24-05-2012

Gevulde paprika (vegetarisch)!

Steeds meer mensen willen overgaan op gedeeltelijk vegetarische maaltijden. Vooral als je overstapt op biologisch vlees is de prijs best wel vaak een struikelblok. Daarom heb ik destijds de keuze genomen om ongeveer 3x per week goed vlees te eten en dan ong. 75-100 gram per persoon. Het is ook veel gezonder om minder vlees te eten. Hier een lekker vegetarisch recept om het vlees eten af te leren ;-)

Vegetarische gevulde paprika's:

Ingredienten voor 2 a 3 personen:
2 1/2 rode paprika's, 1/2 gele paprika, 1 kopje quinoa, 3 stengels bosui, 125 gr. champignons, 1 ui, 1 teen knoflook geperst, halve courgette, 3 el pijnboompitjes,  1 el pesto, zout en peper, geraspte kaas

Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing gaar en laat wat afkoelen.

Maak 2 rode paprika's schoon en halveer ze. Leg ze in een ovenschaal*. Fruit de ui en de knoflook aan in wat olie en voeg de rest van de groenten fijngesneden toe. Roerbak dit even voeg de pijnboompitjes toe en breng op smaak met de pesto, zout en peper. Doe het vuur uit en roer er de quinoa door. Vul de paprika helften met het quinoa-mengsel en bestrooi het geheel met geraspte kaas. Zet de ovenschotel voor ongeveer een half uur in de oven op 200 graden.

Lekker met gegrilde groene asperges of een salade.

*Je kunt ook bij deze gevulde paprika's een basistomatensaus op de bodem van de ovenschaal maken. Fruit hiervoor een ui, een teen knoflook aan in wat olie. Voeg een blik stukjes tomaten toe en laat dit iets inkoken. Breng op smaak met wat italiaanse kuiden bijv. en leg hierop de gevulde paprika's.

Deel via social media

 
Print recept

8 Reacties

  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 22 apr 2014 om 18:00
    Bedoel je met pesto, de groene of de.rode variant?
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 22 apr 2014 om 20:01
      Dat kan allebei! Net wat je open hebt staan of lekker vindt. Succes!
  • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 12 jan 2013 om 18:29
    Ha,

    Dankjewel!

    Ik koop Quinoa in een voordeelverpakking in de natuurwinkel, ik geloof een kilo voor 5 euro. Best prijzig ja. Ze verkopen het tegenwoordig ook in supermarkten, is het daar ook zo duus?

    Fijn dat het heeft gesmaakt ;-)
  • Nicolien
    Nicolien zaterdag 12 jan 2013 om 11:54
    echt weer een heerlijk recept. Heb jij een winkel waar je voor een redelijke prijs Quinoa kunt kopen? Ik vind het zo belachelijk duur maar wel erg lekker. Kids (1 en 2 jaar) vonden het ook helemaal lekker!
  • Amanda
    Amanda woensdag 18 sep 2019 om 19:57
    Kan de quinoa in dit recept worden vervangen door bijv. couscous?
    • Smakelijck woensdag 18 sep 2019 om 20:03
      Ja hoor, dat kan zeker. Ook door bijv. rijst of naakte haver.
    • Lieke
      Lieke woensdag 06 jan 2021 om 11:13
      Heerlijk met rijst (restje opmaken) en ivm allergie voor pijnboompitjes en pesto heb ik als smaakmakers ketjap en chilisaus gebruikt. Zou zelf bij deze combi niet aan geraspte kaas gedacht hebben, maar dat maakte 'm juist echt af.
      • Smakelijck woensdag 06 jan 2021 om 11:24
        Fijn!
Laat een bericht achter!
261