17-06-2016

Hazelnoot-dadel koekjes! (suikervrij)

Vandaag een heel simpel en gemakkelijk koekjesrecept. Zonder geraffineerde suikers, terwijl ze toch heel lekker zoet zijn door de dadels. Veel bakplezier ;-)

Hazelnoot-dadel koekjes!

Ingrediënten voor ongeveer 10 stuks:

80 gram roomboter, 80 gram hazelnootmeel (hazelnoten malen tot meel in de keukenmachine kan ook), 40 gram speltmeel of -bloem, snufje Keltisch zout, halve theelepel koekkruiden, snuf vanillepoeder, 40 gram dadels in hele kleine stukjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Mix de roomboter romig en voeg de andere ingrediënten toe en mix tot een stevig deeg.

Vet kleine koekvormpjes heel goed in met boter, schep vol met het beslag en schuif in de oven en bak bruin en gaar in zo’n 30 minuten. Je kunt ook koekjes vormen van het deeg op een bakplaat. Let op dat de oventijd dan wellicht iets korter wordt. 

Laat de koekjes uit de oven iets afkoelen, tik ze voorzichtig uit hun vorm, door op de onderzijde de kloppen met een lepel. Laat verder afkoelen, dan worden ze heerlijk bros!

Geniet ervan!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

4 Reacties

  • Anne
    Anne maandag 29 aug 2016 om 14:20
    Kun je de vanillepoeder ook weglaten of vervangen? Ik heb dat niet in huis en ik vind het ook vrij prijzig om aan te schaffen.
    • Smakelijck maandag 29 aug 2016 om 14:50
      Het is op dit moment ontzettend duur omdat vanille schaars is. Je kunt ook de merg van een vanillestokje gebruiken, mocht je dit wel hebben. En anders kun je het gewoon weglaten. Succes!
  • Gerdien
    Gerdien woensdag 30 aug 2017 om 15:26
    kan ik ook ander meel gebruiken in plaats van hazelnootmeel?
    • Smakelijck woensdag 30 aug 2017 om 16:46
      Ja hoor, bijv. een andere notenmeel.
Laat een bericht achter!
268