20-10-2014

Wat heb ik gegeten - 2 mét koffierecept!

Soms is het fijn om een kijkje te nemen in andermans eetpatroon. Niet om het helemaal over te nemen, maar om inspiratie op te doen. Let wel dat ieder lichaam anders is en dat je niet klakkeloos iemands leefpatroon kunt overnemen. Ontdek waar jij je goed bij voelt en hoeveel jij nodig hebt op een dag!

Ik eet over de gehele dag genomen voor het grootste gedeelte groenten, fruit, noten en zaden. Daarnaast kies ik afwisselend voor wat graansoorten (zoveel mogelijk verschillend om te profiteren van zoveel mogelijk variatie aan voedingsstoffen), 2 á 3x per week wat vlees en 2x per week vis, en beperkt zuivel (liefst rauwmelks of gefermenteerd).

Enne, voor de échte koffieliefhebbers: let op 't kopje koffie... Héérlijck! 

Een voorbeeld van een willekeurige dag mét een lekker koffierecept! 

8:00 Een glas water en daarna een glas rode bietensap.

9:00 Een fruitsalade met 2 kiwi’s, 1 banaan, handje vol druiven, 1 mandarijn en wat kokoschips.

12:00 2 gebakken eieren, 2 boekweitcrackers met een laagje roomboter en 1 avocado. Had er graag nog tomaat bij gedaan, maar deze waren helaas op ;-)

14:30 Kopje koffie met geklopte kokosmelk, 1 theelepeltje biologische honing, half theelepeltje kaneel en een snufje gemberpoeder.

15:45 een paar blokjes rauwmelkse kaas van Remeker en een handje walnoten van eigen boom ;-) 

18:00 2 kommen witlofsoep en wat aardappelpartjes in de schil en rauwkost.

20:00 stukje pure chocolade van Raw Superfood. Deze is vrij van geraffineerde suikers (gezoet met wat kokosbloesemsuiker) en sinds kort verkrijgbaar bij sommige supermarkten. 

Tussendoor water en kruidenthee, mijn favoriet op dit moment is Winterthee van Piramide. Maar ik drink ook veel venkelthee, brandnetelthee, groene thee, muntthee, etc. 

 

Fijne dag! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

10 Reacties

  • Sijntje...
    Sijntje... maandag 20 okt 2014 om 20:41
    Hoi hoi leuk zo'n 'dag indeling' Lijkt me ook wel handig voor een hele week haha;-). Mag ik vragen waar haal jij de kokosmelk en kokoschipts? ik heb die nog niet kunnen vinden. Welke merken thee gebruik je vooral of maakt dat niet uit? Heerlijk die recepten van jou elke keer. Gister de bruinebonensoep gehad (beetje vroeg;-)) dochterlief vond het super lekker en dat moest ik maar even vertellen aan je. Mijn man en ik vonden hem lekker maar er miste iets. Vandaag nootmuskaat erbij gedaan en dat vonden we lekkerder. Maar bedankt maar weer!
    • Smakelijck maandag 20 okt 2014 om 21:03
      Goed om te lezen zeg! Bedankt voor je reactie! Kokoschips en Kokosmelk koop ik bij de natuurwinkel. Kokosmelk van Go Tan in de supermarkt is ook oké en Aroy-D is ook een e-vrij merk. Thee koop ik zelf in de natuurwinkel of een speciaalzaak. Thee uit de supermarkt is vaak van mindere kwaliteit en zijn vaak aroma's aan toegevoegd. Succes met alles!
  • Ilse Hartman
    Ilse Hartman vrijdag 24 okt 2014 om 11:01
    Hallo Willine, Die koffie klinkt erg lekker, maar hoe maak je die en hoe klop je die kokosmelk? Groetjes, Ilse
  • Ilse Hartman
    Ilse Hartman vrijdag 24 okt 2014 om 11:01
    Hallo Willine, Die koffie klinkt erg lekker, maar hoe maak je die en hoe klop je die kokosmelk? Groetjes, Ilse
    • Smakelijck vrijdag 24 okt 2014 om 11:29
      Hi, Je doet de honing, kaneel en gember in je kom. Doet daar de gewenste hoeveelheid koffie bij, en dan doe je kokosmelk in een pannetje of een speciale melkverwarmer en klopt de kokosmelk op. Deze schenk je dan op de koffe. Nog een snufje kaneel er bovenop, heerlijK! Succes!
  • Tineke
    Tineke zaterdag 25 okt 2014 om 12:29
    Hallo Die koffie klinkt zo lekker! Die ga ik zeker een keer proberen. Sinds deze week ben ik aan het proberen om gezond en e nummervrij te eten. Het boodschappen doen voor de recepten vind ik nog wel lastig. Welke standaard producten heb je nodig die je in vrijwel elk recept wel nodig hebt? Heb je misschien een lijstje met de standaardproducten? Dan hoor ik het graag! Verder wil ik nog even kwijt dat ik dit een geweldige site vindt. Bedankt! Groeten Tineke
  • Smakelijck zaterdag 25 okt 2014 om 18:39
    Goed om te horen, Tineke! Ik heb geen standaardlijstje omdat deze voor ieder persoon weer anders is. Je kunt wel kijken op de site www.evrijeproducten.nl. Daar vind je alle merken van e-vrije producten. Succes!
    • Marieke
      Marieke dinsdag 22 feb 2022 om 20:50
      Een heerlijk koffie recept!! Meestal bij zulke recepten denk ik dat het heel lekker wordt maar dan valt het vaak tegen. Maar dit is een blijvertje! Ons baby'tje kan elk moment komen. Ik ga van dit recept genieten in de kraamtijd! Bedankt!
      • Smakelijck woensdag 23 feb 2022 om 11:32
        WAt leuk! Veel sterkte met de laatste loodjes en een fijne kraamtijd!
        • Marieke
          Marieke woensdag 23 feb 2022 om 16:09
          Dankjewel!!
Laat een bericht achter!
251