03-02-2012

Zandkoekjes!

Erg makkelijk te maken koekjes, en dus leuk om met kinderen te maken. Het deeg is zo gemaakt en kinderen kunnen eindeloos met vormpjes aan het uitsteken gaan.
Daarna kun je de koekjes versieren met een nootje, amandelschaafsel, etc.

Zandkoekjes

Ingredienten:
375 gram speltbloem, 2 theelepels wijnsteenbakpoeder, 250 gram roomboter, 100 gram kokosbloesemsuiker

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Mix de ingredienten met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Kneed het goed door en rol het uit met behulp van een deegroller. Steek er nu allerlei vormpjes uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk eventueel met geklutst ei en versier met nootjes of amandelschaafsel.

Bak de koekjes in 20 minuten gaar in de oven.

Veel plezier!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

14 Reacties

  • creachrista
    creachrista zaterdag 29 dec 2012 om 09:49
    Hoi Arianne
    Voor mijn dochter van 14 zoek ik een gezond, liefst suikervrij en zoetstofvrij, tussendoortje voor mee naar school. Fruit is geen optie, omdat ze daar niet mee wil aankomen op school.(Valt niet mee om puber te zijn!) Verder liefst iets met vezels, omdat ze snel last van obstipatie heeft. Ik ben het zó zat om haar caloriënbommen mee te geven naar school!
    Groetjes Christa
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 31 dec 2012 om 12:42
      Leuk! Succes ermee!

      Groetjes, Williene
    • creachrista
      creachrista zondag 30 dec 2012 om 19:56
      Oeps, sorry Williene! Ik in ga de kerstvakantie wat receptjes uit proberen en hou je site in de gaten!

      Groetjes Christa
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 29 dec 2012 om 14:06
      Hoi Christa,

      Ik neem aan dat je mij bedoeld? ;-)

      Ik kan me voorstellen dat het lastig is om je puber iets verantwoords mee wil geven en ook nog iets wat ze zelf willen.

      In het nieuwe jaar hoop ik wat energierepen te posten en wat meer van dit soort tussendoortjes. Vezelrijk en suikervrij.

      Hou het dus goed in de gaten!

      Dit zijn ook wel lekkere tussendoortjes, wat ook goed mee kan naar school:

      http://smakelijck.blogspot.nl/2012/12/amandel-chocolade-biscottis.html
      http://smakelijck.blogspot.nl/2012/05/brownies.html
      http://smakelijck.blogspot.nl/2012/11/chococosballetjes.html
      http://www.smakelijck.blogspot.nl/2012/10/chocolade-frambozen-brownies-gluten-en.html

      Hopelijk heb je hier wat aan!

      Groetjes, Williene
  • Arianne
    Arianne woensdag 07 mrt 2012 om 17:01
    Heerlijk en gezellig om te doen (zeker met regenachtig weer!)!! Resultaat is super! Elke keer genieten we weer van recepten van je site! Bedankt voor het doorgeven ervan!!
    Hartelijke groet,
    Arianne
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 07 mrt 2012 om 19:02
      Hoi Arianne,

      Leuk om te horen!! Fijn dat jullie ervan genoten hebben!

      Groetjes, Williene
  • Rianne
    Rianne dinsdag 09 sep 2014 om 09:26
    Hoi Williene, Kun je in dit recept ook palmsuiker of biologische honing gebruiken? Dat zijn toch een beetje de 'betere' suikers? En hoe lang kun je deze koekjes in een afgesloten Tupperwaretrommeltje bewaren? Laatste vraag: moet je een (hazel/wal)nootje meebakken of later erop doen? Bedankt alvast! Gr.
    • Smakelijck woensdag 10 sep 2014 om 09:26
      Ha, Dat kan zeker, maar dan kun je misschien beter dit recept gebruiken: http://www.smakelijck.nl/blog/roomboter-koekjes-/ Dit is nog een 'oud' recept waar ik nog niet zo naar suiker keek, inmiddels al 2 jaar wel ;-) In een trommeltje zijn de koekjes wel een paar dagen houdbaar, en het nootje mag meegebakken worden. Het is wel handig om ze dan met wat eidooier te bestrijken. Succes!
  • Annemieke
    Annemieke dinsdag 10 mrt 2015 om 14:19
    Hoi Williene! Als eerste, wat een fantastische site en kookboeken heb je ? Er heeft al vaak een maaltijd van jou op tafel gestaan en het is altijd lekker! Een vraagje, ik heb een zoontje van 9 maanden die problemen heeft met het leren eten van vaste voeding. Nu krijgen we daarbij begeleiding van een logopediste. Het gaat steeds iets beter en vandaag heb ik als opdracht gekregen hem ook eens babykoekjes te gaan geven. Ik ben helemaal geen fan van al die babykoekjes vol bloem en suikers, maar voor mijn zoontje is het belangrijk om wel de adviezen van de logopediste te volgen. In de winkel kan ik wel biologische maar naar mijn idee nog steeds ongezonde babykoekjes vinden. Een voorwaarde voor een goed babykoekje is, dat het in het mondje van de baby uit elkaar valt als hij het niet direct kan doorslikken. Heb jij een idee of recept voor een gezond alternatief? Ben sowieso wel benieuwd naar andere ideeën over gezonde babyvoeding? Ideeën voor pap en verantwoorde tussendoortje, broodbeleg e.d. ? Misschien een idee om ook eens een blog over te schrijven, haha?
    • Smakelijck woensdag 11 mrt 2015 om 17:33
      Ha, Dankjewel voor je complimenten! Je zou, ipv babykoekjes ook biologische speltsoepstengels kunnen geven? LIjkt me vergelijkbaar met een koekje. Verder zou ik een baby voornamelijk groenten en fruit tussendoor aanbieden, rijstwafel, geitenyoghurt of kwark, havermoutpap etc. Zo min mogelijk bewerkt voedsel en al helemaal geen suikers. Succes in ieder geval!
    • Trudy
      Trudy dinsdag 09 jun 2020 om 17:39
      Hoi Williene, Ik moet zonder koemelk producten gaan eten (misschien tijdelijk). Maar ik zou graag deze zandkoekjes proberen te maken in een wat groter formaat en dan met tarwemeel omdat dit voedzamer is dan bloem. Maar kan ik dat 1 op 1 vervangen dat je weet en moet je dan nog iets toevoegen?
      • Smakelijck dinsdag 09 jun 2020 om 19:09
        Boter kun je vervangen 1op1 door geitenboter of ghee. Kokosolie kan ook. Bloem kun je vervangen door meel, of een gedeelte door amandelmeel, dat maakt ze iets brosser. Succes!
    • Trudy
      Trudy dinsdag 09 jun 2020 om 19:39
      Dankjewel
    • Marije
      Marije dinsdag 09 jun 2020 om 21:03
      Ik wil graag de nieuwe verwen pak van de brownie cookies van oetker namaken. Zou dat met dit recept kunnen incombi met vaste chocodruppels.
Laat een bericht achter!
268