23-03-2012

Frambozen-amandelcakejes!

Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck was ik alleen nog maar bezig om E-nummers te vermijden en geen geraffineerde suikers. 
 
Nog even voor het weekend een lekker bakrecept. Deze cupcakes zijn heerlijk door de amandelen en de frambozen. Weer eens wat anders dan de 'standaard' cupcake! Ik wens jullie allemaal een goed en fijn weekend toe!
 
 
Cupcakes, voor 10-12 stuks:
 
Ingredienten:
75 gram bloem, 225 gram poedersuiker, 100 gram gemalen amandelen, 5 eiwitten, 135 gram gesmolten roomboter, geraspte schil van 1 biologische citroen, frambozen, geschaafde amandelen
 
Oven voorverwarmen op 180 graden.
 
Klop de eiwitten schuimig met een mixer. Voeg beetje voor beetje de poedersuiker toe en een snufje zout. Als de eiwitten mooi schuimig zijn en pieken vormen voeg dan de bloem en de gemalen amandelen toe. Mix voorzichtig de gesmolten boter door het beslag samen met de geraspte citroen.
 
Schep het beslag in een beboterde muffinpan of zet hier cupcakepapiertjes in en vul ze voor driekwart. Duw een paar (diepvries)frambozen in de cakejes en bestrooi met de geschaafde amandelen.
 
Bak de cakejes ongeveer 20 minuten in de oven tot ze mooi bruin zijn.
 
 
TIP:
Volgende week dinsdag plaats ik de recepten voor groentesaus, kaassaus en wittewijnsaus. Hier was veel vraag naar dus dan heb je iets om naar uit te kijken :-)

Deel via social media

 
Print recept

2 Reacties

  • JanetW
    JanetW zaterdag 24 mrt 2012 om 19:06
    Lijkt me heerlijk om met de Paasdagen te maken. Vandaag je recept van eigengemaakt friet gemaakt, ze smaakten( met zelfgemaakte mayonaise, ook zo gemakkelijk te maken) heerlijk. fijn weekend, groetjes Janet
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 24 mrt 2012 om 19:40
      Leuk, Janet! Inderdaad een goed idee voor Pasen!

      Succes en bedankt voor je reactie!

      Groetjes, Williene
Laat een bericht achter!
255