22-06-2012

Sushi 3: Tonijn met avocadocreme!

 
Het derde gerechtje in het Sushi-menu is een avocadocreme op nori met tonijntartaar. Het gerecht stond in het nieuwe nummer van Delicious, maar ik heb het recept wat aangepast.
 
Ingredienten voor 8 stuks:
1/2 vel nori, 50 gram tonijn, 50 gram komkommer, 1 avocado, 1 limoen, zout en peper, sesamzaadjes (witte en zwarte), 2 el soyasaus (yakso), 1 el olijfolie, tuinkers, evt. tabasco
 
Knip het halve norivel in 8 gelijke vierkantjes. Maak het vruchtvlees van de avocado fijn met een vork, keukenmachine of staafmixer. Voeg een kneepje limoensap toe en breng op smaak met zout en peper en evt. een paar druppels tabasco.
 
Meng de soyasaus met de olijfolie en het sap van een halve limoen met elkaar tot een dressing.
 
Snijd de tonijn en de komkommer in hele kleine blokjes en maak aan met de helft van de dressing.
 
Leg de nori vierkantjes op een bord, schep er een eetlepel avocadocreme op en verdeel de tonijntartaar over de creme. Bestrooi met de sesamzaadjes en een plukje tuinkers. Sprenkel nog wat van de resterende dressing over het bord.
 
Eet smakelijck!
 

Deel via social media

 
Print recept

2 Reacties

  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 22 jun 2012 om 16:57
    Wat ziet het er allemaal lekker uit, de kinderen zijn hier niet zo dol op sushi jammer, anders had ik hetzeker geprobeerd, de komkommersalade zou nog gaan.
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 22 jun 2012 om 17:42
      Dankje! Hier zijn de kids ook niet dol op sushi, komkommersalade is ook vrij pittig.

      Wij lossen dat als volgt op: De kinderen eten vooraf met eten wat zij lekker vinden zoals een gevulde pasta o.i.d. Dan gaan ze lekker naar bed en gaan man en ik uitgebreid samen eten. En dan komen dit soort dingen dus op tafel, waar we de kinderen niet blij mee maken. En je hebt tegelijk een avondje samen! Heel gezellig ;-)
Laat een bericht achter!
253