13.Risotto
Vrijdag 23 jul 2010

Bospaddestoelen-Risotto!

Risotto is erg Smakelijck! Maar het vergt wat oefening, tijd en geduld! Risotto heeft veel aandacht nodig en het is daarom belangrijk dat je regelmatig roert en proeft. 
 
Risotto met bospaddestoelen
 
Ingredienten voor 2 personen:
 

Ongeveer één liter bouillon (zelfgemaakt of van een blokje zoals Rapunzel) 75- 100 gram Arborio- oftewel risottorijst per persoon, 1 fijngesnipperde ui, glas witte wijn (ong. 150 milliliter), 400 gram bospaddestoelen (bijv. shii takes, oesterzwammen, kastanjechampignons), evt. tuinerwten of blokjes courgette, peper en zout uit de molen, handvol geraspte Parmezaanse kaas, klontje roomboter.

Bereiding:

Snijd de bospaddestoelen in stukjes en bak deze even aan in de koekenpan. Gebruik je ook courgette, bak deze dan gelijk mee in kleine blokjes gesneden.
 
Fruit de ui in een ruime pan. Als deze glazig is doe je de risottorijst erbij en bak je dit even 1 minuut mee totdat elke rijstkorrel glanst. Doe de witte wijn erbij en wacht totdat het vocht is opgenomen. Begin daarna met het toevoegen van de bouillon. Schep iedere keer 1 soeplepel bouillon bij de risotto en wacht tot de bouillon is opgenomen. Blijf roeren. Ga hiermee door tot je ongeveer 500 milliliter bouillon hebt gebruikt. Voeg de gebakken champignons en de tuinerwten toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Proef de rijst en ga door met bouillon toevoegen. Zodra de korrel gaar is maar nog wel bite heeft is de risotto goed. In het geheel zal dit ongeveer een half uur duren. Als de risotto klaar is draai je het vuur uit, doe je de roomboter en de Parmezaanse kaas erdoor en laat je het even een paar minuten staan met het deksel op de pan. 
 
Heerlijk met een witvisje of gebakken kipfilet. 
 
Liefs, Williene
In de supermarkt vind je (bij mijn weten) geen E-nummer vrije wraps/tortilla's. Als wij dus wraps...
lees verder
Het recept van dit reinigende drankje kwam ik tegen op facebook. Het is zo gemaakt, en het werkt...
lees verder
Wij zijn geen hele grote broodeters (zelf eet ik eigenlijk vrijwel geen brood), maar zo af en toe...
lees verder
Morgen is het Valentijnsdag! Een goed moment om iemand te verrassen van wie je houdt. Deze...
lees verder
Het is weer bijna Oudjaarsavond! Oliebollenavond. Ga je ze zelf bakken? Dan help ik je op weg met...
lees verder
Deze winterse knolselderij-champignonsoep staat al ruim een jaar op deze site, maar wordt nog...
lees verder

8 opmerkingen
  • Willeke
    Willeke donderdag 28 mei 2015 om 13:36
    Een heel lekker recept. Zelf heb ik ook nog rucola toegevoegd (zoals bij de zalm risotto).
    • Smakelijck donderdag 28 mei 2015 om 16:15
      Dat klinkt inderdaad als een heel goed idee ;-)
  • Nathalie
    Nathalie dinsdag 29 mrt 2016 om 12:59
    Goedemiddag, Ik vroeg me af of dit recept voor 2 personen is? 400 gr. champignons is zoveel om te zien nu ik het in de koelkast zie liggen. ;) Groeten, Nathalie
  • Nathalie
    Nathalie dinsdag 29 mrt 2016 om 13:00
    Goedemiddag, Ik vroeg me af of dit recept voor 2 personen is? 400 gr. champignons is zoveel om te zien nu ik het in de koelkast zie liggen. ;) Groeten, Nathalie
    • Smakelijck.nl
      Smakelijck.nl dinsdag 29 mrt 2016 om 13:15
      Klopt, maar ik eet graag veel groenten. Maar het kan gerust met minder, als je wilt.
      • Nathalie
        Nathalie dinsdag 29 mrt 2016 om 13:24
        Prima, dank!
  • eline
    eline zaterdag 21 mei 2016 om 14:43
    kan dit ook met alleen champignons? of veranderd dat de smaak? (die heb ik nl alleen maar in huis)
    • Smakelijck zaterdag 21 mei 2016 om 17:30
      Ja hoor dat kan!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190