Dinsdag 23 okt 2012

Chicken Tonight: Hawai!


Tja, ik wist niet welke titel ik boven dit recept moest zetten,  jullie zullen je vast afvragen of ik toch naar een pot heb gegrepen ;-) Een lezer vertelde me dat ze thuis zo dol waren op Chicken Tonight en of ze dat ook zelf kon maken alleen dan zonder pot. Ik heb de ingredientenlijst eens bekeken en ben aan het experimenteren gegaan. Het volgende recept is daar uitgekomen. Nu heb ik al jaren geen Chicken Tonight gegeten, dus de smaak kan ik niet goed vergelijken. Maar volgens manlief kwam het erg dichtbij. En of het er nu wel op leek of niet, het was erg lekker!

Chicken Tonight Hawai

Ingredienten:
1 ui, 1 rode peper zonder zaadlijst, 1 winterwortel, 2 stengels bleekselderij, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 blik ananasschijven op sap, 2 kipfilets, knoflookpoeder, paprikapoeder, 1 el palmsuiker, 1 el witte wijnazijn, 1 potje tomatenpuree, zout en peper

Maak de groenten schoon en snijd in kleine stukjes. Snijd ook de kipfilet in blokjes. Verhit wat olie op het vuur en bak de blokjes kip rondom bruin. Maak op smaak met zout en peper en paprikapoeder. Voeg de ui en de fijngesneden rode peper toe en maak op smaak met wat knoflookpoeder.
Voeg de wortel, paprika's en bleekselderij toe. Laat dit even stoven zodat de groenten zacht worden. Doe dit met de deksel op de pan, zo'n 10 a 15 minutjes. Controleer regelmatig of het niet aanbakt en voeg evt. alvast wat ananassap toe als dat het geval is.

Strooi de palmsuiker over de groenten en bak wat aan. Voeg de wijnazijn toe en wat van het ananassap. Snijd de ananas in kleine stukjes en voeg bij de groenten. Doe nu de tomatenpuree erbij en maak het geheel op smaak met zout en peper en maak de saus tot gewenste dikte met het ananassap.

Heerlijk met rijst!

Eet smakelijck en laat me even weten of de smaak inderdaad dichtbij komt of dat ik nog even door moet testen ;-)


En weer een nieuwe maand is aangebroken! We gaan nu echt richting de wintergroenten! Nog even...
lees verder
Een heerlijke hartige taart die je een echt lente-gevoel geeft. In de taart zit bimi. Bimi...
lees verder
In mijn kast vond ik mijn receptenboekjes terug van járen geleden, toen we nog jong en net...
lees verder
Om groentegerechten of roerbakschotels lekker te maken en op smaak te brengen is het lekker...
lees verder
Er was aardig wat vraag naar witlofrecepten. Zelf eet ik het heel regelmatig, want we zijn...
lees verder
Een lekker snel hapje wat je zo gemaakt hebt voor Oudjaarsavond. Of je maakt er een lekker...
lees verder

50 opmerkingen
  • Jolanda
    Jolanda donderdag 13 feb 2014 om 19:02
    Dit recept vandaag gemaakt (ongeveer dan ;-)) en is goed bevallen! Zit er ook ergens een printfunktie om 'm toe te voegen aan mijn favoriete recepten-verzameling??
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 13 feb 2014 om 20:22
      Leuk! Je kunt het recept kopiëren naar Word en dan uitprinten. Binnen een paar maanden gaat de blog verhuizen naar een andere site. Dan zal er ook een printfunctie zijn.
  • Berdy
    Berdy dinsdag 28 jan 2014 om 19:57
    Mijn man heeft je 'chicken tonight' vandaag gemaakt en het was heerlijk! Bijna niet te onderscheiden van het potje, behalve dan dat het natuurlijk veel gezonder en puur is. Hij had er alleen iets teveel peper doorheen gedaan, dus de waterkan is een paar keer bijgevuld haha. Het was echt lekker! Je site is echt een inspiratie, ga zo door!
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 29 jan 2014 om 09:43
      Wat fjin zeg! Leuk dat het gelukt is!
  • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 20 jan 2014 om 19:10
    Ik zou een half theelepeltje doen. Evt. even proeven en meer toevoegen. Succes!
  • Anonymous
    Anonymous maandag 20 jan 2014 om 16:56
    Gerrie: Hoeveel sambal heb je gebruikt ter vervanging van de rode peper? Of Williene: heb jij een suggestie?
  • Anonymous
    Anonymous maandag 06 jan 2014 om 12:18
    Hoeveel g bevat het potje tomatensaus?
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 06 jan 2014 om 18:26
      200 gram! Ik haal er zo'n 5 eetlepels uit.
  • Anonymous
    Anonymous maandag 30 sep 2013 om 11:27
    Ik ga je recept zeker uitproberen maar voor deze week hou ik het nog even op een pot. Tenslotte is het zonde om ze weg te gooien.... (ben sinds 2 maanden over gestapt op "zonder pakjes en zakjes" maar ja, er is nog wel wat voorraad en die moet dus nog op. ;) )
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 30 sep 2013 om 12:22
      Wat leuk! Succes met alles opmaken en met het koken zonder E ;-) Fijne dag!
  • Anonymous
    Anonymous maandag 16 sep 2013 om 19:23
    Vandaag gemaakt en gegeten. Het was heerlijk!

    Groetjes,
    Manon
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 16 sep 2013 om 21:51
      Leuk zeg!
  • Lenny
    Lenny maandag 05 aug 2013 om 20:17
    Vandaag voor het eerst zelf de verse chicken tonight gemaakt, ik noem het chicken today. Heerlijk, was erg lekker. Het potje wat ik nog heb gebruik ik voor nood. Maar voor nu voortaan lekker vers. Bedankt. En ik ga hier verder zoeken naar gezonde recepten. Bedankt.
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 05 aug 2013 om 22:09
      Wat leuk zeg! Dankjewel voor je reactie!
  • gezinsleven
    gezinsleven dinsdag 16 jul 2013 om 19:17
    Hoi williene,
    We hebben dit vandaag gegeten en twas heerlijk!
    Alweer bedankt ;)
    Groetjes,
    Helma
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 16 jul 2013 om 20:54
      Wat leuk zeg! Fijn dat het gesmaakt heeft!

      Groetjes, Williene
  • Marco
    Marco maandag 01 jul 2013 om 20:24
    wat ik me afvraag is dat alles pakjes en potjes vrij is maar dat er in dit recept wel een blik ananas gebruik wordt. Maakt het uit welk blik ananas ik hiervoor gebruik?
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 01 jul 2013 om 21:11
      Dat klopt inderdaad. Zoals ik ook regelmatig gebruik maak van potjes tomatenpuree, blikken tomatenstukjes e.d. met de term pakjes en zakjes bedoelen we de kant en klaar maaltijden die volgestopt zijn met zout en slechte toevoegingen. Als een potje/zakje of pakje geen toevoegingen bevat kan deze gewoon gebruikt worden.

      Je kunt voor dit recept ook prima verse ananas gebruiken, alleen zul je dan niet dezelfde smaak krijgen als de echte pot chicken tonight. Het nadeel van fruit uit blik is dat ze vaak erg veel suiker bevatten, maar er zijn ook soorten zonder suiker. Verder zitten er vaak weinig toevoegingen in. Op www.moween.eu/evrij kun je kijken welk merk ananas er in je supermarkt evrij te vinden is. Bij de AH is dat bij mijn weten de bio-variant. Of bij de natuurwinkel.

      Succes ermee!

      Groet, Williene
  • Cassies
    Cassies dinsdag 30 apr 2013 om 15:06
    Ik heb sinds kort je website ontdekt en vind het super. Ben zelf ook druk bezig met eigen recepten etc maar vind het ook super om ideeën op te doen bij anderen. e-nummer en pakjes vrij natuurlijk.

    Ik heb zojuist de chicken tonight Hawaii gemaakt en is heerlijk!! Geen idee of die lijkt op het potje maar ik vind je recept heerlijk. Heb alleen niet een heel blik ananas gedaan. dat vond ik wat veel.
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 01 mei 2013 om 20:02
      Wat leuk, Cassies! Welkom op mijn blog.

      Je kunt de hoeveelheden natuurlijk aanpassen op je eigen smaak!

      Leuk dat je een reactie hebt achtergelaten. Bedankt!
  • Evelien
    Evelien donderdag 11 apr 2013 om 19:57
    Ik bedoel recept ;)
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 15 apr 2013 om 19:39
      Wat leuk om te horen! Fijn dat het lekker heeft gesmaakt ;-)
    • Anonymous
      Anonymous maandag 15 apr 2013 om 19:11
      Ha Williene,

      Nog nooit geen chicken tonight op, maar wat smaakt dit recept verrukkelijk! 'k Had het gemaakt met verse ananas en zonder rijst vonden we het al smullen.
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 12 apr 2013 om 11:35
      Wat leuk om te horen! Fijn dat het heeft gesmaakt! Goed idee om de ananas zo te gebruiken. Bedankt voor de tip.

      Succes met het uitproberen van de recepten!

      Groetjes, Williene
  • Evelien
    Evelien donderdag 11 apr 2013 om 19:56
    Hallo Williene,

    Het smaakte heerlijk! I.p.v. Blik ananas, een verse ananas gebruikt. Halve ananas gepureerd voor de saus en de andere halve ananas in blokjes gesneden en er aan het eind aan toegevoegd.
    Binnenkort weer een rceot van je uitproberen :-)

    Groetjes van Evelien
  • Rianne
    Rianne dinsdag 22 jul 2014 om 21:07
    Dit recept ga ik zeker ook proberen, klinkt goed. Ik vraag me af, heb je dan genoeg groenten binnen voor een maaltijd? En is rijst verder wel gewoon gezond , of moet je dan een bepaald soort nemen? Groetjes Rianne
    • Smakelijck dinsdag 22 jul 2014 om 21:35
      Als een recept niet voldoende groenten bevat dan maak ik er altijd een paar bijgerechten bij. Salades, rauwkost, etc. Rijst is heel gezond, wel zilvervlies of basmati-rijst. Deze bevatten veel vezels en houden de bloedsuikerspiegel laag. Succes!
  • Nienke Hoogerland
    Nienke Hoogerland woensdag 19 nov 2014 om 13:40
    Hoi Williene, Voor hoeveel personen is dit recept. Wij zijn met 2 volwassenen en 2 kleine kinderen. Het lijkt me erg lekker dus wil het graag uitproberen! Groetjes, Nienke
    • Smakelijck woensdag 19 nov 2014 om 16:54
      Dan heb je aan dit recept voldoende hoor, is voor ongeveer 2-4 personen. Succes!
  • Nienke
    Nienke donderdag 20 nov 2014 om 20:55
    Hoi Williene, Het recept is een blijvertje hoor! Het was heerlijk! En zo simpel om te maken!
    • Smakelijck vrijdag 21 nov 2014 om 15:17
      Fijn om te lezen!
  • Inge
    Inge donderdag 20 nov 2014 om 22:01
    Idee? Witte rijst vervangen door volkoren (bio) rijst en de palmsuiker door bv. kokosbloesemsuiker?
    • Smakelijck vrijdag 21 nov 2014 om 15:18
      Als ik witte rijst gebruik dan is dit basmati. Deze bevat veel vezels en houden je bloedsuikerspiegel stabieler dan witte rijst. Maar zilvervlies kan inderdaad ook. Palm of kokosbloesemsuiker maakt niet heel veel uit qua 'gezondheids'voordelen.
  • Janis
    Janis vrijdag 21 nov 2014 om 13:18
    Hoi hoi, ik weet sinds kort dat ik ook al niet meer tegen paprika's kan. Heb je suggesties om de paprika's te vervangen?
    • Smakelijck vrijdag 21 nov 2014 om 15:17
      Je zou er wat extra wortel in kunnen doen, of bijv. wat tomaat. Succes!
  • Evertine
    Evertine woensdag 11 feb 2015 om 21:01
    Lekker recept Wlliene! Wij waren altijd erg fan vd Chicken Tonight uit pot, maar dit is zeker een goede vervanger met lekker veel groente en een lekkere zoete smaak. Manlief en dochter van 1,5 hebben ook lekker gesmuld van deze gezonde versie. Thanks!!
    • Smakelijck woensdag 11 feb 2015 om 21:26
      Dankjewel voor je reactie! Goed om te lezen!
  • Aletta
    Aletta donderdag 05 mrt 2015 om 11:19
    Hoi Williene, de chicken staat te pruttelen... ruikt in ieder geval erg goed! 'k Ben benieuwd of de chicken liefhebbers de smaak goedkeuren :) Groetjes, Aletta
    • Smakelijck donderdag 05 mrt 2015 om 19:49
      Leuk! Ben benieuwd!
  • Bertus
    Bertus zondag 17 mei 2015 om 18:25
    Was erg lekker. Heb er nog een scheutje gembersiroop aan toegevoegd om het helemaal af te maken. We hebben er heerlijk van gegeten, voortaan maak ik hem zelf hoor, ben helemaal om. Bedankt voor je recept.
    • Smakelijck maandag 18 mei 2015 om 09:27
      Leuk zeg! Goed om te lezen, Bertus. Er staat ook nog een kerrie variant op de site, misschien vind je 't leuk om die ook uit te proberen! Fijne dag!
  • Margje
    Margje woensdag 15 jul 2015 om 22:24
  • Margje
    Margje zaterdag 25 jul 2015 om 21:29
    Een makkelijk recept voor de vakantie, heerlijk dat dat kan :-) Maar ik had hem een x eerder gemaakt met verse ananas en bouillon (dr.Vogel). En wij vinden die qua smaak beter dan ananas uit blik en zonder bouillon volgens recept. Morgen de één-pans-pasta maken, zo smakelijck!
    • Smakelijck maandag 27 jul 2015 om 10:14
      Leuk, Margje! Smakelijcke vakantie dan maar ;-)
    • Ilse
      Ilse zondag 05 mrt 2017 om 17:42
      Ik kan helaas niet tegen fruit uit blik. Wanneer binnen het recept voeg jij de bouillon toe? Ik gebruik ook inderdaad verse ananas. Alvast bedankt!
  • Wendy Lenssinck
    Wendy Lenssinck zondag 13 mrt 2016 om 17:12
    Toppertje ! Gisteren gemaakt met verse ananas en wat andere groenten maar jammer, wat was hij lekker.
    • Wendy Lenssinck
      Wendy Lenssinck zondag 13 mrt 2016 om 17:12
      Jammie dus
      • Smakelijck maandag 14 mrt 2016 om 09:54
        Wat leuk om te lezen!
  • Anna
    Anna maandag 01 aug 2016 om 19:07
    Dit is lekker!! Veel lekkerder dan uit een potje. Dank je voor dit heerlijke recept.
    • Smakelijck maandag 01 aug 2016 om 21:23
      Fijn en graag gedaan!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190