03-10-2016

Komkommersalade!

Het is al een hele tijd geleden dat ik een aantal recepten voor salades heb geschreven. Deze salades kun je hier terugvinden:

Kip-kerriesaladeEi-salade en Tonijnsalade

De laatste tijd eten we hier graag komkommersalade. Ook heel gemakkelijk te maken, en erg lekker! Lekker als broodbeleg, maar ook op een toastje. Toastjes kun je zelf maken, maar ik koop ook vaak de speltcrackertjes bij de natuurwinkel. Daar zijn de kinderen hier dol op. 

Het leuke servies waarin ik de salade heb gefotografeerd kreeg ik van Cosy&Trendy. Deze schaaltjes zijn onderdeel van het Streetfoodfestival servies. Ontzettend mooi, kleurrijk en natuurlijk!

Ik wens iedereen een fijne dag! 

Komkommersalade

Ingrediënten: Halve komkommer, 1 eetlepel mayonaise (bijv. Ton's majoneis), 2 eetlepels Griekse yoghurt, Keltisch zout, peper, knoflookpoeder, bieslook of peterselie.

Bereiding:

Schaaf de komkommer met behulp van een mandoline in hele dunne schijfjes (met schil). Doe dit boven een dubbel keukenpapier.

Bestrooi daarna de komkommerschijfjes met wat zout, laat even intrekken (dit haalt een vocht een beetje uit de komkommer). Dep daarna met nog een stuk keukenpapier de komkommerschijfjes stevig droog.

Doe de schrijfjess nu in een kom en voeg daar de andere ingrediënten aan toe, goed doorscheppen en klaar!

Heerlijk op een cracker, broodje of toastje!

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

En is het jou al opgevallen? Smakelijck.nl is nu ook heel goed te lezen op Tablets en Smartphones! Zo wordt koken nog gemakkelijker ;-)

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
271