22-06-2015

Kerrie Cashew Krokantjes!

Een heerlijk hapje voor bij de borrel in het weekend, dat zijn deze gemakkelijk te maken kerrie-krokantjes! Als je het bladerdeeg zelf maakt kun je de kerriepoeder al toevoegen bij met mengen van de bloem met de andere ingrediënten.

Kerrie Cashew Krokantjes

Ingrediënten voor ongeveer 12 stuks:

3 plakjes speltbladerdeeg (zelfgemaakt (recept uit Zoet!) of natuurwinkel), een handje vol gezouten cashewnootjes, 1 eetlepel pittige kerriepoeder (bijv. Vadouvan van Jonnie Boer), 1 ei.

Bereiding:

Kneed de 3 plakjes bladerdeeg tot een bal, kneed er de kerrie poeder goed doorheen. Rol het deeg uit tot een dunne lap en vouw een paar keer dubbel tot je een lange reep hebt van zo’n 4 cm breed.

Bestrijk met losgeklopt ei en druk de cashew nootjes er goed in (ik heb ze gehalveerd), bestrijk opnieuw met het losgekopte ei en snijd met een scherp mes in stukjes (zodat ze 2 x 4 cm zijn ongeveer) en schuif ze (niet te dicht op elkaar) in de oven op 180 graden.


Zodra ze mooi bruin zijn en gerezen zijn de kruidige krokantjes goed! Heerlijk ’s avonds bij de borrel!

Fijne dag!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

7 Reacties

  • Carolien
    Carolien maandag 22 jun 2015 om 17:26
    Dat lijkt me heerlijk!
  • Willemijn
    Willemijn dinsdag 23 jun 2015 om 10:43
    Hoi! Kan ik de kerrie van Jonnie Boer ook gebruiken als vervanging van de kerrie djawa in het recept van mango-kerriesaus? Kerrie djawa kan ik nergens meer bij mij in de buurt vinden. Potje is nu echt leeg...
    • Smakelijck dinsdag 23 jun 2015 om 13:13
      Ja, dat kan heel goed! En je kunt het ook vervangen door kerrie massala. Succes!
  • Mirrie
    Mirrie woensdag 24 jun 2015 om 07:56
    Ik probeer nu een klein jaar zo e-nummervrij mogelijk te eten, in ieder geval zonder pakjes en zakjes, maar ik wil nog wat verder doorgaan en echt gezond gaan doen, daar heb ik nog een aantal vragen over: - is e-nummervrij ook biologisch, en is biologisch ook e-nummervrij??? wij hebben een AH met enorm veel biologische producten, is dat dan altijd e-nummervrij en dus beter? - ik ontbijt smorgens altijd met gewone basismerk magere kwark en havervlokken/gojibessen/chiazaad/lijnzaad, is dit wel zo goed? of kan ik beter voor soyayoghurt, biologische yoghurt of Griekse yoghurt kiezen??? Een gezonde fruit/groente smoothie is natuurlijk beter dat weet ik eigenlijk wel, maar vindt kwark zo lekker. - zo ook na de maaltijd, een dessert is dat slecht? we kiezen altijd voor ARLA kwark of gewoon magere kwark met wat besjes erin, is dit slecht? - sinds ik gezonder eet ben ik nog maar 1 kilo afgevallen, hoe kan ik nog wat extra's kwijt raken, zijn er nog goede tips?
    • Smakelijck woensdag 24 jun 2015 om 10:31
      Hoi Mirrie, E-nummervrij is niet hetzelfde als biologisch en een biologisch product is ook niet altijd e-vrij. Wel mogen er bepaalde e-nummers niet gebruikt worden in biologische voeding en is het om een andere wijze geteeld als een regulier product. Maar ook hier is het nog steeds opletten op E-vrij en suikervrij. Zelf kies ik voor volle producten, dus het liefst volle kwark of griekse yoghurt. Soya zou ik zoveel mogelijk vermijden vanwege de hoeveelheid oestrogenen in soya. Afwisseling is het beste, bij gezonde voeding. Dus kies de ene keer voor kwark, een andere keer voor een smoothie, havermoutpap, etc. Een toetje na het eten is niet aan te raden omdat de vitaminen dan minder goed worden opgenomen. Zeker met melkproducten. Ik weet niet of je ook suikervrij eet? Als je wilt afvallen is dat wellicht interessant voor je. Succes!
  • Anja
    Anja donderdag 25 jun 2015 om 10:25
    Wat vindt je van de kookboeken van "Weten van (h)eerlijk eten" ??? zijn deze ook volledig e-nummervrij?
    • Smakelijck donderdag 25 jun 2015 om 18:36
      Deze recepten zijn zeker e-vrij. Ik heb het eerste deel. De achtergrond info vind ik heel goed, de recepten heb ik nooit gemaakt. Succes!
Laat een bericht achter!
271