P1040274
Maandag 04 apr 2016

Bloemkool-nasi!

Het leuke van deze nasi is dat het alleen maar groente is wat je eet! Heerlijk toch? Een hele bloemkool verdwijnt in dit gerecht, de ideale manier dus om voldoende groenten binnen te krijgen! Eet Smakelijck!

Bloemkool Nasi
 
Ingredienten:
1 bloemkool, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 wortel in kleine blokjes, 2 preien in ringetjes, bakje tauge, 2 eieren, 1/2 theelepel djahe (gemberpoeder), 1/2 theelepel serehpoeder (gemalen citroengras), 1/2 theelepel laos, 1 theelepel kerrie, 1/2 theelepel kurkuma, Keltisch zout en peper, (voor de pittige variant een half theelepeltje sambal van Yakso)

Bereiding:
Snijd de bloemkool in roosjes en maal tot fijne korrels in de keukenmachine (de fijne bloemkool komt in plaats van de rijst).
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn, bak dit samen in een pan in wat olie of boter glazig. Voeg de nasi-groente (wortel en prei) toe bak deze mee. Voeg de kruiden toe (djahé, sereh, laos, kerrie, kurkuma, zout en peper, en eventueel de sambal). Als laatste mag de gemalen bloemkool erbij samen met de taugé. Roerbak deze nog zo'n 4 tot 5 minuten mee.
Ondertussen kun je de 2 eieren roerbakken in een koekenpan met wat zout en kurkuma. Voeg het roer-ei toe aan de nasi, schep even goed door tot de nasi gaar is. (de nasi is het lekkerst als de groentes nog een beetje beetgaar zijn!). Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
 
Heerlijk met een gebakken eitje en satésaus!

Fijne dag!

Liefs, Williene

Ik had afgelopen weekend nogal wat rucola in de koelkast, vers uit eigen tuin....
lees verder
Er is zoveel kant en klaar te koop dat je er soms niet bij stil staat hoe je iets zelf kunt...
lees verder
Oeps, ze waren zo lekker dat ik geen foto meer kon maken ;-) Maar ik ga ze zeker nog eens bakken,...
lees verder
Om pannenkoeken te bakken heb je geen speciale mix nodig. Met bloem bak je prima pannenkoeken. En...
lees verder
Dit supersnelle (alhoewel, spinazie vers uit de tuin, moet je heel goed wassen en dat...
lees verder
  Nu de zomer toch echt begonnen is, en de vakantie voor de deur staat, is het...
lees verder

9 opmerkingen
  • Margje
    Margje maandag 04 apr 2016 om 09:46
    Zou ik ook limoenblaadjes mee kunnen laten stoven ipv serehpoeder? Dat heb ik nl in huis en ik weet niet of ik serehpoeder hier kan kopen
    • Smakelijck maandag 04 apr 2016 om 09:59
      Vast wel, al zal dit wel een andere smaak geven. Serehpoeder is trouwens gewoon bij de supermarkt te koop ;-) Succes!
      • Margje
        Margje zaterdag 09 apr 2016 om 10:59
        Het was heerlijk! Wat een verrassende maaltijd..
        • Smakelijck zaterdag 09 apr 2016 om 13:24
          Fijn!
  • Nel
    Nel dinsdag 14 jun 2016 om 11:35
    Hoi Williene, Gister dit gerecht weer eens gegeten. Wat was het lekker! Voor ons nooit geen "gewone" nasi meer. We hadden er nog een lekkere rucola salade bijgedaan. Echt top! Voelt echt heerlijk om zoveel verschillende groenten te eten! Als echte vleeseters begonnen we met 1x in de week vegetarisch. Ondertussen eten we nog maar 2x in de week iets van gehakt of kip. Dankzij jouw SUPER recepten zijn we zover gekomen en we missen het vlees echt niet. We zijn je veel dank verschuldigd!
    • Smakelijck dinsdag 14 jun 2016 om 12:32
      Wat fijn om te lezen, Nel! Ik ben heel blij met je reactie, fijn dat de recepten zo in de smaak vallen! Ik doe het heel graag, en dan is het leuk om te lezen dat het niet voor niets is ;-)
  • Marylou
    Marylou donderdag 20 okt 2016 om 11:45
    Hallo Williene, sinds een jaar ben ik groot fan (en mijn gezin een beetje mee
  • Janneke
    Janneke woensdag 02 nov 2016 om 10:44
    Heerlijk recept! De kinderen (en wij) hebben genoten!! Ik heb het zonder citroengras gemaakt, maar ook dan is hij heerlijk.
    • Smakelijck woensdag 02 nov 2016 om 12:40
      Fijn!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190