14-12-2016

De perfecte biefstuk met peperroom-saus! #Kerst2016


De perfecte biefstuk met peperroom-saus!

Ingrediënten voor 2 personen:

Voor de biefstuk: 2 biefstukjes van ongeveer 150 gram per stuk, Keltisch zout, peper, ongeveer 50 gram biologische roomboter

Bereiding:

Laat de biefstuk goed op kamertemperatuur komen (uurtje buiten de koelkast). Dep ze rondom goed droog met een stuk keukenpapier, bestrooi royaal met peper en zout, druk dit een beetje aan met je vingers, draai de biefstukjes om en bestrooi ook de andere kant met peper en zout.

Laat in je beste koekenpan de roomboter smelten tot deze goed op temperatuur is gekomen op hoog vuur! Leg nu voorzichtig de biefstukjes in de pan en verplaats/verschuif ze telkens een beetje van plek, ik doe dat met een tang (gebruik nooit een vork, dan wordt je biefstuk taai). Wacht tot de onderkant mooi bruin gebakken is en draai daarna de biefstuk om en bak ook die kant mooi bruin.

Nu draai je het vuur helemaal laag. Draai je de biefstuk direct weer om en braadt beide kanten nogmaals 3 tot max 3,5 minuut! Tijd is heel belangrijk bij biefstuk! Met deze tijd bak je ‘m mooi medium en heerlijk mals!

Zet de oven op zo’n 80 graden en laat de biefstuk daar eventjes rusten terwijl je aan de slag gaat met de saus.

Voor de peperroom-saus: De jus van de gebraden biefstuk, 1 ui of sjalot, scheutje rode wijn, 150-200 milliliter biologische slagroom, 1 eetlepel peperkorrels

Bereiding:

Gebruik hiervoor de jus van de biefstuk, voeg de ui gesnipperd toe, en laat kort meebakken. Blus af met de rode wijn. Voeg de peperkorrels toe en schenk dan de slagroom bij. Blijf goed roeren met een houten lepel.

Laat inkoken tot een mooie sausdikte, dit duurt ongeveer 5 minuten.

Leg biefstuk op een mooi bord en serveer met de peper-roomsaus.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

8 Reacties

  • rita exalto
    rita exalto woensdag 14 dec 2016 om 15:45
    mmh lekker, komt op het menu. even een vraagje over visolie, Bij de tuinen heb je van holland en barett, 1000 mg visolie capsules 2e gratis, zijn deze goed? En wat is het verschil met levertraan, waar gaat jou voorkeur naar uit? Ik heb gelezen dat visolie meer goede stoffen bevat. Alvast bedankt. groet Rita
    • Smakelijck donderdag 15 dec 2016 om 10:25
      Ik kan je zo geen advies geven over visolie. Mijn voorkeur gaat uit naar levertraan, maar krijg dit zelf niet weg, dus kies ik voor capsules. Ik heb de capsules die mijn natuurarts aanbeveelt, dit zijn de visoliecapsules van Menatura.
  • rita
    rita woensdag 14 dec 2016 om 15:52
    nog n vraag. welke vitamine b 12 kan ik het beste gebruiken? waar niet te veel troep in zit, weet jij dat?
    • Smakelijck donderdag 15 dec 2016 om 10:26
      Kijk eens bij de merken Bonusan of Solgar. Deze hebben over het algemeen de beste supplementen zonder hulpstoffen. Succes!
  • Suzanna van Driel
    Suzanna van Driel donderdag 15 dec 2016 om 11:05
    Welke roomboter gebruik jij? Ik heb die van Campina voor bakken en braden omdat de gewone roomboter zo spettert. Zit hier troep in? Er staat op: bevat 81% melkvet. Ingrediënten: roomboter, zout (0.6%). Groetjes, Suzanna
    • Smakelijck donderdag 15 dec 2016 om 11:29
      Lijkt me prima. Zelf gebruik ik de biologische van AH of grasboter van de natuurwinkel.
  • Elly de Visser
    Elly de Visser vrijdag 16 dec 2016 om 19:52
    Ik lees regelmatig in de recepten het ingrediënt haverroom.Waar kan ik die kopen?
    • Smakelijck zaterdag 17 dec 2016 om 11:39
      Ik koop deze bij de natuurwinkel. Zonnatura had het ook in het assortiment, helaas niet meer. Het is een plantaardige vervanger voor bijv. slagroom. Als je dus geen problemen hebt met zuivel dan kun je dat ook gebruiken. Succes!
Laat een bericht achter!
261