IMG_2875
Maandag 26 jun 2017

Aardappel anders #zonder pakjes en zakjes!

Op mijn Smakelijck Facebook-pagina vroeg ik vorige week welke gerechten je graag zónder pakje of zakje wilde maken. Hier kwamen een paar honderd suggesties langs, dus voorlopig hoef ik me zeker niet te vervelen ;-) Natuurlijk kwamen er veel dubbele gerechten voorbij, en degene die als meeste werden genoemd wil ik binnenkort gaan maken en, als ze goed smaken, ook op de site plaatsen! Vandaag 'aardappel anders'. Voor velen bekend uit de potten van Honig, maar zelfgemaakt natuurlijk veel lekkerder. 

Wil je liever de variant met spek? Voeg dan bij het recept wat uitgebakken spekblokjes. Liever de variant met ham? Voeg dan reepjes ham toe aan je aardappel anders. Zowel spek als ham kun je E-nummervrij en suikervrij kopen bij Slagerij van der Geer in Veenendaal (ook via webshop). 

Het is ook lekker om meer groenten toe te voegen aan je aardappel anders. Denk daarbij aan kleine blokjes paprika, ringetjes bosui of plakjes uitgebakken champignons. Of wissel plakjes aardappel af met dunnen schijfjes courgette! 

Aardappel Anders

Ingredienten voor een bijgerecht voor 4 personen:

500 gram gekookte aardappelen in plakjes*, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 ei, 75 gram geraspte kaas, 175 milliliter room (biologische slagroom of haverroom), 2 eetlepel verse bieslook, 2 eetlepels verse peterselie, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schik de aardappelschijfjes in een ovenschaal. Snipper de ui, knoflook, bieslook en peterselie heel fijn. Doe in een ruime kom. Voeg de ei toe, samen met de room en de geraspte kaas. Maak goed op smaak met de zout en peper en klop het goed door elkaar. Giet het mengsel gelijkmatig over de aardappelschijfjes.Bestrooi evt. nog met wat extra geraspte kaas en verse bieslook.

Schuif in de oven en bak in 20-30 minuten af.

*Gebruik eventueel zoete aardappelen, of een combi van zoete aardappel, gewone aardappel en pastinaak

Fijne dag!

Liefs, Williene

Al een hele tijd wilde ik graag aan 'de kefir'. Ik stelde het steeds maar uit, omdat ik er toch...
lees verder
Afgelopen week kreeg ik van een vriendin van mij een leuke tip! Zij had van het Gevulde...
lees verder
Altijd weer lastig wat je je kind(eren) meegeeft naar school. Al een paar keer kreeg ik deze...
lees verder
Een tijdje geleden kon er gekozen worden voor het meest misleidende product op de site van...
lees verder
In mijn kast vond ik mijn receptenboekjes terug van járen geleden, toen we nog jong en net...
lees verder
Het is weer hoognodig tijd voor een leuke winactie! Dit keer een hele mooie, emaille bakvorm met...
lees verder

2 opmerkingen
  • Margje
    Margje zaterdag 15 jul 2017 om 13:28
    Heerlijk makkelijk! Heb lekker extra courgette paprika champignons en bosui toegevoegd! Een aanrader!
    • Smakelijck maandag 17 jul 2017 om 11:57
      Klinkt goed!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190