02-09-2013

Haverkoekjes!

 
 

De schoolvakanties zijn nu echt voorbij. Alle scholen zijn weer inmiddels weer begonnen. Wil je je kinderen lekker verwennen als ze uit school komen? Bak dan eens deze lekkere, gezonde, glutenvrije én zuivelvrije koekjes!

Glutenvrije, suikervrije én zuivelvrije koekjes!

Ingrediënten:
60 gram amandelmeel of gemalen amandelen, 75 gram (glutenvrije) havermout, 20 gram geraspte kokos of kokosmeel, 30 gram palmsuiker, 20 gram gehakte noten, 15 gram gehakt gedroogd fruit (rozijnen, cranberry's, vijgen, abrikozen, dadels), 1 theelepel baksoda, 2 eetlepels honing, 60 milliliter kokosolie, half ei

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Meng alle droge ingrediënten met elkaar in een kom.
Smelt de kokosolie op heel laag vuur. Meng (van het vuur af) met de honing en het halve ei. Voeg dit bij de droge ingrediënten en roer dit alles goed door elkaar.

Maak van het 'deeg' zo'n 12-14 balletjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de balletjes mooi plat tot koekjes en bak ze in 15 minuten bruin. Hou ze goed in de gaten dat ze niet te donker worden.

Laat de koekjes helemaal afkoelen voordat je ze gaat eten.

Succes en een fijne dag!

Deel via social media

 
Print recept

6 Reacties

  • Anonymous
    Anonymous donderdag 12 sep 2013 om 10:00
    De koekjes zijn echt superlekker, ze zijn de favoriet in ons gezin! Ik vind het wel handiger om kokosvet te wegen ipv in ml.uit te meten omdat je het vet dan eerst moet smelten. Omdat kokosvet licht is, heb je veel minder grammen nodig dan ml. Hier heb ik me de eerste keer wel in vergist.

    Gr., Helen
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 13 sep 2013 om 10:16
      Wat leuk, Helen, dat ze in de smaak vallen! Het is inderdaad milliliter dus vloeibare kokosolie ;-) Anders lopen ze waarschijnlijk teveel uit!

      Fijne dag!
  • Summer-design
    Summer-design maandag 02 sep 2013 om 18:02
    Dankjewel Williene voor het delen van dit lekkere recept!

    Gr, Wietske
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 02 sep 2013 om 22:11
      Graag gedaan!
  • Andrea
    Andrea maandag 02 sep 2013 om 16:59
    Leuk, glutenvrije koekjes! Ons zoontje mag geen melk, gluten ei en suiker. Dus met nog enige aanpassing ga ik ze zeker eens proberen.
    Waar je wel op moet letten is dat je voor een glutenvrij dieet geen gewone havermout mag gebruiken maar glutenvrije havermout.
    groetjes Andrea
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 02 sep 2013 om 22:11
      Dankjewel voor je reactie en je toevoeging! Dat is wel belangrijk om te weten! Ik ga het bij het recept vermelden.

      Groetjes, Williene
Laat een bericht achter!
268