06-09-2013

Fruitsmoothie!


Even nog een snel en makkelijk smoothie recept voor de liefhebber! Deze smoothie is lekker fris maar ook zacht van smaak.

Vruchtensap, vruchtensiroop is lastig te vinden, zowel E-nummervrij, maar helemaal suikervrij, glucose-fructosevrij, aspartaamvrij en de rest van alle overbodige toevoegingen. Bovendien bevat vruchtensap veel fructose (fruitsuikers) die je bloedsuikerspiegel snel doet stijgen. Het beste is dus om zoveel mogelijk water te (leren) drinken of verse fruitsappen.

Het gebruik van een sapcentrifuge is voor zo af en toe erg lekker. Ananas door een sapcentrifuge bijvoorbeeld is heerlijk. Maar ook hierbij haal je alle vezels uit de vrucht. Hierdoor krijg je dus ook veel vruchtensuiker binnen en dat doet je bloedsuikerspiegel weer snel stijgen.

Het voordeel van een smoothie is dat je de hele vrucht verwerkt. Je doet het fruit er met schil en al in (als dat kan natuurlijk ;-)) En je neemt alle vezels mee. Je sap wordt dan wel wat dikker (wat je kunt oplossen door het te verdunnen met vers sinaasappelsap of water) maar door de vezels worden de vruchtensuikers veel langzamer opgenomen in je lichaam. Bovendien zijn de vezels ook nog eens goed voor je! Dus: Lekker in de blender ermee!

Fruitsmoothie!

Ingrediënten:
Halve ananas, 1 appel of peer, 2 handjes (pitloze) druiven, sap van een halve citroen of limoen, 1 a 2 glazen water

Doe alle ingrediënten in grove stukken in de blender. Voeg eerst 1 glas water toe en kijk of je 'm wilt aanvullen met meer water zodat de dikte goed is.

Tip:
*Voeg een paar blaadjes munt toe!

Fijne dag!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

10 Reacties

  • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 14 mei 2014 om 16:40
    Jeannet geeft al goede tips over bevroren fruit! Dit kan het inderdaad langer goed houden. Je zou ook kunnen vragen of ze het op school even in de koelkast mag zetten?
    Schud ze wel zelf voordat ze het gaat drinken? Soms gaat het een beetje scheiden, namelijk? En ik heb voor de kinderen RVS drinkbekers van Greenjump, ik denk dat ze daar ook beter in bewaard blijven.

    Succes!
  • Jeannet
    Jeannet woensdag 14 mei 2014 om 14:52
    Zakje of bakje kan allebei. En wat voor fruit je in kunt vriezen...? Ik zou niet weten wat niet...Even schoonmaken, (dus kroontjes eraf, pitten eruit, schillen indien nodig) Als je even googled kom je wel ergens een site tegen over het invriezen van fruit. Veel supermarkten hebben ook vers fruit in het vriesvak liggen. Sapjes zonder banaan zijn ook erg lekker hoor. Sinaasappel/mango/appel bijv. Gewoon een kwestie van uitproberen. Maar anders probeer je het eerst eens met bevroren fruit. Als ik bevroren fruit en uitgeperst sap/water in combinatie met banaan doe, hoor ik de meiden nooit over een vies kleurtje. Voor drinkbekers gebruik ik van die gewone schoolbekers. Succes!
  • W. Meinen
    W. Meinen woensdag 14 mei 2014 om 14:35
    Dank je wel voor jouw reactie.

    Ik ben nog een beginneling...ik wist niet dat je fruit kon invriezen. Kan je alle fruit invriezen? Hoe doe jij dat? Maak jij de fruit schoon, snijdt je deze dan in stukjes en dan in een diepvrieszakje of moet het echt in een bakje? ik gebruik heel weinig uitgeperst fruit/sap. Welk fruit gebruik jij het meest en wat kan ik anders gebruiken als ik geen banaan kan gebruiken voor de smaak?

    Gebruik jij ook gewone standaard drinkbekers voor naar school?

    Groetjes Linda
  • Jeannet
    Jeannet woensdag 14 mei 2014 om 14:17
    Hè, wat jammer! Als het te warm is geworden, kan het inderdaad ontzettend vies worden. Ik gebruik het fruit (behalve wat uitgeperst moet worden natuurlijk) uit de vriezer zonder te ontdooien. Dus bevroren in de blender, uitgeperst sap erbij en dan blijft het echt nog een poos koel. Als ik het in de bekers giet is het iets dunner dan sorbet, echt een beetje crunchy, en veel te koud om zo te drinken. Evt zou je ijsblokjes kunnen maken van uitgeperst sap? Als je die ook nog in de beker doet, blijft het ook langer koel. En zonder banaan ben je denk ik ook wel een eind van het verkleuren af.
  • W. Meinen
    W. Meinen woensdag 14 mei 2014 om 13:49
    Hallo daar,

    Ik heb Jeannet 's tip om smoothie 's morgens voor school te maken en dan mee te geven naar school opgevolgd. Mijn dochter ging mij mooi helpen, zij vond het ook leuk om te doen. Eerst proeven voordat de smoothie in haar beker geschonken werd. Lekker mam, ik heb er zin.....maar 's middags kwam zij thuis en hoe was het vroeg ik? Nou niet lekker en het was ook verkleurd, was vies mam!! Zij kan dit natuurlijk niet koel houden op school.
    Gebruiken jullie misschien andere bekers of hebben jullie nog een andere tip voor mij, want mijn dochter kreeg altijd alleen maar ranja mee naar school. Zij vindt dit wel lekker maar dan moet het wel goed blijven.

    Ik heb vanmiddag drinkyoghurt gemaakt (van de site) en in een fles gedaan in de koelkast. Volgens jou Willienne kan drinkyoghurt wat langer in de koelkast bewaard worden. Ik weet dus niet als mijn dochter dit morgen mee krijgt naar school of het dan wel goed gaat.....ik hoop het wel.
    Zo krijg mijn dochter toch meer variaties aan fruit binnen. Zij eet alleen banaan, appel en peer. Aardbeien en ananas in de smoothie vindt zij wel lekker. Ik vind het ook lekker en leuk om te maken bevalt mij wel.

    Graag jullie reactie en tips!!!

    Groetjes Linda Meinen
  • Jeannet
    Jeannet dinsdag 10 sep 2013 om 20:42
    Elke morgen maak ik een smoothie. De 2 oudste krijgen het in een beker mee naar school. De kinderen in de klas komen elke morgen even in hun bekers en trommeltjes gluren. Ik vind het wel grappig. Ik eet/drink de smoothie bij het ontbijt. En voor de 2 jongsten is het het ochtendtussendoortje. Als basis gebruik ik altijd uitgeperst citrusfruit (grapefruit, citroen, sinaasappel, mineola), soms aangevuld met water. Meestal doe ik er nog een overrijpe banaan in om te zoeten. Fruit uit de diepvries erdoor, alles in de blender en je hebt een heerlijk ijskoud drankje. Ik vind het alleen wel een klus om te maken. Zeker tijdens de ochtendspits, maar de kids missen het als ik het niet doe...
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 11 sep 2013 om 10:07
      Haha, wat grappig! Ik zie die kopjes al helemaal voor me. Goed idee om het mee naar school te geven. Het kost inderdaad wat tijd, maar fijn dat je dit voor ze kunt doen toch! Het klink in ieder geval heerlijk!

      Succes!

      Groetjes, Williene
  • Refo Mama
    Refo Mama zaterdag 07 sep 2013 om 22:46
    Lijkt me idd erg lekker.
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 06 sep 2013 om 21:19
    Welk fruit kun je allemaal met schil door de blender doen?
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 06 sep 2013 om 22:19
      Alles wat je ook met schil kunt eten, zoals appels, peren, perziken, nectarines etc. Een ananas, mandarijn, sinaasappel, meloen, kiwi e.d. moet je natuurlijk wel even schillen.

      Succes!
Laat een bericht achter!
256