27-10-2014

Ontbijtkoek mét E-book actie!

Al een hele tijd geleden kreeg ik de aanvraag om iets te schrijven over het E-book van Diana Zeelenberg. Diana is schrijfster van de blog www.getrouwdmetkinderen.nl. Diana volgt het Paleo-dieet/leefwijze en heeft een E-book geschreven met 30 Paleo-ontbijtrecepten. Nu ben ik zelf niet iemand die een dieet aanhangt, maar ik ben wél nieuwsgierig naar nieuwe recepten en zeker als ze zonder brood zijn. Vooral omdat veel mensen wel minder brood willen eten, maar niet goed weten hóe. Dan kun je met deze 30 recepten écht even voorruit! Het E-book ziet er gezellig uit, leuk geschreven en de recepten zien er aantrekkelijk uit. Op deze link kun je meer informatie vinden over haak boek én wat foto's bekijken. 

Ik mag 2 van deze E-books vergeven op Smakelijck.nl. Wat moet je daarvoor doen? Schrijf hieronder je reactie waarom je graag dit E-book zou willen winnen! Je hebt tot donderdagavond 24:00 de tijd om mee te reageren. Diana kiest dan zelf 2 winnaars uit die haar kunnen mailen voor de link van het E-book. Kun je niet zolang wachten? Het boek kost maar 5,00 in de webshop van www.getrouwdmetkinderen.nl. 

Ik heb zelf onderstaand recept uitgeprobeerd omdat ik nog wat courgette had liggen. Het recept is makkelijk te maken, ik had alle ingrediënten in huis, dus dat was niet moeilijk kiezen. Het is een echt ontbijtrecept, maar mijn associatie bij een koek is toch snel zoet, dus een volgende keer doe ik er nog een banaan extra bij in. Misschien was dat ook wel de bedoeling, want ik zag de banaan wel in de omschrijving staan, maar niet bij de ingredienten, dus ik heb er 1 gebruikt. Verder was de koek heerlijk zacht en luchtig! Ik heb er ook iets meer cacao ingedaan, namelijk 1,5 eetlepel. Maar dat kun je natuurlijk naar smaak aanpassen! 

Ontbijtkoek

Ingrediënten:

300 gram geraspte courgette, 75 gram kokosmeel, 1,5 theelepel baksoda, 50 gram gesmolten kokosolie, 1 theelepel koekkruiden, 2 theelepels gemberpoeder, 1,5 theelepel kaneel, 2 theelepels cacao, snufje piment, snufje nootmuskaat, 0,5 theelepel keltisch zout, 1,5 eetlepel honing, 4 eieren, 3 eetlepels psylliumvezels, 1 banaan (?)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de eieren, kokosolie en honing in de keukenmachine romig en luchtig. In de beschrijving van het recept staat ook banaan. Dit komt in de ingredienten niet terug, dus ik heb voor de zekerheid maar een banaan toegevoegd ;-)

Voeg de droge ingredienten toe en mix tot een glad beslag. Knijp de geraspte courgettes heel goed uit en voeg deze ook toe. Meng nog even kort en doe het beslag in een cakeblik van ongeveer 1 liter inhoud. 

Zet de koek in de oven en bak gaar in ongeveer 65 minuten. De koek is klaar als een satéprikker er droog uitkomt. 

Fijne dag! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

47 Reacties

  • jacolien
    jacolien maandag 27 okt 2014 om 10:08
    Ons gezin is uitgebreid met 1 persoon die een kleine eter is. Wil daarom een goed ontbijt aanreiken vooral omdat ze lange dagen maakt!
  • Klaziena
    Klaziena maandag 27 okt 2014 om 10:16
    Ik wil graag meer variatie in het ontbijt voor mij en mijn zoontje. Mijn zoontje is dol op havermout- en giertspap, maar ik wil graag wat meer afwisselen om hem zoveel mogelijk voedingsstoffen binnen te laten krijgen. Ook hoop ik dat mijn man dan met ons mee gaat eten ;)
  • Christa
    Christa maandag 27 okt 2014 om 10:25
    Sinds de zomervakantie ben ik bewuster gaan eten. Pure producten, minder brood, minder suiker, enz. Op dit moment vind ik het ontbijt de grootste uitdaging. Eet nu elke dag yoghurt met fruit en wat lijnzaad. Havermout vind ik niet lekker, dus wat dan? Een beetje inspiratie voor het ontbijt zou dus niet gek zijn!
  • N.
    N. maandag 27 okt 2014 om 10:38
    Gezien mijn ontregelde darmen met alle kwalen van dien, dien ik mij te houden aan een dieet zonder brood. Gezien mijn geringe kennis over wat wel mag en niet past bij een dieet zonder brood, zou dit boekje mij enorm vooruit helpen een stap de goede richting op te kunnen gaan, vandaar dat ik hiermee zeker gebaat ben en hiervoor in aanmerking wil en hoop te komen. Bijvoorbaat dank!
  • Mieke
    Mieke maandag 27 okt 2014 om 10:43
    Ik werk zelf bij een bakker ;-) en vind het wel een uitdaging om te ontbijten zonder brood en hou heel erg van bakken en koken!
  • Baukje Yt
    Baukje Yt maandag 27 okt 2014 om 10:50
    Afgelopen periode weinig tot geen brood gegeten, omdat ik erg last had van mijn darmen! Sindsdien weinig klachten, alleen daarom al ben ik meer op zoek naar variaties! Dus houd me zeer aanbevolen voor de lekkere recepten!
  • Willemijn
    Willemijn maandag 27 okt 2014 om 10:52
    Wij eten iedere ochtend crackers maar er is nog zoveel meer lekkers! We staan aan het begin van opnieuw leren koken Een boek met ontbijtrecepten: daar kan ik alleen maar op hopen! Ik zou er ontzettend mee geholpen zijn, want een goed begin van de dag: dat is pas fijn!
  • Roxanne
    Roxanne maandag 27 okt 2014 om 11:01
    Stiekem kan ik niet wachten om dit boekje te gebruiken! Helaas lukt het mij niet het boekje te bestellen via de webshop, want steeds als ik het in de winkelman leg en op 'winkelwagen' klik, is het boekje er weer uit verdwenen (?). Gelukkig is mijn hoop niet voorbij met deze winactie en doe ik ook met veel enthousiasme mee! :-) Nu hopen dat ik het boekje mag winnen!
  • rita
    rita maandag 27 okt 2014 om 11:02
    Voer je opmerking in
  • Wendy Boumans
    Wendy Boumans maandag 27 okt 2014 om 11:03
    Samen met met schoonzus al ruim een maand praktisch e vrij aan het koken. Ook de suikers worden beperkt of vervangen door betere keuzes ( palmsuiker, honing) Ook ben ik al wat meer zelf aan het bakken (experimenteren) met spelt... Want koken is mijn passie maar bakken moet ik me nog wat meer eigen maken. Ik merk dat mijn prikkelbare darm er wel baat bij heeft...dus nieuwe ideeën ...graag!
  • Jacoline
    Jacoline maandag 27 okt 2014 om 11:09
    Mmm, wat klinkt dat lekker zeg! Ik vind 't leuk om meerdere ideeën op te doen voor het ontbijt van 's morgens. Dus dit boekje lijkt me een goed begin!
  • Anne
    Anne maandag 27 okt 2014 om 11:33
    Ben samen met mijn vriend begonnen om zo gezond mogelijk te eten, dus suikervrij, e-nummer vrij etc. We vinden alleen het ontbijt wel erg lastig, dus dit boek is meer dan welkom :-) Heb ook het idee dat brood meteen op mijn buik gaat zitten, dus meer dan welkom om geen brood meer te eten ;-) dus laat die strakke buik maar komen haha....
  • Corrie Lozeman
    Corrie Lozeman maandag 27 okt 2014 om 11:43
    Heb diabetes 1, voor mij zou het goed zijn om minder koolhydraten te eten. Ik heb havermout pap geprobeerd omdat die geen pieken geeft. Vind er echter niks aan dus van die havermout maak ik nu koekjes. Ik ben verknocht aan mijn 2 boterhammen in de ochtend. Zou wel iets anders willen proberen, als het maar lekker is en eenvoudig te bereiden.
  • Petra
    Petra maandag 27 okt 2014 om 11:45
    Ben al even bezig om gezond te koken en te bakken voor ons gezin, soms nog op zoek naar inspiratie. Dit boekje lijkt me heel handig om meer afwisseling te krijgen in het ontbijt. Ook gezien de tijd 's morgens, dat mijn man en kinderen de deur uit moeten, is het handig om zo'n boekje bij de hand te hebben.
  • Anita
    Anita maandag 27 okt 2014 om 11:46
    Lijkt me erg leuk om te winnen! Mn dochtertje van twee eet 's morgens nog brood, papa en mama eten yoghurt met fruit, noten en wat zaden. Maar dat wil ze niet eten. Tussen de middag eet ze ook al brood, één keer per dag vind ik wel genoeg omdat ze ook vaak nog een keer iets van een plak zelfgebakken koek eet. Ik ben benieuwd wat voor een ontbijt-recepten erin staan, vast wel recepten die we alle drie lekker vinden!
  • Janneke
    Janneke maandag 27 okt 2014 om 11:53
    Ook ik ben bezig om nog gezonder te eten maar had het zelfde probleem WAT ? moet ik dan als vervangend ontbijt doen? om in balans te blijven.Dit omdat ik de zuivel ook achterwege probeer te houden naast het brood .Voor mijn gevoel kon ik dan niets ontbijten :-) .Dus ik zou wel heel graag het boek willen winnen zodat ik veel ideeen op kan doen voor een gezond en gevarieerd ontbijt.
  • Herna van Diest
    Herna van Diest maandag 27 okt 2014 om 12:08
    Ik zou graag wat kilo's kwijt raken en gezonder willen eten. Nu hou ik al een poosje smakelijck in de gaten word gemotiveerd door de manier van koken / eten. Tevens een gezondere manier en voor mij een manier om af te vallen. Nu ben ik best gehecht aan mijn boterham dus als iemand mij kan overtuigen dat er andere lekkere / gezondere manieren zijn van ontbijten dan zou ik dat heel graag uit willen proberen.
  • Marieke Das
    Marieke Das maandag 27 okt 2014 om 12:25
    Ondanks dat ik brood heerlijk vind, wil ik het gebruik ervan ook wel gaan beperken. Overnight Oats is een grote favoriet, maar er zijn vast nog meer heerlijke alternatieven! P.S. wat zijn psylliumvezels??
    • Smakelijck maandag 27 okt 2014 om 21:06
      Psylliumvezels wordt ook wel vlozaad genoemd. Heel vezelrijk en helpt enorm bij een goede, gezonde stoelgang. Het maakt een baksel wat zachter en bindt glutenvrije baksels wat beter. Maar je kunt het ook gewoon door de kwark of smoothie roeren. Je kunt het kopen bij de natuurwinkel van FiberHusk in een geel doosje.
  • Esther Brouwer
    Esther Brouwer maandag 27 okt 2014 om 13:01
    Wat een geluk, alweer zo'n hebbe-boek!! Ik wens dat ik het boek win. Het ontbijt vind ik heel belangrijk en onze kinderen zijn echte lekkerbekken, dus hier zal ik veel inspiratie uit kunnen halen.
  • Erika Mans
    Erika Mans maandag 27 okt 2014 om 13:17
    Met een zoon van 15 die niet tegen tarwe kan is het steeds zoeken naar een goed ontbijt. Hij moet er vol van zitten en geen zin hebben om stiekem iets te kopen en dan weer ziek te worden. Zelf neem ik ook geen tarwe meer en ben veel fitter. Variatie zou fantastisch zijn!
  • Karin
    Karin maandag 27 okt 2014 om 13:38
    Ik zou het boekje graag willen winnen omdat ik graag wat meer variatie wil in mijn ontbijtjes, maar dan wel op een gezonde en verantwoorde manier. :-)
  • Jelinde
    Jelinde maandag 27 okt 2014 om 14:09
    Uit gemakzucht eet ik vaak brood, maar ik heb dan na een uur alweer trek! 'k Ben benieuwd naar meer 'ontbijt-ideeën'.
  • Margje
    Margje maandag 27 okt 2014 om 14:35
    Al een aantal maanden op de 'puur en natuurlijke' weg mbt alles wat met eten en drinken te maken heeft. Er is veel veranderd in ons eetpatroon, behalve het ontbijt.. Vaak op dezelfde manier (géén brood), wel gezond, maar niet echt gevarieerd.. Ik wil me wel laten inspireren door dat boek!
  • Gertine
    Gertine maandag 27 okt 2014 om 14:55
    Jaaaaaaaaaaaaaaaaaa, fijn!!! Wil zooooo graag afwisselend, puur en gezond eten. Ben op de suikervrije en e-vrije toer, lukt aardig, maar omdat (o.a.) mijn energietank al een tijdje ver beneden nul staat en ik vooral druk ben om op twee benen te blijven staan, eten we steeds hetzelfde. Gewoon geen energie om nieuwe dingen te bedenken of op te zoeken. Dan maar weer volkoren boterhammen (voor zo ver ik weet suikervrij) met roomboter en suikervrije jam, appelstroop, kaas, oid :-( Dankbaar dat we elke dag voldoende voedsel hebben, maar het is niet erg afwisselend.
  • Janneke
    Janneke maandag 27 okt 2014 om 16:05
    Graag zou ik dit boekje willen hebben omdat ik zwanger ben en moeilijk brood binnen hou. Ik zou heel blij zijn als ik recepten heb, waar wel genoeg voedingsstoffen en vitaminen in zitten. Van beschuiten en crackers wordt ik erg gammel. Ik zou graag een wat steviger ontbijt willen, zodat ik minder snel trek heb.
  • Maria
    Maria maandag 27 okt 2014 om 19:23
    Ook ik zou dit boek heel graag willen hebben omdat ik hard bezig ben een voedselintolerantie op te speuren... tarwe is de hoofdverdachte nummer 1, maar het is zo ontzettend lastig om dit lange tijd en helemaal strikt te vermijden en dit merk ik dan vooral bij het ontbijt. Toch lees ik hier veel reacties van anderen, die het boek volgens mij nog veel harder nodig hebben dan ik, dus ik ben benieuwd!
  • Elisabeth Creteer
    Elisabeth Creteer maandag 27 okt 2014 om 19:32
    Hier wordt het nog mooier, lekkerder, gezonder en uitdagender dan dit?
  • Annet
    Annet maandag 27 okt 2014 om 20:10
    Steeds wil ik proberen minder brood te eten, maar het lukt niet echt. Ideeen zijn dus zeer welkom in ons gezin. Gezond en variatie, dat lijkt me wel wat!
  • Corien
    Corien maandag 27 okt 2014 om 21:27
    Het E-book zou mij ontzettend helpen met mijn dagelijkse ontbijt. Heb last van mijn buik bij het eten van tarwebrood. Heb diabetes type 1 en zou graag wat minder koolhydraten eten als ontbijt. Koken en bakken is mijn hobby, dus lekkere recepten zijn altijd welkom.
  • Inge
    Inge dinsdag 28 okt 2014 om 08:30
    Mijn horizon verbreden op het gebied van voeding en nieuwe recepten: een nieuwe uitdaging. Reden om te reageren op het E-book van Diana!
  • Mariella Favata
    Mariella Favata dinsdag 28 okt 2014 om 09:26
    voor mijn zoontje Renzo van 5 jaar is iedere maaltijd of tussendoortje een uitdaging. Sinds zijn geboorte kampt hij met eczeem. Omdat hij zo jong is is het nog moeilijk aan te tonen dmv tests waarvoor hij allergisch is dus is het voornamelijk zelf zoeken en ondervinden. Hij is zo'n smakelijke eter en staat open voor alles!! Ik vind hem zo'n kanjer hoe hij dit draagt en daarom doe ik extra mijn best voor hem. Ontbijt is een grote uitdaging dus daarom is ieder nieuw idee van harte welkom!! We zullen ze allemaal persoonlijk uittesten ;-)
  • Lydia Vermaire
    Lydia Vermaire dinsdag 28 okt 2014 om 10:35
    ivm eczeem, sinds januari suikervrij en E-nummervrij! Na zomervakantie ook maar eens glutenvrij en lactosevrij erbij gedaan. Eczeem minder, helaas nog wel aanwezig, maar door geen gluten te eten is de vermindering winst voor mijn huid, maar ook voor mijn algehele gezondheid. Mijn voedselallergie krijgt zo ook veel minder kans, maar recepten voor ontbijtjes blijven welkom! Dus ik maak graag kans!
  • Nel
    Nel dinsdag 28 okt 2014 om 10:49
    mijn moeder eet sinds kort geen brood meer, dit zou een super leuk kado kunnen zijn om haar te geven!
  • AnnemiekeV
    AnnemiekeV dinsdag 28 okt 2014 om 12:32
    Het lijkt me fijn om dit e-book te winnen. Ik probeer al tijden broodloos te ontbijten, maar mis een beetje de variatie en uitdaging in alternatieven. Biogarde met zaden en pitten wordt wat saai op den duur. Dit e-book lijkt mij een goede inspiratiebron, temeer omdat ik Paleo een heel goed principe vind. Fijn ook dat de schrijfster zelf kinderen heeft. Dat maakt het ongetwijfeld ook aantrekkelijk voor mijn eigen zoontje. Groetjes, Annemieke V.
  • Mariska van Seventer
    Mariska van Seventer dinsdag 28 okt 2014 om 13:44
    Yessss! Een e-book met goeie ontbijtjes. Ik heb vorig jaar al mn boeken weggegeven, ook mn kookboeken. Want, het huis verruild voor de boot en op de boot geen hard covers. Ik ben reuze benieuwd! Groetje, Mariska.
  • Diana Zijderveld
    Diana Zijderveld dinsdag 28 okt 2014 om 16:12
    Leuke win-actie :-) Ik zou graag mee willen doen voor mijn beste vriendin Melissa. Zij heeft namelijk veel last van haar fibromyalgie en wil graag het paleo-dieet uitproberen, omdat dat er bij sommige patiënten voor zorgt dat de klachten een stuk minder worden! Met dit E-boek kan ik haar misschien dan een beetje helpen! Groetjes, Diana
  • Marja
    Marja dinsdag 28 okt 2014 om 22:10
    Wat doe je, als je 's nachts wakker ligt en niet kunt slapen? In mijn geval, ga je het bed uit, ga je naar beneden, drink je een mok warme anijsmelk en eet je er een plak ontbijtkoek met roomboter bij. Gegarandeerd slaap ik dan weer in binnen 15 minuten. Maar wat nu, sinds ik ontdekt heb dat ontbijtkoek E - nummers bevat? Het E - Book van Diana heeft een recept voor ontbijtkoek. Wie weet staat er ook een alternatief in voor E - nummervrije anijsmelk... ik ga ervoor!
  • G
    G woensdag 29 okt 2014 om 06:46
    Omdat ik een dieet volg i.v.m. fibromyalgie kan ik wel wat inspiratie gebruiken. Met dit boek zou ik zeker geholpen zijn!
  • RÉ
    woensdag 29 okt 2014 om 15:51
    door E-nummer in het ziekenhuis beland..... Kan wel wat ideeën gebruiken.....please...
  • Ulla
    Ulla woensdag 29 okt 2014 om 18:57
    Ik heb suikerziekte sinds twee en een half jaar, en ik ben al lang op zoek naar een gezonde eet- en leefstijl. Ik woon in Bolivia, sinds 6 jaar, en hier is het erg moeilijk om als suikerpatient een goede leefstijl te volgen en suikervrije en bewuste producten te krijgen. Als die er al zijn, zijn die vaak erg duur ivm met import en exclusiviteit (en weinig vraag), dus ik maak veel zelf, maar soms blijft ook dit lastig en heb ik geen inspiratie. Daarnaast ben ik mijn broodverbruik ook erg aan het verminderen, dus is het erg leuk om nieuwe ontbijtrecepten te ontdekken. Groeten
  • carla
    carla woensdag 29 okt 2014 om 22:31
    ik zou het boek graag willen winnen. Omdat ik na chemo en bestralling zo erg moe was dat ik niet meer kon functioneren ben ik mij gaan verdiepen in mijn eten. Daarom ben ik nog maar pas bezig met e-nummer en suiker vrij eten, en daardoor nog zoekende ben,
  • Mieke M
    Mieke M donderdag 30 okt 2014 om 20:14
    Ik ben erg benieuwd naar de recepten. Ik eet nog steeds brood omdat ik niet goed weet wat ik ter vervanging kan eten, ik verdraag nl. ook geen lactose. Maar vooral ook voor mijn 4 jarige dochtertje zou het fijn zijn. Ze vertraagd slecht koemelk en we vermoeden dat ze gluten ook niet goed verdraagt. Erg lastig. Het zou heel fijn zijn tips en recepten te krijgen!
  • rita
    rita vrijdag 31 okt 2014 om 16:59
    Ben ook zeer benieuwd naar de recepten. Ben ook een vervanging voor brood aan het zoeken.
  • Maria
    Maria vrijdag 31 okt 2014 om 19:07
    Wat bedoel je met kokosmeel? Gewoon geraspte kokos? Bedankt alvast!
    • Smakelijck maandag 03 nov 2014 om 22:09
      Nee, kokosmeel is echt meel, te koop bij een natuurvoedingswinkel. Is heel vezelrijk!
  • Conny
    Conny maandag 03 nov 2014 om 21:39
    De combinatie voeding en gezondheid interesseert mij al jaren. Ik probeer ook graag recepten uit. 's Morgens eet ik altijd muesli of krokante muesli (zelfgemaakt). Maar een beetje meer afwisseling zou best lekker zijn.
Laat een bericht achter!
258