30-04-2015

Chocolade-amandelen!

Je hebt ze vast wel eens gezien of geproeft, amandelnoten met een laagje chocolade erom en met een snufje kaneelpoeder. Vroeger vond ik deze heerlijk, en waarom niet zelf maken? Het is namelijk heel erg simpel, maar wat een lekker tussendoortje! De hoeveelheid van onderstaand recept is voor een klein schaaltje vol, en die zijn hier zo opgepeuzeld. Maar je kunt de hoeveelheden natuurlijk verdubbelen, het komt vast wel op ;-)

Chocolade-amandelen!

Ingrediƫnten:

40 gram pure chocolade (minimaal 72% bijv. Vivani), 1 flinke eetlepel cacaopoeder, 1 flinke theelepel ceylon kaneel, snufje Keltisch zout, 100 gram ongebrande amandelen

Bereiding:

Doe het cacaopoeder met de kaneel en een snufje Keltisch zout in een schaaltje en meng met elkaar. Smelt de chocolade au bain-marie. Laat de gesmolten chocolade iets afkoelen. Schep de amandelen door de gesmolten chocolade. Om elke amandel moet een laagje gesmolten chocolade zitten. Schep de chocolade amandelen nu voorzichtig in het schaaltje met cacao. Doe eerst de helft, dat werkt makkelijker. Schep de amandelen met een lepel door het cacaopoeder en zorg dat om elke amandel een cacaolaagje komt, breek dubbele amandelen eventueel los van elkaar. Voeg nu de andere helft amandelen toe en schep ook deze door het cacaopoeder. Zeef tenslotte de chocolade-amandelen en leg ze op een bord om uit te harden.

Eet Smakelijck!

En dan nog een tip: De kookboeken van Smakelijck zijn nog steeds in prijs verlaagd. Je betaald nu geen 24,95 maar 19,95, speciaal voor Moederdag!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
275