15-07-2016

Meloen-ijs!

Ijsjes zonder suiker en zonder toevoegingen vinden in de supermarkt is helaas behoorlijk onmogelijk. De natuurwinkel heeft soms wel goede alternatieven, en als je iets op voorraad wilt hebben is dat ook best handig, zeker in de vakantie én met mooi weer op komst. Gelukkig zijn er ook ontzettend leuke vormpjes te koop (ook BPA-vrij) en dan heb je zo een voorraadje gemaakt zodat er genoeg te smullen valt, op een mooie, warme dag. Dit recept bijvoorbeeld, heerlijke ijsjes waar je zó een voorraad van gemaakt hebt. 

Onderstaand recept is ook heel gemakkelijk, alleen moet je wel van tevoren even de blokjes meloen invriezen. Het ijs is daarna zó gemaakt én heerlijk van smaak. Geniet ervan!

Meloen-ijs!

Ingredienten:

1 meloen (bijvoorbeeld Cantaloupe, honing of Galia), ongeveer 200 milliliter water, biologische honing naar smaak

Bereiding:

Maak de meloen schoon en snijd in blokjes. Vries de blokjes meloen in op een vel bakpapier. Als de meloenblokjes zijn bevroren kun je ze in een bak of zak doen en in de vriezer bewaren totdat je zin hebt in ijs.

Haal de bevroren blokjes uit de vriezer, doe deze in een krachtige keukenmachine en voeg het water én de honing toe naar smaak. Ik deed er 2 eetlepels bij. Draai de bevroren meloen in de keukenmachine tot mooi, glad ijs. Doe het ijs in een bak en vries deze opnieuw zo'n 2 uur in, dan kun je het mooi scheppen en is het stevig genoeg. 

Geniet ervan!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

2 Reacties

  • Gera
    Gera zaterdag 23 jul 2016 om 17:41
    In het boek Zomer op blz. 117 staat niet wat je met de wortels, ui en paprika moet doen, ik heb ze maar geroerbakt en erbij gedaan, weet niet of dat dat de bedoeling is?
    • Smakelijck zaterdag 23 jul 2016 om 19:46
      Met: Snijd de rode groenten bedoel ik de ook de paprika, de rode ui en de wortelen. Deze moeten dus allemaal op de bakplaat verdeeld worden om te roosteren ;-)
Laat een bericht achter!
263