Maandag 16 dec 2013

Avocadomousse met garnaaltjes!

 


Vandaag het laatste voorgerecht of tussengerecht voor het kerstmenu. Ik kwam er tot m'n schrik achter dat ik nog behoorlijk wat kerstrecepten te bloggen heb! Dus komende week kunnen jullie elke dag een lekker, gemakkelijk én feestelijk recept verwachten! Houd m'n blog dus goed in de gaten, deze week. En als je nog niets hebt voor de kerstdagen, wacht dan nog even rustig af ;-) Ik kan je vertellen dat er nog verrukkelijke taartjes aankomen, de lekkerste sauzen, én nog een heerlijk hoofdgerecht.

Dit kleine gerechtje kun je ook leuk vooraf serveren als amuse! Of als klein tussendoortje! Met weinig ingrediënten toch iets leuks op tafel zetten lukt met dit recept!

Avocadomousse met garnaaltjes

 

 

 

Ingrediënten voor 6 amuses:

 

 

1 avocado, 2 eetlepels mayonaise (bijv. zelfgemaakt), bakje hollandse garnalen, paar sprietjes bieslook, zout en peper
Bereiding:
Haal het vruchtvlees uit de avocado en maal deze fijn in een keukenmachine of prak met een vork heel fijn. Meng met de mayonaise en maak op smaak met zout en peper. Snipper de bieslook fijn en meng met de garnaaltjes. Schep de avocadomousse in glaasjes (ongeveer 2 theelepeltjes per glaasje) en schep daar wat garnaaltjes (1 a 2 lepeltjes) bovenop. Maak het af met wat extra bieslook.
Serveer direct! 

Tip:
Eet je liever geen garnaaltjes, dan kun je ook gerookte zalmsnippers gebruiken of in blokjes gesneden forelfilet bijvoorbeeld!
Fijne dag! 
Liefs, Williene
Ingredienten: 2 uien (fijngesnipperd), 1 teen knoflook (uitgeperst), pakje...
lees verder
Vandaag een heerlijk recept voor een glutenvrije pizza-bodem. Je kunt dit recept maken met...
lees verder
Vegaburgers zijn vrij gemakkelijk zelf te maken. Bovendien bevatten ze geen toevoegingen...
lees verder
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck...
lees verder
De banaan-havermoutkoekjes zijn inmiddels wel bekend en ideaal als je doordeweeks iets wilt...
lees verder
Ik had nog ongeveer een kilo bosbessen in de vriezer liggen van de pluk van vorig jaar. Omdat...
lees verder

12 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous zondag 29 dec 2013 om 21:47
    voeg er nog een geplet gekookt eitje bij en het wordt nog lekkerder
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 30 dec 2013 om 11:15
      Klinkt goed! Bedankt voor je tip!
  • Farah
    Farah dinsdag 17 dec 2013 om 21:55
    Ziet er heel lekker uit!
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 18 dec 2013 om 09:37
      Dankje!
  • Anonymous
    Anonymous maandag 16 dec 2013 om 22:48
    Dit ziet er heerlijk uit. Wilde juist een voorafje doen met advocado en garnalen. Is het glutenvrij? Heb namelijk 1 gast die coeliakie heeft, en vind het erg lastig wat wel en niet kan. Weet jij dat toevallig.
    Groeten Helma van Diermen
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 17 dec 2013 om 12:58
      Wat leuk! Dit is inderdaad glutenvrij. Gluten zitten in granen en producten die van granen gemaakt zijn. Zoals tarwe, rogge, gerst, spelt etc. Maar dus ook brood, crackers, paneermeel, etc. En je moet goed op verpakkingen letten, want ook daar kunnen sporen of restjes van gluten inzitten. Best erg lastig, vooral als je coeliakie hebt!

      Succes!
  • Martina
    Martina maandag 16 dec 2013 om 16:27
    Wat een leuk recept weer! Ik moet dit jaar het familiediner verzorgen voor 18 man, dus je recepten komen heel goed van pas. Het wordt dit jaar een gezond, (grotendeels) e-nummervrij en suikervrij diner voor de familie. Ben benieuwd hoe dit hen gaat bevallen!
    Even een vraagje: kan ik dit recept ook van te voren maken?? Wil eigenlijk 2 dagen van te voren het meeste klaarmaken, zodat ik zelf zoveel mogelijk van de Kerst kan genieten.
    Succes nog met je volgende recepten. Ik kijk er naar uit!
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 16 dec 2013 om 16:43
      Dankjewel! Zó, dat is een hele groep! Leuk dat je ze zo'n diner wilt voorschotelen, hopelijk valt het in de smaak!

      Dit recept kun je helaas niet van tevoren maken. Avocado wordt binnen een uur helemaal bruin. Dit kun je wel wat tegengaan met citroensap, maar ik zou dit toch echt op het laatste moment maken. Is gelukkig met dit recept zo gebeurd. Je kunt wel alvast de bieslook en de vis mengen en alles klaar zetten en op het moment zelf even de avocado en mayonaise door elkaar mengen.

      Succes!
  • Janny de Roo
    Janny de Roo maandag 16 dec 2013 om 13:55
    Ik sla je recept op....komt vast een keer van pas !
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 16 dec 2013 om 16:41
      Leuk, Janny!
  • Anonymous
    Anonymous maandag 16 dec 2013 om 12:14
    Heb het net op.... Heerlijk Williene! Hij komt bij ons i.i.g. op het kerstmenu.
    Ha, ha, ik denk dat wij deze kerst vast een diner gaan serveren.... à la Williene! ;-)
    Heel erg bedankt hoor voor het delen!
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 16 dec 2013 om 16:40
      Zo, dat is snel ;-) Leuk zeg! Enne, succes met je kerstmenu! Er staat nog veel lekkers op de planning ;-)
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190