12-06-2015

Luchtige speltwraps!

Heerlijk zo’n gevulde wrap met groenten en een frisse dip! Alleen wat zijn de wraps toch moeilijk verkrijgbaar zonder e-nummers en andere toevoegingen.

Daarom hier een heel eenvoudig recept waarbij je in een handomdraai zelf je eigen wraps maakt, en eerlijk gezegd nog lekkerder ook zo vers en knapperig!

Speltwraps!

Ingredienten voor 6 wraps:

250 gram speltbloem, 125 milliliter water, 2 eetlepels olijfolie, snuf zout, flinke snuf komijnpoeder en een snuf cayennepeper.

Bereiding:

Mix alle ingrediënten in de mixer tot een soepel/elastisch deeg en laat voor 15-30 minuten rusten in de koelkast. Verdeel de deegbal in 6 gelijke delen en rol heel dun uit op een met bloem bestoven ondergrond.

Wrijf de bodem van een koekenpan in met olijfolie of kokosolie en laat goed heet worden. Bak de wrap om en om  in een paar minuten gaar.

Fijne dag!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

7 Reacties

  • Mieke
    Mieke maandag 02 nov 2015 om 12:19
    Hallo Williene, Wat een leuke site. Ik doe hier heel veel inspiratie op. Misschien nog een tip, ken je deze? http://annemieksmijmeringen.blogspot.nl/#uds-search-results. Zij is (nog) niet van de zonder suiker, e-nummervrij of zuivelvrij, maar die ingrediënten kun je eenvoudig vervangen. Ik vind haar wraps makkelijker dan die van jou ... Zelf wraps maken is een fluitje van een cent. Meng wat speltbloem met een snuf zout en lauw water tot een melk/dun beslag. Giet een klein scheutje olie en wat beslag in een koekenpan of wok en laat uitlopen. Maak de wrap los van de pan door even opwippen en schuiven. Als de wrap droog is omkeren. De wrap mag niet bruin worden. Leg de wraps apart op borden of gewoon op je aanrecht. De vulling van een wrap kan zijn: sla en reepjes vlees ( voor de niet vegetariër) geroosterde tomatenschijfjes en courgetplakjes mozzarella enz. Ik nam natuurlijk mijn zelfgemaakte vegaburger en sneed de burgers in repen. Er kan ketchup of andere saus op maar hoeft niet. De wraps werden vast gestoken met hergebruik stokjes uit de tuin van een struik of boom .....daar hoef je geen saté prikkers voor te kopen. Doen met wat er is........ Ben benieuwd naar je reactie! Groetjes, Mieke
    • Smakelijck dinsdag 03 nov 2015 om 12:58
      Hoi, Bedankt voor je tip! Klinkt inderdaad gemakkelijk!
  • Anoniem
    Anoniem woensdag 20 jan 2016 om 15:25
    Hoi Williene, kan ik de cayennepeper voor iets anders vervangen? Heb dat niet in huis op t moment en wilde ze tochgraag maken.
    • Smakelijck woensdag 20 jan 2016 om 19:06
      Ja hoor, je kunt wat paprikapoeder gebruiken of gewoon weglaten. Succes!
  • Anoniem
    Anoniem donderdag 21 jan 2016 om 13:20
    Oké Dankje! Ik ben ze nu aan het maken.. Ben benieuwd!
    • Lisanne
      Lisanne zondag 14 mrt 2021 om 11:01
      Bij mij ontstaat er geen soepel/elastisch deeg. Het zijn korreltjes. Wat doe ik verkeerd?
      • Smakelijck maandag 15 mrt 2021 om 08:43
        Meer vocht toevoegen? Scheutje olie? Goed kneden?
Laat een bericht achter!
253