Donderdag 22 dec 2011

'Salade' 5: Kruidenboter

De laatste in de serie salades blog ik ook maar even. Het is geen salade, maar hoort wel bij de lekkere smeersels voor op stokbrood en toast.

Kruidenboter

Ingredienten:
125 gr. roomboter, 1 eetlepel fijngesneden bieslook, 1 eetlepel fijngesneden peterselie, teen knoflook uitgeperst, zout en peper.

Bereiding: Roomboter op kamertemperatuur laten komen en alle ingredienten goed mengen. Evt. met een spuitzak mooie toeven spuiten.

Als je geen verse kruiden bij de hand hebt kun je het ook prima maken met gedroogde peterselie en bieslook. De smaak is dan wel minder intens.

Sinterklaas is voorbij en Kerst staat voor de deur. Afgelopen weken heb ik een aantal...
lees verder
    De schoolvakanties zijn nu echt voorbij. Alle scholen zijn weer inmiddels...
lees verder
Ik kreeg behoorlijk wat aanvragen voor sausjes bij groenten. Kaassausjes, groentesausjes etc....
lees verder
Afgelopen weekend crashte mijn laptop, dus vandaar dat ik niet veel online ben. Ook wel eens goed...
lees verder
Leuk als hapje, bijgerechtje bij een soep of als voorgerechtje met wat veldsla!  Gevulde...
lees verder
Als de lente aanbreekt krijg je zin om lekker te koken met nieuwe producten en de eerste...
lees verder

2 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 08 apr 2014 om 16:09
    Dit is echt een superrecept! Erg makkelijk en zelfs nog veel verser/puurder/lekkerder dan kruidenboter uit de winkel. Van te voren leken met het wat weinig kruiden, maar het is echt heerlijk :) Dit gaan we vaker maken
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 08 apr 2014 om 18:39
      Leuk hé, dat het soms zo eenvoudig kan zijn. Fijn dat het in de smaak is gevallen!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190