27-05-2013

Spinazie Pesto!


Dit supersnelle (alhoewel, spinazie vers uit de tuin, moet je heel goed wassen en dat is dan weer wat minder snel...) én makkelijke spinazie gerecht is erg lekker! Het recept kreeg ik van mijn nichtje. Superbedankt, want het was echt om te smullen. Normaal houd ik nooit zo van spinazie, wel rauw in salades of in shakes, maar gekookt vind ik het zo'n glibberige massa worden ;-) Vroeger wokte ik het ook wel eens, samen met een ui, knoflook en gebakken spekjes. Ook lekker door het zoutige van de spek, maar inmiddels eet ik geen varkensvlees meer, dus ook geen spekjes meer voor mij!
Dit recept is lekker met aardappeltjes met schil uit de oven!

Spinazie Pesto!

Ingrediënten:
1 ui, 1 teen knoflook, 2 eetlepels basilicumpesto, paar flinke handen verse spinazie, cashewnoten

Snipper de ui en knoflook fijn. Verhit een wok op hoog vuur en fruit de ui en de knoflook in wat olie. Voeg de spinazie toe en wok op hoog vuur een paar minuten mee. Schep er snel de pesto doorheen en serveer de spinazie met de cashews!

Eet smakelijck!


 

Deel via social media

 
Print recept

12 Reacties

  • Anonymous
    Anonymous donderdag 22 aug 2013 om 16:54
    Wat is het verschil met Himalaya zout?
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 28 feb 2014 om 07:57
      Klopt, het is beide hele goede zout. Ik gebruik Keltisch, daar ben ik heel tevreden over, maar Himalaya kun je ook gebruiken als je dat liever doet. Keltisch is wel de enige zout met zoveel mineralen en een heel laag natriumgehalte.

    • Margriet
      Margriet donderdag 27 feb 2014 om 21:50
      Himalaya zout schijnt net zo goed, zo niet beter te zijn dan keltisch zeezout. Ook vol met mineralen. Heb het nog niet gebruikt, dus kan er verder ook niets over zeggen :)
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 22 aug 2013 om 19:16
      Geen idee ;-) Ik heb er wel van gehoord, maar ik ken het niet. Is dat ook onbewerkt zout?
  • Anonymous
    Anonymous maandag 19 aug 2013 om 21:08
    Hoi Williene, ben op zoek naar welk zout ik nou het beste kan gebruiken. Heb je een advies en ook waar jy dit haalt? Zocht al even op je site, maar kon er niets over vinden. Grtjes
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 19 aug 2013 om 21:26
      Ik gebruik altijd Keltisch zout. Dit is te koop bij de natuurwinkel. Het kan erg in prijs verschillen, ik haal een kilo voor nog geen 3 euro. Ik maal dit zelf in de vijzel. Dit is ongeraffineerd zout, nog een beetje nattig en grijs.

      Succes!
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 02 aug 2013 om 15:55
    Hoi Williene,
    Dit lijkt me lekker, maar hoe maak ik basilicumpesto? Of koop je dit? En hoe werkt het met die aardappels uit de oven?

    Ik hoor het graag!

    Groetjes Vera
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 03 aug 2013 om 09:51
      Hoi Vera, Je kunt pesto gewoon kopen, bijv. in de natuurwinkel. Sommige supermarkten verkopen ze ook E-vrij, dan moet je even op de lijst kijken van www.moween.eu/evrij dan kun je kijken of de supermarkt waar je altijd komt deze pesto ook E-vrij heeft.

      http://smakelijck.blogspot.nl/2012/06/rucolapesto.html Dit is een recept voor rucolapesto, maar in plaats van rucola neem je dan basilicum.

      http://smakelijck.blogspot.nl/2011/08/aardappels-uit-de-oven.html En dit is het recept voor aardappeltjes uit de oven. Al deze recepten kun je terug vinden in de Index!

      Succes en eet smakelijck!

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 30 mei 2013 om 13:31
    Misschien een tip voor je gewokte spinazie. Je kan het ook met rundergehakt wokken ipv spekjes. Het is dan wel wat minder zout, maar ook lekker en je hebt dan geen varkensvlees.
    Groetjes Nellianne
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 30 mei 2013 om 19:43
      Goed idee, dankjewel!
      Groetjes, Williene
  • Margje
    Margje woensdag 29 jul 2015 om 09:44
    TIP voor gewokte spinazie; Hier regelmatig spinazie met ui,knoflook en gerookte zalm (ipv spekbokjes) en creme fraiche icm pasta - aanrader!
    • Smakelijck woensdag 29 jul 2015 om 12:27
      Klinkt lekker! Gaan we proberen ;-) ThnX
Laat een bericht achter!
261