Bosbessen-Kruimeltaart!
In het weekend bak ik meestal iets lekkers. Dit kan een cake zijn, een taart of koekjes, of heel soms allebei ;-) Natuurlijk zonder toevoegingen en geraffineerde suikers. Mijn stelregel is: Door-de-week gebruik ik geen suikervervangers, dus ook geen kokosbloesemsuiker en honing alleen bij rauw gebruik zoals een lepeltje over de kwark of door de notenrepen. Die regel bevalt me prima, en dat houdt de kosten ook in de hand. Op deze manier is het gebruik van natuurlijke suikers ook niet zo prijzig, omdat je er maar 1x per week mee bakt en je doet je lichaam er een plezier mee door gewoon puur en suikervrij (of -arm, net hoe je het noemen wilt) te leven!
Voor dit weekend een heerlijke kruimeltaart om van te genieten! Suikervrij, glutenvrij, zuivelvrij en eivrij! Natuurlijk kun je deze taart ook aanpassen met ander fruit.
Bosbessen-kruimeltaart
Ingrediënten voor een vorm van +/- 20 centimeter:
Voor de vulling: 300 gram bosbessen (uit de diepvries bij AH, je kunt ook blauwe bessen gebruiken)
Voor het deeg: 100 gram amandelmeel, 60 gram fijne havermout, 50-75 gram biologische yaconsiroop (of een ander zoetmiddel naar keuze), 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, snufje Keltisch zout, 60 gram kokosolie (of roomboter), handje pecannoten, amandelschaafsel, evt. citroenrasp
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Mix alle ingrediënten voor het deeg in een grote kom, m.u.v. de pecans en het amandelschaafsel. Prak de kokosolie met behulp van een vork door het meel tot je een kruimelig beslag krijgt. Verdeel 2/3 van het kruimeldeeg in een bakvorm en duw stevig aan. Verdeel de bosbessen over de bodem en kruimel de rest van het deeg over de bessen. Verdeel de pecans en het amandelschaafsel over de taart en rasp er eventueel wat citroenrasp overheen. Schuif de taart voor 40-45 minuten in de oven.
Fijn weekend!
Liefs, Williene