03-04-2012

Gevulde Courgette's!

Mmm, met dit recept kun je heerlijk varieren. Je kunt er restjes groenten mee opmaken die je over hebt, etc. Het valt hier altijd erg in de smaak, en vooral in de zomer als je een goede courgette-oogst hebt is dit een ideale manier om er vanaf te komen :-)


Gevulde courgette's voor 3 a 4 personen:


Ingredienten:
2 a 3 courgette's, 300 gram rundergehakt, (kokos)olie, 1 ui gesnipperd, 1 teen knoflook geperst, halve pot zongedroogde tomaten fijngehakt, 125 gram champignons, geraspte kaas, zout en peper, pijnboompitjes, kruiden


Halveer de courgettes in de lengte. Schraap het vruchtvlees eruit zodat je een soort bootje krijgt. Leg de uitgeholde courgettes in een ovenschaal.

Snijd het vruchtvlees fijn. Fruit de ui en de knoflook in de olie. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg het fijngesneden vruchtvlees van de courgette toe, de fijngesneden champignons en de zongedroogde tomaten. Je kunt in dit recept ook bijv. wat verse tomaten toevoegen of wat fijngesneden paprika, net wat je lekker vindt. Breng het mengsel op smaak met zout en peper, een lepel pesto, tomatenpuree of wat italiaanse kruiden. Roer er op het laatst evt. nog wat pijnboompitjes door. Schep het gehaktmengsel in de uitgeholde courgettes, bestrooi met de geraspte kaas en zet een half uur in de voorverwarmde oven op 200 graden.


Dit recept is heerlijk met pasta.

Deel via social media

 
Print recept

16 Reacties

  • Lydia
    Lydia vrijdag 23 aug 2013 om 19:33
    Wij hebben dit gerecht van de week gegeten. Echt heerlijk. Wij aten vroeger thuis eigenlijk geen courgettes. In het buitenland wel eens op, maar toen vonden we het niet zo lekker. Maar het maakt natuurlijk wel uit hoe je het klaarmaakt. Dit is echt heerlijk. We hebben ervan gesmuld!
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 23 aug 2013 om 21:39
      Wat leuk zeg, dankjewel dat je het even laat weten! Goed om te horen dat jullie lekker gegeten hebben ;-)
  • Marieke
    Marieke woensdag 20 feb 2013 om 20:27
    Bedankt! Heb ze vanavond gegeten! Top!
    Je maakt mooie gerechten en ook nog eens verantwoord! Super hoor!

    Groetjes!

    Marieke
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 21 feb 2013 om 19:58
      Leuk om te horen, Marieke! Dankjewel.

      Groetjes, Williene
  • Marieke
    Marieke dinsdag 19 feb 2013 om 21:17
    Hallo,

    Mag ik vragen welke kaas je hierbij gebruikt? Of maak dat niet zoveel uit? En de pesto? En de tomatenpuree? Klinkt iig heerlijk! Ga ik zeker maken!

    Vriendelijke groetjes,

    Marieke
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 20 feb 2013 om 19:05
      Ik gebruik hiervoor biologische kaas, maar je kunt ook andere kaas gebruiken. Jonge kaas smelt goed, maar de pittige smaak van een belegen kaas is ook erg lekker, dus wat dat betreft maakt het niet uit. Je kunt pesto zelf maken, je kunt basilicum pesto nemen, maar ook tomaten pesto gebruiken. Ik koop 'm bij de bio-winkel of maak 'm zelf. Tomatenpuree kun je in de supermarkt kopen, ik koop altijd potjes van de Rit.

      Succes!

      Groetjes, Williene
  • Alie
    Alie dinsdag 22 jul 2014 om 14:03
    Gisteren dit recept gemaakt. Het was heerlijk! Terwijl we normaal maar weinig courgettes eten en deze meestal in de pasta verwerken. Heb 4 courgetteplanten in mijn tuin en dan moet je een andere manier verzinnen om door deze enorme oogst te komen. Dit is in ieder geval een aanrader! Groetjes Alie
    • Smakelijck dinsdag 22 jul 2014 om 21:36
      Leuk! Bedankt voor je reactie! En pfoe, met 4 planten heb je inderdaad een enorme oogst ;-) Succes ermee!
  • Klazina
    Klazina zaterdag 10 okt 2015 om 13:48
    Hallo Williene, Kun je in dit recept een lepel pesto, tomatenpuree én wat italiaanse kruiden doen of wordt het dan teveel van het goede en kun je beter één van de drie doen? Groetjes, Klazina
    • Smakelijck zaterdag 10 okt 2015 om 21:10
      Ja hoor, dat kan! Je kunt hiermee lekker naar eigen smaak varieren!
    • Rebecca
      Rebecca maandag 11 mei 2020 om 11:39
      Hoi Williene, In mijn kookboek staat dat je het prima van tevoren kunt maken. Tot welke stap maak jij het gerecht af? En bewaar je het dan in de koelkast, totdat het de oven ingaat?
      • Smakelijck maandag 11 mei 2020 om 13:10
        Ik maak ze helemaal af tot ze de oven in moeten. Dan bewaar ik ze in de koeling en zet ze voor het eten in de oven. Succes!
    • Amanda
      Amanda dinsdag 09 jun 2020 om 21:33
      Hoi Williene, dit is een ander recept voor gevulde courgettes dan het recept in Smakelijck Zomer. Voor het recept in je kookboek gebruik je ras el hanout. Heb je een suggestie waarvoor ik die kruiden zou kunnen vervangen?
      • Smakelijck woensdag 10 jun 2020 om 09:32
        De Ras el Hanout die ik gebruik bevat de volgende ingredienten: paprika, korianderzaad, komijnzaad, 14% kaneel, 9,9% gember, zwarte peper, kurkuma, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel, piment. Als je niet alles in huis hebt dan kun je gerust het een en ander weglaten, ik denk dat je met paprikapoeder, korianderpoeder, komijn, kaneel en gember, evt kurkuma al heel ver komt qua smaakbenadering.
        • Amanda
          Amanda woensdag 10 jun 2020 om 13:12
          Ik heb de Ras el Hanout van Jonnie Boer wel staan, maar om een of andere reden smaakt het me niet zo. Ik ga maar gewoon wat experimenteren met de kruiden die je noemt, dankjewel!
    • Smakelijck woensdag 10 jun 2020 om 21:49
      Dat is wel degene die ik gebruik in het recept :-)
Laat een bericht achter!
261