IMG_2875
Maandag 26 jun 2017

Aardappel anders #zonder pakjes en zakjes!

Op mijn Smakelijck Facebook-pagina vroeg ik vorige week welke gerechten je graag z√≥nder pakje of zakje wilde maken. Hier kwamen een paar honderd suggesties langs, dus voorlopig hoef ik me zeker niet te vervelen ;-) Natuurlijk kwamen er veel dubbele gerechten voorbij, en degene die als meeste werden genoemd wil ik binnenkort gaan maken en, als ze goed smaken, ook op de site plaatsen! Vandaag 'aardappel anders'. Voor velen bekend uit de potten van Honig, maar zelfgemaakt natuurlijk veel lekkerder. 

Wil je liever de variant met spek? Voeg dan bij het recept wat uitgebakken spekblokjes. Liever de variant met ham? Voeg dan reepjes ham toe aan je aardappel anders. Zowel spek als ham kun je E-nummervrij en suikervrij kopen bij Slagerij van der Geer in Veenendaal (ook via webshop). 

Het is ook lekker om meer groenten toe te voegen aan je aardappel anders. Denk daarbij aan kleine blokjes paprika, ringetjes bosui of plakjes uitgebakken champignons. Of wissel plakjes aardappel af met dunnen schijfjes courgette! 

Aardappel Anders

Ingredienten voor een bijgerecht voor 4 personen:

500 gram gekookte aardappelen in plakjes*, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 ei, 75 gram geraspte kaas, 175 milliliter room (biologische slagroom of haverroom), 2 eetlepel verse bieslook, 2 eetlepels verse peterselie, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schik de aardappelschijfjes in een ovenschaal. Snipper de ui, knoflook, bieslook en peterselie heel fijn. Doe in een ruime kom. Voeg de ei toe, samen met de room en de geraspte kaas. Maak goed op smaak met de zout en peper en klop het goed door elkaar. Giet het mengsel gelijkmatig over de aardappelschijfjes.Bestrooi evt. nog met wat extra geraspte kaas en verse bieslook.

Schuif in de oven en bak in 20-30 minuten af.

*Gebruik eventueel zoete aardappelen, of een combi van zoete aardappel, gewone aardappel en pastinaak

Fijne dag!

Liefs, Williene

Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op...
lees verder
Een regelmatig terugkerende vraag. Wat is nu beter voor je? Roomboter of margarine.  Hier...
lees verder
Zoals jullie wellicht in mijn recepten lezen maak ik veel gebruik van keukenmachines.Omdat...
lees verder
Ik kreeg behoorlijk wat vragen over mayonaise. Welke ik gebruik en of ik ook een recept had....
lees verder
Via mail kreeg ik een lekker recept voor een kruidkoek. Het recept was gemaakt met...
lees verder
      Laat je Smakelijck verrassen! Vanaf vandaag geef ik...
lees verder

2 opmerkingen
  • Margje
    Margje zaterdag 15 jul 2017 om 13:28
    Heerlijk makkelijk! Heb lekker extra courgette paprika champignons en bosui toegevoegd! Een aanrader!
    • Smakelijck maandag 17 jul 2017 om 11:57
      Klinkt goed!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190