Donderdag 22 dec 2011

'Salade' 5: Kruidenboter

De laatste in de serie salades blog ik ook maar even. Het is geen salade, maar hoort wel bij de lekkere smeersels voor op stokbrood en toast.

Kruidenboter

Ingredienten:
125 gr. roomboter, 1 eetlepel fijngesneden bieslook, 1 eetlepel fijngesneden peterselie, teen knoflook uitgeperst, zout en peper.

Bereiding: Roomboter op kamertemperatuur laten komen en alle ingredienten goed mengen. Evt. met een spuitzak mooie toeven spuiten.

Als je geen verse kruiden bij de hand hebt kun je het ook prima maken met gedroogde peterselie en bieslook. De smaak is dan wel minder intens.

Deze stonden al zó lang op mijn lijstje om te maken, en elke keer schoof ik het voor me...
lees verder
Als ik iets vervelend vind dan is het wel om eten weg te gooien wat nog goed en voedzaam is....
lees verder
Bewerkte voedingsmiddelen zijn vooral beladen met overmatige hoeveelheden suiker, zout, ongezonde...
lees verder
Een aantal weken geleden heb ik een workshop brood bakken met zuurdesem gevolgd bij Levine van de...
lees verder
Het is weer tijd voor de Smakelijck Decemberpakketactie! Er staan 15 prachtige pakketten klaar om...
lees verder
Van een courgetteplant heb je ontzettend veel én lang plezier. Dus als je een hoekje over hebt...
lees verder

2 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 08 apr 2014 om 16:09
    Dit is echt een superrecept! Erg makkelijk en zelfs nog veel verser/puurder/lekkerder dan kruidenboter uit de winkel. Van te voren leken met het wat weinig kruiden, maar het is echt heerlijk :) Dit gaan we vaker maken
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 08 apr 2014 om 18:39
      Leuk hé, dat het soms zo eenvoudig kan zijn. Fijn dat het in de smaak is gevallen!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190