14-01-2015

Paddenstoelenquiche met geitenkaas!

In de winter vinden wij quiches erg lekker. Het vult vaak goed en met een lekkere salade en eventueel wat extra groenten erbij een volwaardige maaltijd! Restje over? De volgende dag ook lekker bij de lunch!

Paddenstoelenquiche met geitenkaas!

Ingredienten voor ongeveer 4 personen:

6-8 plakjes speltbladerdeeg (natuurwinkel of zelfgemaakt), 2 sjalotjes, 1 teen knoflook, 200 gram kastanjechampignons, 100 gram shii-takes, ½ courgette, 150 gram cherrytomaatjes, 4 eieren, 100 milliliter haverroom, 100 gram geraspte (geiten)kaas, ½ bol mozzarella,  (Keltisch) zout en peper, peterselie, klontje roomboter

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet een springvorm goed in met boter en bekleed met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem met behulp van een vork. Beleg het bladerdeeg met een vel bakpapier en vul met een blindbakvulling. Bijvoorbeeld speciale keramische bak-knikkers of bruine bonen. Bak de bodem blind voor in de oven voor 15-20 minuten.

Ga ondertussen verder met de vulling. Snijd de sjalot en knoflook fijn en fruit in wat boter. Snijd de kastanjechampignons en de shii-takes in partjes en bak deze mee met de sjalot en knoflook. Maak op smaak met wat zout en peper en peterselie. Bak ongeveer 5 minuten en laat zoveel mogelijk vocht verdampen. Doe het champignon-mengsel in een vergiet zodat het verder kan uitlekken.

Snijd de courgette in plakjes en grill deze in een grillpan om en om tot ze mooie grill-streepjes hebben. Laat ook deze even uitlekken in een vergiet.

Haal de voorgebakken taartbodem uit de oven, verwijder de blindbakvulling en verdeel het uitgelekte paddenstoelenmengsel over de bodem.

Kluts de eieren samen met de room en geraspte geitenkaas en maak het op smaak met zout en peper. Verdeel over de paddenstoelen. Leg de plakjes courgette in het roommengsel, halveer de cherrytomaatjes en verdeel deze over de bovenkant van de taart. Brokkel wat mozzarella over de taart en schuif in de oven. Bak de taart in ongeveer 30-35 minuten bruin en gaar.

Tip: Grill de andere helft van de courgette ook en maak hier, samen met wat veldsla, de resterende mozzarella en wat tomaatjes een lekkere salade van!

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

6 Reacties

  • Gea Bovenlander
    Gea Bovenlander donderdag 15 jan 2015 om 10:54
    Hoi Williene, Een paar vraagjes over je quiche, waarom bak jij de bladerdeeg voor ? In de meeste andere recepten van quiches die ik maak doe ik dat nooit. En kan je de twee kaassoorten ook weglaten in de quiche (maak ook wel eens quiche met eieren en room een saus namelijk) of is die dan smaakloos ?? Mijn man lust namelijk echt geen kaas. Groetjes Gea
    • Smakelijck donderdag 15 jan 2015 om 18:15
      Ik vind dat zelf lekkerder, dan is de bodem namelijk krokanter. Ik heb geen ervaring zonder kaas, maar als je dat vaker doet dan lijkt me het geen probleem. Succes!
  • Ina Medema
    Ina Medema vrijdag 16 jan 2015 om 15:43
    Hallo Williene, waarvoor gebruik je blindvakvulling, ik heb daar nog nooit van gehoord. Als je bruine bonen gebruikt is dat dan b.v. uit een blik of zijn dat voorgekookte bonen dus die nog hard zijn. Ik hoor het heel graag van je. Hartelijke groeten van Ina.
    • Smakelijck vrijdag 16 jan 2015 om 17:25
      Een blindbakvulling moet een droge vulling zijn. Bijv. droge bonen of rijst. Je belegt een vorm met deeg en legt er dan een vel bakpapier op. Hier doe je de blindbakvulling in. Je bakt de bodem zo 10-15 minuten voor, de tijd die het recept zegt. Daarna verwijder je de blindbakvulling en het bakpapier en kun je de voorgebakken bodem vullen volgens het recept. De bonen of rijst die je hebt gebruikt als blindbakvulling kun je niet meer eten, maar wel bewaren voor een volgende keer blindbakken. Ik heb 1 pak bruine bonen staan die ik hiervoor gebruik. Hier heb ik al heel vaak mee gebakken.
  • Lisanne
    Lisanne donderdag 12 jan 2017 om 18:26
    Verrukkelijk! Deze is een blijvertje :-).
    • Smakelijck donderdag 12 jan 2017 om 20:03
      Fijn!
Laat een bericht achter!
261