22-04-2013

Pittige Kip-Kerrie Salade!

 

Sinds ik alles kook zonder pakjes en zonder zakjes en geen kant en klaar meer eet valt het me altijd op dat het eigenlijk heel simpel is en dat de uiteindelijke smaak veel beter is. Je leert echt de smaken kennen en waarderen. Waar ik altijd wel moeite mee had was met kerriegerechten. Het wordt nooit zo geel als kant en klaar gerechten. Tja, ik gebruik natuurlijk geen kleurstof ;-) Maar de smaak van kerriepoeder uit 'n potje is toch echt wel anders dan de kant en klaar kerriesauzen. Zo vond ik mijn zelfgemaakte kip-kerriesalade prima te eten, maar toch niet zo als uit 'n bakje van de AH. Ik ben weer aan het experimenteren gegaan en deze salade is daaruit voortgekomen. Best goed, al zeg ik het zelf ;-) Nu jullie nog!

Pittige kipkerrie salade

Ingrediënten:
1 halve kipfilet, 2 eetlepels mayonaise, 1 theelepel creme fraiche, 1 a 2 theelepels Griekse yoghurt of kwark, 1 a 1,1/2 theelepel kerrie, 1/2 theelepel massala kerrie*, snuf cayennepeper, snuf chilipoeder (let op:pittig!), snufje knoflookpoeder, zout en peper, vulling naar smaak, bijv. appel, ananas en/of mandarijn.

Wrijf de kip in met zout, peper en kerriepoeder (ik wikkel mijn kip altijd in bakpapier of folie en sla 'm plat met m'n koekenpan. Wordt 'ie mooi plat ;-)). Bak hem om en om gaar in de koekenpan met wat olie. Laat wat afkoelen.

Meng de mayonaise met wat creme fraiche, yoghurt en de poeders en kruiden en maak op smaak met zout en peper. (Als je de salade niet té pittig wilt, kun je het laten bij de cayennepeper en de chilipoeder weglaten).

Snijd de kipfilet heel fijn, of scheur in stukjes. Voeg deze toe aan de salade. Je kunt de salade nu aanvullen met wat je lekker vindt, of hem zo laten. Ik hou er wel van dat er iets fris inzit, zoals hele fijn gesneden appel of ananas.

De kipkerrie is lekker op een toastje of een broodje!

*Massala kruiden heb ik eens bij de Toko gekocht. Hierin zit korianderpoeder, kurkuma, komijn, fenegriek, mosterdzaad, nigella, gember en peper. Misschien is het ook wel te koop in sommige supermarkten (let wel op de E-nummers). Je kunt het ook weglaten of vervangen door wat kurkuma.

Deel via social media

 
Print recept

6 Reacties

  • Anonymous
    Anonymous donderdag 25 apr 2013 om 21:17
    Ha Williene,

    gelijk maar ns uitgeprobeerd, en echt super lekker, beetje pittig vind ik wel wat.
    het is alleen al weer op, lekker op een crackertje tussen de middag.
    ik denk dat ik wat kipfiletjes ga braden en dan invriezen, zodat je snel een salade kan maken.
    Heb je ook nog een recept van kip satesalade??
    groetjes Marjan
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 26 apr 2013 om 10:10
      Hoi Marjan!
      Leuk dat het goed gelukt is en dat het gesmaakt heeft! Inderdaad een goed idee van dat invriezen, dan heb je 'm snel en makkelijk gemaakt!

      Ik heb geen recept van kip saté, maar dat ga ik uitvogelen! Dan zie je het vanzelf verschijnen!

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous woensdag 24 apr 2013 om 16:54
    Zo dat ziet er lekker uit! Dat ga ik zeker uitproberen. We gaan volgende week een weekje op vakantie, dit is een lekker alternatief als we toastjes eten!
    Bedankt weer.
    groetjes Yvonne
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 25 apr 2013 om 18:47
      Dankjewel voor je reactie!

      Groetjes, Williene
    • Anneke
      Anneke zaterdag 08 aug 2020 om 13:05
      Zo zeg! Die is lekker!! Bedankt voor dit recept.
      • Smakelijck maandag 10 aug 2020 om 11:14
        Dankje! En graag gedaan :-)
Laat een bericht achter!
253