20-02-2017

Gekruide tongfilet met citroen!

Een aantal weken geleden had ik een gezellige Meet met een groep uit de (besloten) Facebookgroep van Smakelijck. Ik werd toen verrast door een aantal dames uit Urk met overheerlijke, verse tongscharretjes. Dat weekend hebben we heerlijk gesmuld van heerlijke, verse vis. Nu eten wij regelmatig vis, maar ik houd de bereiding altijd best naturel. Beetje peper en zout en dan bijvoorbeeld bakken in de pan, of in de oven. Of ik maak er heerlijke pakketjes van. Ook deze vis maakte ik klaar in de oven, het is een heel simpel en gemakkelijk recept, maar erg lekker! 


Gekruide tongscharretjes met citroen

Ingredienten: 

2 tongscharretjes per persoon, roomboter, Caribbean spice kruiden van Jonnie Boer (supermarkt o.a. AH en Plus) biologische citroen, Keltisch zout, kappertjes

Bereiding:

Dep de tongscharretjes droog. Bestrooi de onderkant met een klein beetje zout. Smelt ruim boter in een pan. Neem hiervoor een pan of ovenschaal die je ook in de oven kunt schuiven. Leg de vis met de gezouten kant in de boter. Besprenkel de visfilets met een beetje gesmolten boter en bestrooi met de Caribbean spice kruiden naar smaak. Beleg de vis met een paar plakjes citroen en strooi er wat kappertjes overheen. Schuif de vis voor 10-12 minuten in een voorverwarmde oven van ongeveer 160 graden.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
253