31-08-2015

Kerrie-Hummus!

Kikkererwten zijn bijzonder populair. Ze zitten boordevol mineralen maar ook met vezels en antioxidanten. Kikkererwten zijn ook een goede vleesvervanger. Niet verkeerd dus om vaker op het menu te zetten. 

Kikkererwten zijn een belangrijk ingrediënt van bijvoorbeeld falafel en hummus. Deze beide gerechten zijn zeer populair in Mediterrane keukens. Veel Nederlanders moeten echter erg wennen aan de smaak van de kikkererwt. Jammer, want naast gezond is het ook gewoon heel erg lekker. Om het een beetje gemakkelijker te maken heb ik de volgende dip bedacht. In mijn kookboek Gezond & Gevarieerd staat het basisrecept voor hummus. Ook erg lekker, maar wil je wennen aan de smaak van kikkererwten of gewoon een lekkere verrassende dip voor op brood op bij de borrel? Probeer dan deze eens:

Kerrie-Hummus!

Ingrediënten: 

230 gram kikkererwten (glazen pot - demeter), snuf Keltisch zout, flinke snuf cayennepeper, 1 eetlepel Tahin (sesampasta), 1 theelepel kurkuma, 2 theelepels kerriepoeder, flinke scheut sesam olie, 1 teen knoflook, olijfolie (extra vierge)

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine. Maal tot een fijne pasta. Voeg net zoveel olijfolie toe tot je een lekkere smeuige en smeerbare dip hebt. 

Deze hummus is heerlijk op brood of met een toastje!

Fijne dag,

Liefs, Williene

Het leuke schaaltje van bovenstaande foto komt van bordenenzo.nl

Deel via social media

 
Print recept

12 Reacties

  • Gisele
    Gisele maandag 14 sep 2015 om 12:56
    Wat is dit lekker! Heb het gemaakt en vond het echt heerlijk. Lekker op rijstwafel, maar ook door de sla. Bedankt Williene!
    • Smakelijck maandag 14 sep 2015 om 15:31
      Leuk! Dankje voor je reactie!
  • Sissi
    Sissi dinsdag 16 feb 2016 om 15:46
    Beste Williene, heel lekker en makkelijk te maken! Veel beter dan de humus uit de supermarkt. Ben er blij mee. Bedankt en groet, S
    • Smakelijck woensdag 17 feb 2016 om 09:08
      Fijn!
  • Viola
    Viola maandag 11 jul 2016 om 16:45
    Dit is echt een van mijn favorieten, zo lekker kan gezond zijn!
    • Smakelijck maandag 11 jul 2016 om 19:32
      Leuk!
  • Je naam...rita
    Je naam...rita dinsdag 19 jul 2016 om 09:08
    klinkt goed. waar koop ik tahin? waar ligt dat ergens in de winkel?
    • Smakelijck dinsdag 19 jul 2016 om 18:05
      Ik koop het tegenwoordig bij de AH, op de biologische afdeling van Bio Today. Maar elke natuurwinkel heeft het ook, het is een sesampasta en meestal ligt het daar bij het broodbeleg, bij de notenpasta's. Succes!
    • Olga Hofman
      Olga Hofman zondag 01 aug 2021 om 19:51
      Ik wil dit met gedroogde kikkererwten maken. Hoeveel heb ik daar voor nodig in gedroogde vorm voor dit recept? Ik hoor het graag.
    • Smakelijck maandag 02 aug 2021 om 20:32
      Van droog naar geweekt verdubbeld het gewicht bijna. Dus ik zou 125 gram droge erwten gebruiken. Succes!
    • Nicolle
      Nicolle zaterdag 12 nov 2022 om 12:41
      Hoi Williene, hoe lang kun je dit bewaren?
      • Smakelijck maandag 14 nov 2022 om 09:26
        In de koeling onder een laagje olie, een dag of 2-3.
Laat een bericht achter!
263