21-08-2013

Quinoasalade!


In de zomer vind ik het heerlijk om gemakkelijke en snelle recepten achter de hand te hebben. Salades zijn daarom heel favoriet. Met een aantal bijgerechten heb je dan al snel een lekkere, voedzame en gezonde maaltijd op tafel.

Dit recept kwam ik tegen in de Foodies. En het is zó lekker, dat ik 'm jullie niet wil onthouden. Ik heb hem al een aantal keer gemaakt, en hij is heerlijk! Ik deel hier regelmatig recepten uit een tijdschrift of uit een kookboek. Ik schrijf dit er dan altijd bij, zodat jullie weten dat het niet mijn eigen recept is. Toch pas ik een recept vrijwel altijd aan naar eigen smaak of inzicht. Sommigen zullen zich afvragen waarom ik niet alleen eigen recepten deel, maar waarom het wiel uitvinden als een recept lekker is en goed bevalt? En ik deel hem omdat ik zeker weet dat niet iedereen de Foodies leest, of een Delicious, en ook niet iedereen heeft hetzelfde kookboek. Vandaar mijn keuze om zo af en toe eens een bestaand recept te delen, al dan niet aangepast.

Dit recept bijv. staat in de Foodies als Couscous salade. Ik vind couscous best lekker voor af en toe, maar hoort tot de categorie: witte pasta, witte rijst. Niet zo gezond dus. Daarom vervang ik couscous door quinoa, wat wel lekker en voedzaam is! Bovendien is quinoa vrij van gluten, wat het weer ontzettend bruikbaar maakt voor mensen met een glutenallergie!

Quinoasalade

Ingrediënten:
1 kop gekookte quinoa, 1 handje peterselie, 1 handje koriander, 100 gram ongezwavelde abrikozen, 1 gele paprika, 1 rode paprika, hand vol amandelen, handje rozijnen, sap van een halve citroen, zout en peper, feta naar smaak.

Hak de kruiden fijn. Snijd de paprika's in blokjes. Hak de abrikozen in kleine stukjes. Rooster de amandelen in een droge pan lichtbruin. Hak ze grof.
Meng alle ingrediënten nu tot een salade en bestrooi met feta kaas!

Deze salade is ontzettend lekker met gegrilde aubergines met munt. Dit recept hoop ik de volgende keer te posten!

Eet smakelijck!

Deel via social media

 
Print recept

10 Reacties

  • Anonymous
    Anonymous woensdag 21 aug 2013 om 19:32
    Ik heb de salade vandaag al gemaakt... :-)
    Zelf zou ik er de volgende keer geen koriander meer in doen. Dit is te overheersend, je proeft het door alles heen terwijl er maar heel weinig in zit. Misschien is selderij wat?
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 21 aug 2013 om 20:12
      Wat leuk zeg! Koriander is inderdaad vrij sterk van smaak. Je moet er van houden. Zelf vind ik het ook al snel overheersen, je kunt het prima weglaten en dan hoef je het op zich nergens mee te vervangen.

      Succes!
  • ineke
    ineke maandag 15 dec 2014 om 13:02
    Hoi, wat is het verschil tussen quinoa en quinoavlokken? moet je de vlokken ook koken? Groet Ineke
    • Smakelijck maandag 15 dec 2014 om 17:14
      Quinoa zijn een soort van graankorrels, vlokken zijn vezels. Volgens mij hoef je die niet te koken maar gebruiken als een soort van havermout, maar ik heb deze ook nog nooit gebruikt.
  • Johanna
    Johanna donderdag 15 jan 2015 om 11:20
    Hoi, Een vraag. Is het ook lekker om deze met sla te mengen? Dus bijvoorbeeld, ijsbergsla, quinoa, tomaat, paprika, pijnboompitten, eitje enz.???
    • Smakelijck donderdag 15 jan 2015 om 18:14
      Ik zou de sla er dan liever gewoon naast eten, dan te mengen. Maar het zou wel mogelijk zijn.
  • mrijam
    mrijam donderdag 08 okt 2015 om 19:38
    Hallo Williene, Ik ben nieuw op je site. Vandaag geattendeerd door een collega. Ik ben toe aan nieuwe inspiratie en die vind ik hier wel! Een vraag: voor hoeveel personen zijn de hoeveelheden die je aanhoudt bij de recepten? Smakelijcke groet, Mirjam
    • Smakelijck vrijdag 09 okt 2015 om 11:29
      Welkom! Hoeveelheden zijn afhankelijk van hoeveel je eet, voor welk eetmoment het is en of je het gerecht als bijgerecht of hoofdgerecht gebruikt. De meeste recepten zijn voor 2-4 personen. Succes!
    • Inge
      Inge zondag 14 jun 2020 om 19:25
      Er bestaat tegenwoordig ook volkoren couscous.
      • Smakelijck maandag 15 jun 2020 om 09:06
        Klopt! Er is nu veel meer verkrijgbaar dan 7 jaar geleden :-)
Laat een bericht achter!
261