26-01-2015

Pindasoep!

Een lekkere pittige maaltijdsoep. Past uitstekend bij de rijsttafel-gerechten die al eerder zijn verschenen op Smakelijck. Deze gerechten kun je hier vinden. Maar ook als lunchgerecht is deze soep erg lekker en er zitten lekker veel groenten in! Een aanrader dus. Is het jou niet snel pittig genoeg? Doe er dan gerust wat sambal bij ;-)

Pindasoep!

Ingrediënten: 1 teentje knoflook, 1 ui, 1 theelepel gemberpoeder of 1 cm vers geraspte gember, 150 gram pindakaas, 1 liter groentebouillon (zelfgetrokken of met bijv. biologische bouillon), 2 eetlepels tamari (Yakso), 2 theelepels sambal (Yakso), 125 milliliter kokosmelk, 1 kleine paksoi, 5 kastanjechampignons, 100 gram taugé, cashewnoten

Bereiding:

Smelt wat boter of kokosolie in de pan. Snipper de ui, knoflook en eventueel de gember als je verse gember gebruikt. Fruit deze drie ingrediënten in de boter op laag vuur. Voeg de pindakaas, tamari, sambal en bouillon toe en roer tot de pindakaas is opgelost in de bouillon.

Verwarm een andere pan op het vuur en verhit hierin wat kokosolie. Snijd de champignons in plakjes en de paksoi in reepjes. Bak de champignons en paksoi 5 minuutjes aan en voeg de taugé toe. Bak de taugé nog hooguit een minuut mee. Voeg de groenten toe aan de soep samen met de kokosmelk. Laat de soep nog even een paar minuten doorkoken.

Rooster de cashews in een droge koekenpan en serveer de soep met de cashewnoten. Eet smakelijck!

Tip: In plaats van Tamari kun je ook Ketjap Manis gebruiken. Hier zit wel een beetje rietsuiker in (Yakso).

Fijne dag!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

4 Reacties

  • Alie
    Alie donderdag 29 jan 2015 om 10:44
    Lijkt me een lekker recept! Had nooit een goed recept voor pindasoep dus deze ga ik zeker proberen! Gebruik je trouwens pindakaas met of zonder zout? Groet, Alie
    • Smakelijck donderdag 29 jan 2015 om 11:28
      Leuk, succes met het maken van deze soep! Ik gebruik zelf pindakaas met zout.
    • Catharine
      Catharine maandag 13 feb 2023 om 09:33
      Is tamari hetzelfde als tamarindepasta?
      • Smakelijck maandag 13 feb 2023 om 10:20
        Nee, Tamari is een sojasaus. Gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt of natuurwinkel.
Laat een bericht achter!
264