Donderdag 18 okt 2012

Bladerdeegzoutjes!


Zoals beloofd het 'recept' voor bladerdeegzoutjes. Vaak heb je een restje bladerdeeg over en het zonde om dat weg te gooien. Trouwens, je hoeft niet perse met restjes te werken, je kunt ze natuurlijk ook gewoon maken van bladerdeeg ;-)

Het is heel erg makkelijk. Snijd het bladerdeeg in kleine vierkantjes, in repen of in figuren die je leuk vindt. Evt. gebruik je uitstekers en laat je de kinderen kleine figuurtjes uitsteken. Bestrijk de stukjes bladerdeeg met ei en bestrooi ze met wat zeezout, wat sesamzaad, geraspte kaas of bijv. een amandelnootje. Schuif in een voorverwarmde oven van 180 graden voor ongeveer 10 a 15 minuten. De zoutjes komen als het goed is mooi omhoog en zijn lekker knapperig en krokant. Hier zijn ze in een mum van tijd op, als ze gemaakt worden ;-)

Veel succes!

 


 

  Als je op zoek bent naar een lekker hapje voor bij de borrel, of voor een snack bij...
lees verder
Speciaal voor Valentijnsdag bedacht ik een recept voor deze heerlijke frambozenslof. En of je er...
lees verder
Regelmatig wordt mij gevraagd hoe ik over zgn. Superfoods denk. Als het over superfoods...
lees verder
Het is vakantie, het warme weer is een beetje voorbij, dus tijd voor weer een lekker...
lees verder
Met wraps kun je alle kanten op. Maar het is ten eerste erg moeilijk om wraps te vinden die...
lees verder
Doordeweek wil je vaak niet teveel tijd in de keuken staan, een makkelijke snelle maaltijd is dan...
lees verder

12 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous zaterdag 20 okt 2012 om 22:48
    Ook lekker met geraspte kokos of kaneel!
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 22 okt 2012 om 14:01
      Mmm, klinkt ook goed! Bedankt voor de tip!
  • Gerrinda
    Gerrinda vrijdag 19 okt 2012 om 22:52
    Ik heb een vraag over je mokkataart die ik maar gewoon bij het bovenste bericht stel!
    Bij de ingredienten staat 1 zakje Nescafe poeder, maar ik heb dit niet in huis en ook niemand die dat in onze familie drinkt. Is er iets wat ik als vervanging kan gebruiken?
    Groetjes Gerrinda
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 22 okt 2012 om 14:01
      Heb je wel espressokoffie? Dan zou ik dat gewoon alleen gebruiken. Daar krijg je ook al een aardige mokkasmaak mee!

      Succes!
  • Gea
    Gea donderdag 18 okt 2012 om 16:05
    Hoi Williene,

    Een superleuk recept je bladerdeegzoutjes. Ik ga het morgenavond met mijn zoontje maken, hij heeft er zin in !
    Trouwens in je blogje over roomboterstaaf las ik een vraagje waar je agavesiroop kan kopen. Ik kan het bij mijn AH kopen op de gezond/biologische afdeling.

    Groetjes Gea
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 05 jul 2013 om 09:56
      Is volgens mij wel een goede prijs. Ik ben niet zo weg meer van agave omdat er tegenstrijdige informatie over te vinden is. Ik vervang het dus liever met honing. Succes!
    • Anonymous
      Anonymous vrijdag 05 jul 2013 om 08:52
      Bij de hoogvliet hebben ze het ook. 2,99 voor 350 ml. Is dat een goede prijs of kan ik beter naar de natuurwinkel? Op dit moment heb ik geen agavesiroop in huis. Kun je dan honing gebruiken als vervanging?
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 22 okt 2012 om 14:00
      Wat leuk, Gea! Hopelijk zijn ze lekker geworden!

      En bedankt voor je tip! Ik heb ze bij onze AH nog niet gezien, maar zal eens kijken.

      Groetjes, Williene
  • Jenneke
    Jenneke dinsdag 23 dec 2014 om 07:21
    hoe lang kan ik de eiersalade en de zalmsalade goed houden in de koelkast? Groetjes Jenneke
  • Jenneke
    Jenneke dinsdag 23 dec 2014 om 07:22
    hoe lang kan ik de eiersalade en de zalmsalade goed houden in de koelkast? Groetjes Jenneke
  • Jenneke
    Jenneke dinsdag 23 dec 2014 om 07:24
    hoe lang kan ik de eiersalade en de zalmsalade goed houden in de koelkast? Groetjes Jenneke
    • Smakelijck dinsdag 23 dec 2014 om 09:55
      Vers vind ik 'm 't lekkerst maar je kunt de salades ongeveer 1 dag bewaren in de koelkast. SUcces!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190