26-02-2011

Vruchtenyoghurt!

Kant en klare vruchtenyoghurt is bedrog in een pak. Hoeveel procent vruchten zit erin? 0,nogwat? Niet veel in ieder geval. Wat zit er wel in? Ehm, yoghurt, suiker in het meest positieve geval anders krijg je aspartaam, acesulfaam-K, sacharine, cyclaamzuur, verdikkingsmiddelen, conserveermiddelen, kleurstoffen, en als je een beetje geluk hebt jawel, het is vruchtenyoghurt dan zit er een heel klein beetje fruit in.

Dat kan beter. Met een kleine moeite heb je zelf vruchtenyoghurt op tafel waarvan je weet wat je eet.

Je neemt een hoeveelheid volle biologische yoghurt of kwark en een paar lepels (naar smaak) vruchtenjam, bijvoorbeeld zelfgemaakte of suikervrije jam van de natuurwinkel (Fior di Frutta. St. Dalfour heeft ook suikervrije jams. Dit roer je door elkaar en je hebt vruchtenyoghurt. Voor aardbeienyoghurt gebruik je aardbeienjam, voor frambozenyoghurt frambozenjam/confiture, voor sinaasappelyoghurt sinaasappeljam/confiture etcetera. Ja echt, zo simpel is het. Nog lekkerder is het om natuurlijk vers fruit te gebruiken. Dit maal je, voordat je het door de yoghurt roert even fijn in de keukenmachine. 

Wat ook heerlijk is om hierbij geklopte slagroom (gezoet met biologische honing) toe te voegen. Dan heb je vruchtenroomyoghurt. Ik kan hier niet in woorden uitdrukken hoe lekker dat is! Dat moet je proeven!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

8 Reacties

  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 02 apr 2013 om 16:19
    goed idee...
    wij eten ook weleens zelfgemaakte bananen yoghurt:
    je doe gewoon een paar scheppen kwark, een scheut yoghurt, een paar banenen en desnoods ook nog slagroom in een bak, en dat pureren.
    we smullen er van...
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 02 apr 2013 om 21:01
      Mmm, dat klinkt ook erg lekker ;-) Bedankt voor de tip!
  • Ida
    Ida vrijdag 20 jan 2012 om 09:49
    Dit is inderdaad heel simpel maar erg lekker! De jongens houden hier niet van yoghurt/kwark, maar ik had er wat slagroom en aardbeienjam doorgedaan...en het was smullen!!
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 20 jan 2012 om 10:30
      Leuk!
  • Carina
    Carina zaterdag 09 mei 2015 om 12:05
    Hoi Williene, Hoe lang kun je dit bewaren? Kun je dit ook goed invriezen? Groetjes Carina
    • Smakelijck zaterdag 09 mei 2015 om 16:22
      Ik zou het niet langer dan 1-2 dagen bewaren. Invriezen kan wel, maar dan zou ik het eten als yoghurtijsjes ;-) Succes!
    • Lotte
      Lotte woensdag 30 sep 2020 om 21:36
      Hoi Williene, Het valt me op dat je in veel gerechten honing gebruikt. Gebruik jij vrijwel dagelijks honing of bewaar je deze gerechten echt voor het weekend?
      • Smakelijck donderdag 01 okt 2020 om 10:23
        Ik gebruik sowieso alleen honing van de imker en ik gebruik het voornamelijk in het weekend. Door-de-weeks heb ik geen moeite met een lepeltje honing oid, maar liefst zo suikervrij mogelijk. In het weekend ben ik wat minder strikt en hanteer ik meer de 80/20 regel.
Laat een bericht achter!
254