10-01-2014

Kokoskoekjes!


Van een trouwe volger kreeg ik dit heerlijke recept! En oh, wat zijn ze lekker! Superbedankt alsnog vanaf hier ;-)
De koekjes zijn héél snel en héél makkelijk te maken, en ik weet dat dat heel belangrijk is ;-) Het mengen kan gewoon met een lepel of vork, dus je maakt maar 1 schaal of kom vies, ook heel fijn ;-)

De koekjes zijn glutenvrij, zuivelvrij én vrij van geraffineerde suikers! Wat wil je nog meer?! En vrijwel alle ingrediënten heb ik bijna altijd wel in huis. Zo kan ik snel én makkelijk een lekker tussendoortje op tafel zetten als de kinderen uit school komen! Dus Marja, je koekjes zijn een succes ;-)

Kokoskoekjes!

Ingrediënten:
75 gr. amandelmeel, 75 gr. gemalen kokos, 1 ei, 3-4 eetlepels biologische honing, 2 eetlepels suikervrije abrikozenjam

Meng alle ingrediënten goed door elkaar tot je een mooi 'beslag' hebt. Maak hier hoopjes van op een vel bakpapier en maak ze plat en mooi rond. Bak de koekjes in de oven op 180 graden in 20 minuten mooi bruin en gaar. 

Voor kleine koekjes is dit recept goed voor zo'n 12 koekjes. Zelf haalde ik uit dit recept zo'n 9 middelgrote koekjes. 

Eet smakelijck!

Liefs, Williene 

Deel via social media

 
Print recept

35 Reacties

  • hagor
    hagor zaterdag 08 mrt 2014 om 16:32
    Ik heb ze net gemaakt, met appelmoes in plaats van jam en speltmeel in plaats van amandelmeel. Zelfs m'n dochter vond ze lekker!
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 10 mrt 2014 om 09:20
      Goed om te horen! Fijn dat ze in de smaak zijn gevallen!
  • Megan
    Megan donderdag 27 feb 2014 om 11:45
    Nadat ik de koekjes gisteren tegenkwam op je blog heb ik ze 's middags gelijk gemaakt. Ik was blij dat ik van tevoren de reacties gelezen had want mijn oven wordt ook snel te heet. Ik heb ze op 160 graden gebakken; na 15 minuten begonnen de onderkanten donker te kleuren en heb ik ze omgedraaid. Na 20 minuten heb ik ze nog 2x3 minuten extra gegeven zodat beide kanten uiteindelijk een mooi kleurtje hadden. Ze smaken erg lekker en omdat ze zo snel en makkelijk te maken zijn, komen ze zeker vaker in de koektrommel!

    Groet, Megan
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 27 feb 2014 om 16:36
      Leuk zeg! Goed om te lezen dat ze in de smaak gevallen zijn!
  • Angel
    Angel woensdag 15 jan 2014 om 20:02
    Hallo,

    Ik heb de koekjes ook gemaakt vanmorgen.
    Eerst zonder ei maar toen vielen ze uit elkaar bij mij.
    Toen maar opnieuw begonnen met ei en dat is prima gegaan. (inderdaad hier ook verbrandde randjes)
    Maar klopt het dat de koekjes zacht blijven? Of heb ik dan iets fout gedaan bij het afkoelen?
    • Angel
      Angel zaterdag 18 jan 2014 om 11:25
      Ok, ga ik ze de volgende keer wat dunner maken. Bedankt!
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 16 jan 2014 om 10:10
      Misschien heb je de koekjes te dik gelaten? Ik maak ze vrij dun, dan blijven ze wat harder. Maar je gebruikt geen meel, dus het worden geen knapperige koekjes. Dat zijn bijv. kokosmakronen ook niet ;-)

      Succes!
  • Anonymous
    Anonymous woensdag 15 jan 2014 om 09:23
    Hallo,
    Bij de C1000 (bij ons althans) heb je jam van St. Dalfour (hoge, smalle potten), zonder suiker. Misschien een idee voor diegenen die op zoek is/was naar suikervrije jam.
    Groet,
    Jo
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 15 jan 2014 om 10:11
      Bedankt voor je tip, Jo!
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 14 jan 2014 om 23:47
    Proef op de som/ update zonder ei!!
    hoi Williene, Ze zijn prima gelukt hoor, zonder ei!
    Drie eetlepels appelmoes extra. (is ongeveer in totaal anderhalve appel met ietsje water in een pannetje, want ipv jam pak ik ook ong drie eetlepels appelmoes en daarbij dus nog drie eetlepels honing)
    Het komt niet zo heel nauw denk ik. Op den duur weet je wat de goede consistentie moet zijn. Het deeg werkte net zo als met het ei en het bakte ook even goed. Smaak: Ik merk niet echt verschil, althans geen groot verschil in ieder geval. Ze blijven gewoon lekker. Doen beetje denken aan het ouderwetse 'paleisbanket'koekje. (Als alternatief had ik nog chiazaad en water voor de binding. Maar het is niet nodig. )
    De oven heb ik ook iets lager. (Amandelmeel verbrandt snel) Volgens mij is 180 op het randje voor amandelmeel.
    groetjes Tannie
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 15 jan 2014 om 10:13
      Wat leuk om te lezen, Tannie! Je bent er maar druk mee geweest! Fijn om te horen, want daar zullen andere lezers zeker wat aan hebben! Dankjewel voor je moeite! Hier gaat het prima op 180, maar dan zal de oventemperatuur wel niet helemaal goed zijn ;-) Dat kan best erg verschillen per oven.

      Fijne dag!
  • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 14 jan 2014 om 22:00
    Ja, in m'n mail zag ik 'm 2x en hier maar 1x ;-) Maakt verder niet uit!

    Het zijn inderdaad keuzes die je moet maken. Wat de één wil en kan, dat lukt niet bij een ander. En ieder lichaam is ook weer anders. Ongebrande noten zijn het gezondst omdat ze alle voedingsstoffen bevatten. Bij branden verdwijnen deze grotendeels. Maar voor zo af en toe, is dat natuurlijk heerlijk. Als ze maar geen kruiden bevatten met toevoegingen. In december heb ik een blog gepost hoe je ze zelf lekker kunt kruiden en roosteren in de oven. Is hier een groot succes!

    Succes met alles!
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 14 jan 2014 om 20:51
    Ha Willienne,


    O dus je kreeg hem 2 keer?
    Ik moest die tekens invullen, maar kon er niks van lezen, dus toen moest het opnieuw, wat raar dat jij hem dan wel binnen krijg, ach ja.

    bedankt voor je reactie,dat je dit met ons wilde delen, we gaan kijken wat we wel en niet doen,
    ik zag in de krant een voorlichting bij het rd over eet goed, voel je goed, met tips om dit op een betaalbare manier toe te passen, ook e vrij en zo, wie weet is dat ook iets voor de lezers onder ons.
    Je schreef dat je vooral ongebrande noten eet, ik vind die net vers gebranden noten zo heerlijk, vooral als ze nog warm zijn, maar dat is dan ws ook weer niet zo gezond, oei oei.

    nou ga zo door met je receptjes hoor...
    Groetjes Lidian
  • lieke
    lieke dinsdag 14 jan 2014 om 11:18
    Ha Williene,
    Heb net de koekjes gebakken... Maar heb het idee dat 180 graden te heet is?? Mag ik vragen wat jij voor oven hebt?? Heb nu een beetje verbrande koekjes... vooral de onderkant (dat valt helaas niet zo snel op;)) ga het snel weer proberen.. Groetjes, Marga
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 14 jan 2014 om 12:50
      Hoi Marga,

      Het kan, dat jouw oven wat warmer van temperatuur is. Ovens verschillen heel erg. Hier zijn ze met 180 graden precies goed, met jouw oven wellicht 160 of 170 graden.
      Succes voor de volgende keer! Zou de oven dan gewoon iets lager zetten!
  • Andrea
    Andrea dinsdag 14 jan 2014 om 09:46
    ik wou je gaan vragen of het ei ook door iets anders te vervangen is, maar ik zie zowaar het antwoord al hierboven staan! Helemaal super! Ik ga ze straks proberen te maken.
    groetjes Andrea
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 14 jan 2014 om 12:45
      Leuk, Andrea! Succes!
  • Angel
    Angel maandag 13 jan 2014 om 15:12
    Hallo Williene,

    Ik heb het recept nog niet gemaakt! Ik zoek me suf naar suikervrije jam.
    Die van Zonnatura en Cereal bevatten allemaal suiker.
    Van welk merk heb jij ze en komt het uit de natuurwinkel?

    Groetjes.
    • Angel
      Angel maandag 13 jan 2014 om 19:15
      Ok, ga ik dat proberen, bedankt voor je reactie!
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 13 jan 2014 om 18:35
      Jam bevat inderdaad vaak suiker. In de natuurwinkel heb je suikervrije jam. Dit is van FiordiFrutta. Hebben heel veel soorten en smaken. Maar zoals je hierboven kunt lezen kun je het ook met gekookte appel doen! Goedkoper en meestal wel in huis.

      Succes!
  • Anonymous
    Anonymous zaterdag 11 jan 2014 om 22:58
    hoi williene,
    Zojuist gemaakt en ze smaken heerlijk. Kheb er al twee op en weet niet of ik er nu afblijf..;-)Ik had geen jam in huis en heb daarvoor appelmoes gebruikt (snel even een appel heel fijn gesneden in een pannetje met een druppel water tot moes laten koken) Werkt prima. En vind ik nog natuurlijker. Bedankt voor je recept. gr Tannie
    ps Ze zijn vanavond ook al door iemand (in eerste instangie per ongeluk ) zonder ei gebakken. En die waren ook lekker.... Dus het is zelfs helemaal vega te maken. ..
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 13 jan 2014 om 09:47
      Wat leuk zeg!

      En heel erg bedankt voor je tips!! Super! Dat gaan we hier weer proberen ;-) En ook goed om te weten van dat ei zeg!

      Fijne dag!
  • Carolien
    Carolien vrijdag 10 jan 2014 om 22:29
    Heel welkom recept, alleen heb ik geen amandelmeel in huis, dus wil ik het met speltmeel proberen.
    Groetjes, Carolien
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 11 jan 2014 om 14:49
      Hoi Carolien, ik zou dan liever helemaal kokosrasp proberen. Met speltmeel lijkt het me niet lekker worden.

      Succes!
  • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 10 jan 2014 om 18:22
    Inderdaad, daar kun je mee varieren! En voor het antwoord op Lidian, zie hierboven ;-)
  • Aagje
    Aagje dinsdag 07 okt 2014 om 13:26
    Hoi Wiliene, ik heb de koekjes ook geprobeerd, de smaak is heerlijk maar ze zijn erg droog!! Heb je evt nog een tip om iets te vervangen of erbij toe te voegen zodat ze minder droog zijn, of gewoon wat minder lang / warm bakken?! Groetjes, Aagje
    • Smakelijck dinsdag 07 okt 2014 om 18:23
      Dan zou ik ze eerst wat minder lang bakken, inderdaad! En als dat niet werkt dan kun je altijd nog wat extra jam toevoegen. Succes!
  • Lydia
    Lydia zaterdag 15 nov 2014 om 21:47
    Ha Williene! Even een vraagje: Volgens mij staan er twee recepten voor kokoskoekjes op je blog. Alleen beide hebben dezelfde titel. Als ik het recept wat in het blogartikel uit 2012 staat wil maken opent je website automatisch het recept van 2014... Ik zou graag het recept uit 2012 eens bekijken... kan je dat regelen? Groetjes! Lydia
    • Smakelijck maandag 17 nov 2014 om 09:35
      Dat klopt inderdaad! 2 dezelfde titels gaat niet goed op deze site ;-) Ik ga ze opzoeken en aanpassen.
  • Lydia
    Lydia maandag 24 nov 2014 om 19:55
    Ik heb (net als Jo) de abrikozen jam van Dalfour gehaald zonder suiker. Ik verbaas me er alleen over hoe zoet die is... smaakt bijna zoeter dan de light jam van Hero. Daardoor twijfel ik een beetje of het wel suiker vrij is. Er staat 'gezoet met geconcentreerde vruchtensappen', dat zou dan toch zonder suiker moeten zijn? Er zitten 51 gr. vruchten per 100 gr. in. Ik vraag me dan een beetje af, wat is die andere 50 gr. dan? Ik dacht... heel misschien weet Williene het wel! :-) De koekjes waren overigens heerlijk! Dank voor je recept!
    • Smakelijck maandag 24 nov 2014 om 21:03
      Ik heb altijd vruchtenjam van Fior di Frutta, van de natuurwinkel. Deze is niet zo zoet maar wel prijzig. Maar omdat veel mensen 't liefst zoveel mogelijk in de supermarkt willen kopen en het ook betaalbaar moet blijven heb ik begrepen dat deze jams suikervrij zijn. Nu ik jouw reactie lees betwijfel ik of deze wel écht suikervrij zijn. Geconcentreerd vruchtensap kan namelijk inderdaad suikers verbergen. Jammer zeg! Fijn dat de koekjes iig wel lekker waren!
  • Lisette
    Lisette donderdag 24 okt 2019 om 16:05
    Vandaag deze heerlijke koekjes gemaakt, had geen abrikozen jam in huis. Maar vervangen door gedroogde abrikozen laten wellen in warm water en dit toe voegen, hoeveelheid water dat het een mooi beslag werd en een klein beetje kokosolie (20g) toegevoegd. Ze zijn heerlijk!
    • Smakelijck vrijdag 25 okt 2019 om 11:22
      Fijn dat ze in de smaak vallen!
    • Corianne van Roon
      Corianne van Roon donderdag 05 nov 2020 om 20:58
      Onderkant gaat bij mij aan het bakpapier plakken. Heb je daar een optie voor? Of doe ik dan wat fout?
      • Smakelijck vrijdag 06 nov 2020 om 09:38
        Ik herken het niet, maar je kunt het bakpapier wat bestrijken met olie?
Laat een bericht achter!
268