10-01-2017

Pompoensoep met zoete paprika!

De vakantie is weer voorbij, het nieuwe jaar begonnen. Bij ons hadden de kinderen gisteren nog vrij, vandaar dat ik even heerlijk vakantie heb genomen ;-) Maar nu gaan we weer hard aan de slag om heerlijke nieuwe recepten te posten. Want na al die feestdagen kun je heerlijk verlangen naar goede en gezonde voeding.

Deze soep is heerlijk romig van smaak en de zoete paprika en zoete aardappelen maken de soep wat zoeter van smaak. Een lekker recept om pompoensoep te leren eten of je kinderen voor te schotelen.

Fijne dag! 

Pompoensoep met zoete paprika

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kleine oranje biologische pompoen, 2 zoete aardappels (ongeveer 250 gram totaal), 2 zoete rode puntpaprika’s,  250 milliliter kokosmelk, 2 rode uien, 1 eetlepel paprikapoeder, flinke snuf cayennepeper, Keltisch zout en peper, eventueel 125 milliliter biologische slagroom

Bereiding:

Snijd de puntpaprika over de lengte open en verwijder de zaadlijst. Rooster op een bakplaat of bakpapier in de oven op 180 graden zo’n 20 minuten. Snipper ondertussen de rode ui, schil (eventueel) en ontpit de pompoen en snijd in blokjes, schil de zoete aardappel en snijd ook in blokjes. Laat roomboter of ghee smelten in een ruime pan, fruit de ui hierin glazig en voeg dan de pompoen en zoete aardappel toe, bestrooi met een eetlepel paprikapoeder, een flinke snuf cayenne poeder en wat zout en peper en laat even lekker bakken, schep regelmatig om zodat de kruiden goed opgenomen worden. Voeg de kokosmelk toe. Breng aan de kook en schep regelmatig om. Als de zoete puntpaprika’s klaar zijn, kun je vrij eenvoudig het velletje eraf halen. Snijd de paprika in stukken en voeg toe aan de soep. Kook nog 5 minuutjes door en giet de soep daarna in de blender. Doe de soep terug in de pan, als de soep te dik is voeg dan wat water of bouillon toe. Breng verder op smaak met zout en peper. 

Klop de room lobbig en serveer de soep met een flinke lepel slagroom, bestuif met wat paprika poeder. Wil je de soep zuivelvrij houden dan kun je eventueel wat haverroom toevoegen of de room weglaten.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

6 Reacties

  • Alette
    Alette woensdag 11 jan 2017 om 09:14
    Hoi Williene, soep klinkt lekker! Gaan we vandaag lekker maken. Blender je het velletje van de paprika niet fijn? Ben niet te lui hoor om het velletje eraf te halen, maar als het makkelijk kan....;-)
    • Smakelijck woensdag 11 jan 2017 om 09:23
      Die velletjes zijn vrij taai, dus ik denk dat ze wel fijn worden, maar niet helemaal. En de velletjes glijden er zo af, nadat ze in de oven zijn geweest. Ik ben wel een luie kok, dus als het veel werk geweest was dan had ik ze ook lekker laten zitten ;-)
  • Vrouwgje
    Vrouwgje vrijdag 13 jan 2017 om 09:52
    Hoi Williene, Bij deze soep moet de inhoud van de pan heet in de blender. Ik heb altijd het probleem dat als ik dan de blender aanzet, de soep erover spuit ;-). Heb jij dit ook? En is daar een oplossing voor? Ik heb het wel eens in hele kleine beetjes gedaan, maar voor de 3 liter die ik vaak maak wordt het dan wel een heel geklieder. Bedankt alvast voor je antwoord! Groeten, Vrouwgje
    • Smakelijck vrijdag 13 jan 2017 om 12:59
      Yep, dat klopt. Daarom laat ik de soep altijd iets afkoelen en doe ik het in 2 keer. De deksel van de blender goed dichtdrukken, dat voorkomt een soepkeuken ;-)
  • Nanda
    Nanda vrijdag 13 jan 2017 om 16:59
    Hoi Williene,hier weer eens een reactie van mij. Onder tussen gewoon door gegaan met je recepten hoor,en alles is super lekker. Wat een heerlijke soep,heb er voor de versiering wel een mopje slagroom op gedaan en voor iedere persoon 2 qoquiles in gedaan is net het eind resultaat. We smullen heerlijk verder van je recepten bedankt weer hoor en jij met je gezin ook al het goeds voor 2017 toegewenst
    • Smakelijck vrijdag 13 jan 2017 om 19:18
      Wat leuk om te lezen, Nanda! Fijn dat de soep in de smaak is gevallen. Je aanpassing klinkt overheerlijk ;-) Fijn weekend!
Laat een bericht achter!
264