Donderdag 22 dec 2011

'Salade' 5: Kruidenboter

De laatste in de serie salades blog ik ook maar even. Het is geen salade, maar hoort wel bij de lekkere smeersels voor op stokbrood en toast.

Kruidenboter

Ingredienten:
125 gr. roomboter, 1 eetlepel fijngesneden bieslook, 1 eetlepel fijngesneden peterselie, teen knoflook uitgeperst, zout en peper.

Bereiding: Roomboter op kamertemperatuur laten komen en alle ingredienten goed mengen. Evt. met een spuitzak mooie toeven spuiten.

Als je geen verse kruiden bij de hand hebt kun je het ook prima maken met gedroogde peterselie en bieslook. De smaak is dan wel minder intens.

Het recept voor deze muffins kreeg ik een tijdje geleden van een lezer van mijn blog. Toen...
lees verder
Ik serveer vrijwel altijd een (aantal) bijgerechten bij de maaltijd. Zo is er altijd wel iets bij...
lees verder
De vakantie is weer voorbij, het nieuwe jaar begonnen. Bij ons hadden de kinderen gisteren nog...
lees verder
Dit keer een recept van Teus. Hij houdt net zoveel van koken als ikzelf en hij is...
lees verder
        Deze overheerlijke biscotti's zijn suikervrij en...
lees verder
De warmte blijft voorlopig nog wel even, dus vandaag een héél gemakkelijk maar ook verfrissend...
lees verder

2 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 08 apr 2014 om 16:09
    Dit is echt een superrecept! Erg makkelijk en zelfs nog veel verser/puurder/lekkerder dan kruidenboter uit de winkel. Van te voren leken met het wat weinig kruiden, maar het is echt heerlijk :) Dit gaan we vaker maken
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 08 apr 2014 om 18:39
      Leuk hé, dat het soms zo eenvoudig kan zijn. Fijn dat het in de smaak is gevallen!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190