21-12-2015

Zoete aardappelgratin! #Kerst2015

Een aardappelgratin is een makkelijk en vooral Smakelijck bijgerecht bij een kerstdiner. In plaats van gewone aardappels is met zoete aardappels een erg lekkere variatie. Je kunt de ovenschotel al helemaal van tevoren klaarmaken (bewaar in de koeling) en tijdens je diner in de oven schuiven. 

Zoete aardappelgratin

Dit recept is E-nummervrij, suikervrij en glutenvrij

Ingrediƫnten:

3-4 zoete aardappels, 250 milliliter slagroom, 2 eieren, 1 zakje geraspte (geiten)kaas, gedroogde italiaanse kruiden, zout, peper, 40 gram grofgehakte pistache nootjes

Bereiding:

Schil de zoete aardappels en snijd in dunne schijfjes (genoeg voor 3 laagjes aardappel). Schenk de slagroom in een kom en roer de 2 eieren en goed doorheen.

Vet een ovenschaal in. Haal iedere keer een schijfje aardappel door de room en leg in de ovenschaal, doe dit dakpans gewijs (heerlijk kliederen, dus ;-). Bestrooi de eerste laag met een derde van de geraspte kaas, een beetje zout, peper en wat italiaanse kruiden.

Voor het 2e en 3e laagje herhaal je dit. Bestrooi de 3e laag ook met de grofgehakte pistache nootjes. Giet het kleine beetje slagroom dat overgebleven is gelijkmatig langs de de rand in de ovenschaal

Schuif in een voorverwamde oven op 200 graden voor ongeveer 30 minuten (het geheel moet stevig zijn en mooi bruin).

Heerlijk als bijgerecht bij het kerstdiner of op het buffet!

Liefs, Williene

Let op: Tot donderdag 24 december zijn de Smakelijck kookboeken nog te bestellen met 5 euro korting met de actiecode: feestdagen2015. Deze actiecode is enkel te gebruiken op Smakelijck.nl Helaas is Gezond & Gevarieerd tijdelijk bij mij niet meer leverbaar. Je kunt hem echter wel bestellen, ik kan hem dan echter pas volgende week op de post doen. 

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
253