15-01-2016

Kip uit de oven - Preview 'Zomer'

Zoals beloofd, vandaag een preview uit Smakelijck Zomer! Mijn nieuwe kookboek die in maart, dit jaar, hoopt uit te komen.

Bedankt voor alle leuke en spontane reacties die er waren hier en op Facebook. Leuk om te zien hoe jullie er, net als ik, naar uit kijken. 

Het kookboek is vernieuwend, anders dan de andere 3 Smakelijcke kookboeken, maar ze zullen wel herkenbaar Smakelijck zijn en ook qua formaat er perfect tussen passen. Qua inhoud zijn het echte lente en zomer recepten die per maand verdeeld zijn. Je kookt dus echt met het seizoen mee, vanaf de maand april tot september. Opnieuw heb ik gekozen voor recepten die je elk moment van de dag kunt gebruiken. Ontbijtjes, lunch, lekkere, verrassende tussendoortjes, avondmaaltijden en feesttaarten en recepten. Er moet nog even hard gewerkt worden om het eindresultaat af te leveren bij de drukker, maar dat komt goed!

Bij deze een lekker voorproefje uit het kookboek, wel een beetje zomers, maar goed, daar moet je maar even doorheen kijken ;-)

Kip uit de oven: uit het kookboek 'Smakelijck Zomer!' 

Ingrediënten voor 2-4 personen:

2 (biologische) kipfilets, 2 rode paprika's, 2 rode uien, 1/2 courgette, 2 tenen knoflook, 10 cherrytomaatjes, geraspte kaas of mozzarella, blaadjes basilicum, boter of olie om in te braden

Voor de saus: 400 gram tomatenblokjes of passata, 2 eetlepels tomatenpuree, 1 eetlepel rode pesto, 1 theelepel Italiaanse kruiden, zout en peper, 2 eetlepels crème fraîche

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kruid de kip met zout en peper en halveer de kipfilets eventueel. Braad deze rondom aan in wat boter en leg de kipfilets in een ruime ovenschaal.

Snijd de paprika's en uien in ringen en de courgette en knoflook in plakjes. Bak deze in dezelfde pan waar de kip in gebakken is, rondom aan en laat ongeveer 5 minuten stoven. Verdeel de groenten over de kipfilets.

Maak, opnieuw in dezelfde pan, de saus. Doe alle ingrediënten, behalve de crème fraîche, hiervoor in de pan en roer goed door. Laat even 5 minuten inkoken op laag vuur en voeg de crème fraîche toe. Meng goed door de saus en verdeel de saus over de groenten en de kipfilets.

Halveer de cherrytomaatjes. Verdeel over de ovenschotel. Rasp wat kaas over de ovenschaal of beleg met wat plakjes mozzarella. Verdeel er wat basilicumblaadjes over en schuif in de oven. Laat in 30 minuten gaar stoven.

Lekker met een frisse salade en pasta!

Tip: Uiteraard kan er gevarieerd worden met de groente-keuze!

Fijne dag!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

19 Reacties

  • Anja den Besten
    Anja den Besten vrijdag 15 jan 2016 om 09:38
    Ha Williene, Wat leuk zeg! Weer een nieuw kookboek!! Kheb nog een boekenbon liggen, dus die besteed ik dus hier aan! Kben weer erg benieuwd! Tis echt een feestje het koken uit jouw kookboeken!!! Groetjes
    • Smakelijck vrijdag 15 jan 2016 om 10:14
      Wat leuk, Anja! Hopelijk voldoet deze ook weer aan je verwachtingen ;-) Fijne dag!
  • Petra
    Petra vrijdag 15 jan 2016 om 11:22
    Super, heb al je kookboeken en ik kook er zoveel uit, heb ook nog een bon liggen dus ik kan niet wachten!
  • Esther
    Esther vrijdag 15 jan 2016 om 11:23
    Dat ziet er verrukkelijk uit! Vandaag ben ik jarig en mag kiezen wat ik wil eten! Nou, ik weet het!!!! Bedankt voor het recept!
  • Angel
    Angel vrijdag 15 jan 2016 om 11:25
    Dit recept ziet er weer heerlijk uit! Ga je ook weer een kortingsactie doen bij het nieuwe boek? Ben zeer benieuwd. Fijn weekend alvast .
    • Smakelijck zaterdag 16 jan 2016 om 12:46
      Wellicht wel, dat ga ik nog even uitzoeken!
  • Ineke
    Ineke vrijdag 15 jan 2016 om 11:32
    Wat leuk zeg, weer een nieuw kookboek. In april hoop ik jarig te zijn en ik weet vast een cadeau ;-)) Succes met de laatste voorbereidingen. Ik gebruik erg veel van je recepten. Vind ze top! Groet Ineke
  • Janet
    Janet vrijdag 15 jan 2016 om 12:01
    Dat gaat vast weer een mooi boek worden, net zoals de vorige drie, met overheerlijke recepten. Ik kijk ernaar uit. Succes met de voorbereidingen!
  • Tineke
    Tineke vrijdag 15 jan 2016 om 22:57
    Dit recept wordt dit weekend gemaakt! Jummie! :)
  • Smakelijck zaterdag 16 jan 2016 om 12:46
    Bedankt voor jullie enthousiaste reacties! Leuk!
  • Wilma
    Wilma maandag 18 jan 2016 om 19:55
    Afgelopen zaterdag deze overheerlijke ovenschotel gemaakt. We kregen bezoek en iedereen heeft ervan gesmuld! Dankjewel! We zien uit naar je nieuwe kookboek!
    • Smakelijck dinsdag 19 jan 2016 om 08:43
      Goed om te lezen, Wilma!
  • Carin
    Carin dinsdag 24 mei 2016 om 19:01
    Hoi Williene, Gisteren het recept " kip uit de oven" uit je mooie kookboek gemaakt. Het was heerlijk! Vandaag voor de tweede keer zoete aardappel salade gemaakt, deze vinden wij ook super lekker!
    • Smakelijck dinsdag 24 mei 2016 om 20:39
      Bedankt voor je compliment! Fijn dat de recepten in de smaak vallen.
  • Hellen
    Hellen zaterdag 10 jun 2017 om 19:29
    Heerlijk!!! We vonden alleen de saus wat dun (waterig).Kan ik dat gewoon oplossen door wat meer crème fraîche? We gaan dit recept zeker vaker gebruiken!
    • Smakelijck maandag 12 jun 2017 om 11:43
      Fijn! Om de saus minder waterig te krijgen kun je hem verder laten inkoken, zonder deksel op de pan. Zo kookt het vocht in en wordt de saus dikker. Succes!
  • Hellen
    Hellen maandag 12 jun 2017 om 13:59
    O ja, natuurlijk! Volgende keer ga ik dat doen. Bedankt voor je snelle reactie!
    • Neleke
      Neleke maandag 07 sep 2020 om 20:02
      Wat een heerlijk recept. Ideaal om van te voren te maken. Uit het werk is het gelijk aanschuiven. Kan ik ook in de ovenschaal al glutenvrije pasta toevoegen? Met een klein beetje pasta erbij is het perfecte hoofdgerecht voor zn tweeeen. ;)
      • Smakelijck maandag 07 sep 2020 om 20:33
        Fijn om te lezen! En ja, dat kan. Maar ik zou de pasta wel even kort (5 min) voorkoken voordat je het toevoegt. Succes!
Laat een bericht achter!
261