11-02-2016

Valentijn cupcakes!

Heb je nog niets lekkers gebakken voor 't weekend? Dan kan ik je deze aanbevelen ;-) Normaal koop ik nooit frambozen in de winter, maar voor Valentijn maken we deze keer een uitzondering. 

Valentijn cupcakes!

Ingredienten voor 9 stuks:

3 eieren, 60 gram kokosbloesemsuiker, 40 gram speltbloem, 20 gram amandelmeel, 30 gram gesmolten roomboter, 1,5 theelepel wijnsteenbakpoeder, rasp van 1 biologische citroen, snufje vanillepoeder

Voor de topping:

125 milliter biologische slagroom, 2 eetlepels biologische honing, 70 gram mascarpone, frambozen om te kleuren en te garneren.

Bereiding: 

Doe de eieren met de suiker in mixer en mix op hoge stand tot het in volume ongeveer 3 x is toegenomen (heerlijk luchtig!). Voeg nu de droge ingrediƫnten toe (bloem, amandelmeel, bakpoeder, vanillepoeder en citroenrasp), en mix nog even goed door.

Giet nu, al mixend, de gesmolten roomboter toe.

Zet 9 leuke papieren cupcake vormpjes  in een muffin pan en verdeel het beslag over de vormpjes en schuif in de oven op 170 graden voor ongeveer 12-15 minuten (test met een sateprikker of de cake gaar is).

Laat de cupcakes helemaal afkoelen.

Voor de lichtroze topping doe je de mascarpone in de mixer met de honing en het sap van een handje frambozen (doe dit door ze met een lepel door een zeef te pureren, zo heb je puur sap zonder pitjes). Mix dit glad en voeg de slagroom toe en mix door tot een stevige room.

Spuit met behulp van een spuitzak mooie toeven op de cupcakes en versier met een verse frambozen!

Fijn weekend!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

11 Reacties

  • Gerda
    Gerda zaterdag 13 feb 2016 om 13:56
    Ik heb alles in huis, behalve de mascarpone, kan ik dat ergens door vervangen? Bijv. Griekse yoghurt?
    • Jannie
      Jannie zaterdag 13 feb 2016 om 14:59
      Hier zelfde probleem.. Zat te denken aan monchou maar weet niet goed of dat een goede combi is ;).
      • Smakelijck zaterdag 13 feb 2016 om 15:46
        Monchou kan heel goed. Griekse yoghurt helaas niet. Gewoon alleen slagroom kan ook hoor, maar de mascarpone (of monchou als je dit hebt) zorgt dat het mooie stevig blijft en niet inzakt. Als je enkel slagroom gebruikt, spuit het er dan op het laatst op. En wil je monchou gebruiken, klop dan eerst de monchou goed zacht en luchtig, anders krijg je klontjes. En je kunt ook botercreme maken, dat is ook stevig. Het recept vind je hier: http://www.smakelijck.nl/recepten/chocoladecupcakes-/ Ik zie dat hier ook een beetje mascarpone ingaat, maar volgens mij is het geen probleem om dat weg te laten of wat room aan toe te voegen. Succes!
  • Gea Bovenlander
    Gea Bovenlander zaterdag 13 feb 2016 om 21:58
    Hoi Williene, Heb hier de cupcakes ook gemaakt maar ze zakken wat in en krimpen een beetje tijdens het afkoelen. Klopt dat of doe ik toch iets fout. Ik lat ze in de oven afkoelen met de deur van de oven open. Groetjes Gea
    • Smakelijck zaterdag 13 feb 2016 om 23:11
      Dat klopt hoor, ze zakken inderdaad iets terug. Hopelijk is de smaak wel goed!
  • mirjam
    mirjam maandag 15 feb 2016 om 12:20
    ik had de walnoten dadel taart gemaakt en met hartjesvormen uitgestoken, ook een succes
    • Smakelijck maandag 15 feb 2016 om 12:44
      Wat een leuk idee ook zeg!
  • esther
    esther donderdag 25 feb 2016 om 20:52
    Hallo. Ik lees vaak in recepten dat er amandelmeel wordt gebruikt. Nu hebben mijn kinderen en ik een allergie voor alle soorten noten. Waar kan ik het meel dan het beste mee vervangen. Hoop dat u mij kan helpen. Namens mij en de kinderen alvast bedankt zodat we heerlijk kunnen blijven bakken.
    • Smakelijck donderdag 25 feb 2016 om 21:29
      Dat is inderdaad vervelend. Je kunt het bijna altijd gewoon vervangen door speltbloem of meel. Succes!
    • Rianne
      Rianne zaterdag 28 mei 2022 om 18:41
      Hoi Williene, Ik heb een vraagje. Zou ik de roomboter kunnen vervangen vanwege een lactose allergie? En waarmee kan ik het vervangen? Met vriendelijke groet, Rianne Stam
      • Smakelijck maandag 30 mei 2022 om 11:11
        Met ghee of bijv. kokosolie.
Laat een bericht achter!
255