16-02-2012

Lunch: Stokbroodje Zalm!

Soms is het heerlijk om wat extra tijd te nemen voor de lunch. Dit broodje zalm is erg favoriet, het is zo gemaakt, en het is echt smullen als het weer op tafel komt!
 
Ingredienten per persoon:
Per persoon half (afbak)stokbrood of pistoletje, 2 plakjes gerookte zalm, handje sla, 3 cherrytomaatjes gehalveerd, kwart rode ui in ringen, 1 el creme fraiche, zout en peper, 1 el kappertjes, citroenmayonaise, olijfolie, balsamicoazijn
 
Maak de sla aan met wat druppels olijfolie, balsamico en zout en peper.
Bak de afbakbroodjes af in de oven en beleg de broodjes met de zalm. Spuit wat citroenmayonaise over de zalm, en bestrooi met de uiringen, kappertjes en de tomaatjes. Schep een lepel creme fraiche op de zalm en serveer met de salade.
 
Citroenmayonaise maak je van mayonaise aangemaakt met wat citroensap en evt. wat yoghurt.

Deel via social media

 
Print recept

6 Reacties

  • Anonymous
    Anonymous woensdag 01 mei 2013 om 19:47
    Gister onze gasten verwend met o.a. koninginnesoep en dit stokbroodje zalm. Dankzij jou, hadden we een zeer smakelijke lunch, Williene!
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 01 mei 2013 om 20:04
      Wat leuk zeg! Fijn dat het geslaagd was!

      Groetjes, Williene
  • mieke
    mieke donderdag 16 feb 2012 om 14:58
    Allebei hartelijk bedankt!
    groet,Mieke
  • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 16 feb 2012 om 14:24
    Ik gebruik ook de biologische meergranen afbakbroodje van de AH :-) Kosten 1 euro per 4 pistoletjes en ze zijn erg lekker! Verder zijn er nog wel wat afbakbroodjes zonder E, in ieder geval bij de natuurwinkel, ik geloof ook van Delifrance, maar ik neem ze altijd mee van de AH, dus de rest weet ik niet zeker!

    Groet, Williene
  • zeeuws knoopje
    zeeuws knoopje donderdag 16 feb 2012 om 13:43
    Hoi, ik weet wel dat de vraag aan williene is gesteld, maar wil toch ook reageren: bij AH hebben ze lekkere biologische meergranenafbakbroodjes. Van dit merk hebben ze ook afbakcroissants!
    Jolanda
  • mieke
    mieke donderdag 16 feb 2012 om 13:28
    Williene,
    Welke afbak/stokbroodjes gebruik jij?
    Weet je een merk zonder e-nummers?
Laat een bericht achter!
267