07-12-2016

Winterse ovenschotel voor kinderen!

Vandaag een keer een echt kinderrecept die de meeste kinderen wel zullen waarderen. Natuurlijk ken je je eigen kind het beste, dus je kunt toevoegen (of weglaten) wat je kind graag eet en lekker vindt. En, voor alle duidelijkheid, ik smul hier ook van hoor, dus het is ook zeker volwassenproof ;-)

Fijne dag!

Winterse ovenschotel voor kinderen!

Ingrediënten voor 2 á 3 personen:

200-250 gram biologisch rundergehakt, 1 rode paprika, 1 pastinaak, 1 winterwortel, 3 aardappels en 1 zoete aardappel (samen ongeveer 400-500 gram), Keltisch zout, peper, paprikapoeder, geraspte kaas, 2 (glutenvrije) crackers, 2 eetlepels roomkaas (Mascarpone of Philadelphia)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de pastinaak, wortel, aardappel en zoete aardappel in blokjes en kook in ruim water beetgaar. Bak ondertussen het gehakt rul in een koekenpan in een klein beetje roomboter en breng flink op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Snijd de paprika in blokjes en bak mee met het gehakt.

Giet het aardappelmengsel af, bestrooi met wat zout en peper, voeg de 2 eetlepels roomkaas toe en stamp tot een grove puree. Schep nu het gehakt mengsel in een ovenschaal en verdeel gelijkmatig over de bodem. Schep daarop de puree en strijk glad. Maal de 2 crackers fijn in een keukenmachine of met de hand. Bestrooi de ovenschotel royaal met geraspte kaas en het kruim van de crackers.

Schuif in de oven en bak de schotel af in zo’n 20 minuten zodat de kaas goudbruin en gesmolten is. 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

2 Reacties

  • Geralda
    Geralda woensdag 23 feb 2022 om 21:25
    we vonden dit eten heerlijk, en gaan het volgende week met onze kleinzoon eten..
    • Smakelijck vrijdag 25 feb 2022 om 10:18
      Leuk!
Laat een bericht achter!
261