14-03-2012

Kaas-uienbrood!

Let op: Je kunt je nog steeds aanmelden om mee te doen aan de verloting van het kadootje. Zie de blog hieronder! Er hebben zich al heel veel mensen aangemeld, leuk! Tot morgenmiddag 12 uur heb je nog de tijd om je aan te melden via mail of de betreffende blog.
 
Maar nu is het weer tijd voor een recept. Een heerlijk brood voor bij een lekkere kom soep of gewoon als lunch. Het is wat werk, maar je zult er geen spijt van hebben!
 
Kaas-uienbrood:
 
Ingredienten:
400 gram meel (200 gr. meergranenbroodmeel met bijv. 200 gr. speltbloem), 1 el gist, 250 ml lauw water, 1 el kokosolie (of ander vet), evt. 1 tl zout (als dit niet in het broodmeel zit), evt. 1 el broodverbeteraar (biologisch), 4 grote uien in halve ringen gesneden, 150 gram geraspte kaas
 
Kneed het meel met de gist, zout, evt. broodverbeteraar (let op: biologisch), de kokosolie en het water tot een soepel deeg. Dit gaat prima in bijv. de keukenmachine (blijft het te plakkerig voeg dan iets meel toe, is het te droog voeg dan nog wat water toe). Doe het brooddeeg in een kom en laat met een vochtige theedoek 3 kwartier rijzen op een warme plek. Kneed het brood door, maak er een mooi plat, ovaal brood van. Laat de randen iets dikker. Leg hier over opnieuw een vochtige doek en laat ong. een uur rusten.
Snijd ondertussen de uien en rasp de kaas. Meng dit door elkaar heen. Verdeel het kaas-ui mengsel over het brood en schuif in de oven (200 graden) voor ong. 25 minuten.
Je kunt dit brood bijvoorbeeld 's ochtends al maken en 's avonds of de volgende dag opnieuw verwarmen in de oven.
 

Deel via social media

 
Print recept

12 Reacties

  • Anonymous
    Anonymous donderdag 22 aug 2013 om 17:45
    Eerlijk is eerlijk, het ziet er op het plaatje al heerlijk uit, ik moet het ook maar eens proberen, ben stapel op uienbrood!
    Ik zoek ook nog een leuk en natuurlijk lekker recept voor pizza broodjes, kun je ons daar ook gelukkig mee maken?

    Groetjes en bedankt,

    Michel, jaja, de Mien Dobbelsteen in de keuken volgens mijn vrouw:-)
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 22 aug 2013 om 19:23
      Wat leuk om te horen, Michel! Mijn man is ook dol op koken en kan het ook nog eens goed, dus hij is vast blij dat er meer mannen koken leuk vinden!

      Ik zal eens rondsnuffelen, en dan zie je het vanzelf een keer verschijnen! Lijkt me niet al te ingewikkeld en leuk om uit te proberen ;-)

      Fijne avond!

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 30 nov 2012 om 22:40
    Als er in je recept staat 1 eetlepel gist is dit dan verse gist of droge gist.

    Super bedankt voor je recepten.
    Het is zo fijn om te zien dat er zoveel mensen met het E-nummer vrij gegeven bezig zijn. Je voelt je soms niet begrepen in je omgeving. Een allergie is snel geaccepteerd, maar als je aangeeft dat je op je eten let dan lijkt het alsof ze je een zeur vinden.
    Wij zijn heel blij met je recepten. We hebben er al een paar geprobeerd. Erg lekker. En ga vooral zo door.

    Groetjes, nijntje
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 01 dec 2012 om 19:40
      Hoi Nijntje,

      Ik bedoel dan droge gist.

      En graag gedaan natuurlijk ;-) Leuk dat de recepten goed bevallen!

      Succes ermee!

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous zondag 25 mrt 2012 om 21:17
    Het brood was heerlijk! Een goed recept! Ik heb de bbm het deeg laten kneden. Heel handig!
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 26 mrt 2012 om 09:51
      Leuk om te horen, dankjewel!
  • Fraukje
    Fraukje zondag 17 jan 2016 om 17:09
    Zou het ook kunnen met 200 gram speltmeel en 200 gram maismeel? Groet, Fraukje.
    • Smakelijck maandag 18 jan 2016 om 09:16
      Dat zou je moeten proberen, maar ik denk wel dat dat kan. Succes!
      • Fraukje
        Fraukje maandag 18 jan 2016 om 12:03
        Dankjewel! Ik ga het proberen.
    • Jannine Mirck
      Jannine Mirck woensdag 23 sep 2020 om 08:14
      hoi Willine, Voor het eerst wil ik kaas uibrood maken. Waar koop jij oa de broodverbeteraar? Kan jij iets aanbevelen? Alvast bedankt
      • Smakelijck woensdag 23 sep 2020 om 10:13
        Dat kocht ik altijd bij de molen, maar gebruik ik nooit meer. Het kan prima zonder. Een natuurwinkel heeft het wellicht. Je kunt ook wat Vit. C poeder gebruiken. Succes!
        • Jannine Mirck
          Jannine Mirck woensdag 23 sep 2020 om 10:16
          dank je wel voor je reactie. Dan laat ik het ook achterwege!
Laat een bericht achter!
284