Maandag 08 okt 2012

Bouillon van de Maggiplant!

 

 

 

 

 

's Zomers is het heerlijk om wat blad van de maggiplant (Lavas) in je soep te doen. Die heerlijk kruidige smaak laat iedereen ruiken dat je een lekkere soep aan het koken bent! In de winter sterft deze plant helaas helemaal af, om in de zomer weer uit te groeien. Om nu in de winter ook van deze heerlijke smaakmaker te genieten las ik de volgende tip:

Als je maggiplant begint lelijk te worden en de blaadjes bruin, snijd dan de hele plant af, was deze goed en trek er een bouillon van. Dus gewoon de stengels in de pan, flink water erbij tot ze onderstaan en een uurtje of wat laten trekken. Daarna giet je de bouillon door een zeef, liefst nog door een doek zodat je een mooie heldere bouillon hebt. Laat afkoelen en giet de bouillon in ijsblokjesbakjes of zakjes en vries in. Voor een soep gebruik je 2 of 3 blokjes en je hebt die heerlijke geur en smaak toch in je soep, ondanks dat het winter is!

Ik heb hier z'n 130 blokjes in de vriezer, dus ik kan nog heel wat soep koken deze winter ;-)

Afgelopen maandagavond kwam in het TV-programma Radar Dr. M. Katan en Dr. A.J. van der...
lees verder
Peulvruchten zijn superfoods. Ze bevatten namelijk veel vezels, ijzer en eiwitten. Slim dus om...
lees verder
      Ik had dit recept vorige week al beloofd, maar we zijn de...
lees verder
Voor komende Oud & Nieuw heb ik alle recepten van voorgaande jaren voor je op een rij gezet....
lees verder
Deze winterse knolselderij-champignonsoep staat al ruim een jaar op deze site, maar wordt nog...
lees verder
Voor de soepliefhebbers weer een soeprecept! Dit keer groentensoep!   Ingredienten:...
lees verder

11 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous maandag 01 apr 2013 om 12:48
    Waar koop je een Maggi plant of zaadjes hiervoor? Ik heb het nog nooit gezien in het tuincentrum?
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 01 apr 2013 om 20:22
      Bij een groot tuincentrum zul je ze wel kunnen vinden. Vorig jaar heb ik er één gekocht bij Intratuin. Het is hetzelfde als Lavas, misschien kun je dat wel vinden. Succes!
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 09 okt 2012 om 14:31
    Wat voor verhoudingen gebruik je ongeveer?
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 20 feb 2013 om 19:07
      Ook een heel goed idee! Bedankt!
    • Janneke
      Janneke woensdag 20 feb 2013 om 12:55
      Hoi,

      Ik snijd altijd het blad allemaal af als de plant er nog goed uit ziet.
      En snijd het fijn en doe het in zakjes in de diepvries, altijd verzekerd van een heerlijke smaak aan je soep.
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 09 okt 2012 om 20:24
      Ik heb de stengels in een pan gedaan en daar zoveel water bijgedaan tot ze onder stonden. Tussendoor nog een keer water toegevoegd omdat het inkookte. Gewoon een beetje op gevoel.

      Succes ermee!
  • Chantal
    Chantal woensdag 02 dec 2015 om 14:43
    Gekke vraag maar is een plant bij intaruin onbespoten?
    • Smakelijck woensdag 02 dec 2015 om 18:20
      Je hebt bij Intratuin ook vaak bio kruidenplantjes.
  • Liesbeth Stienen
    Liesbeth Stienen woensdag 06 jan 2016 om 12:21
    Gewoon oogsten, snijden en zo invriezen in plastic doosje of zakje. Haal eruit wat je nodig hebt en leg de rest meteen terug. De plant wordt hier wel 1,50 m hoog of hoger, en een meter breed. Dat past niet in 1 pan.
  • Eef
    Eef donderdag 21 apr 2016 om 22:58
    Hallo Williene, Heb deze bouillon gemaakt en ingevroren maar nu is mijn vraag: kan ik deze ook gebruiken om groentehapjes voor mijn dochter te verdunnen of is de bouillon daar toch te zout voor?
    • Smakelijck vrijdag 22 apr 2016 om 12:53
      Hier gaat geen zout bij, maar het heeft wel een sterke smaak, bedoeld om je erwtensoep of groentensoep meer smaak te geven. Groentehapjes zou ik zelf gewoon maken met water. Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190