23-07-2010

Broccoli-pasta!

Wij zijn dol op broccoli! Een erg gezonde groente met maar weinig fans. Jammer, want je kunt broccoli op heel veel manieren klaarmaken, ook op hele Smakelijcke manieren ;-)

Broccoli-pasta

Ingredienten:
Broccoli (ongeveer 200 gram p.p.), volkoren, spelt of glutenvrije penne (pasta), 250 gram biologisch rundergehakt, 2 tenen knoflook, geraspte Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.

Bereiding:

Kook de broccoli even kort voor. Het mag niet te gaar worden, dus 5 minuten is ruim voldoende. Kook de penne ook gaar volgens de verpakking. Rul het gehakt in een ruime braadpan in wat roomboter of (kokos)olie. Voeg hierbij de teentjes uitgeperste knoflook. Even lekker laten garen en roerbakken. Voeg de gekookte broccoli toe. Maak het gerecht op smaak met Keltisch zout en peper. Op het laatst schep je de gekookte penne door het broccoli-mengsel samen met wat geraspte Parmezaan. Serveer de broccoli-pasta met geschaafde Parmezaan en pijnboompitjes.

Een heel simpel, snel, en vooral heerlijk gerecht!

Liefs, Williene

E-nummervrij, suikervrij, en bij gebruik van glutenvrije penne ook glutenvrij. 

Deel via social media

 
Print recept

6 Reacties

  • Inge
    Inge zaterdag 22 sep 2012 om 18:36
    Het ziet er heerlijk uit. Wel vraag ik me af waarom je de worstjes moet doorsnijden en gaat rullen. Kun je dan ook gewoon gehakt nemen?

    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 24 sep 2012 om 15:39
      Dankje! Klopt, ik heb dit recept hier ook al ergens staan, die is wat aangepast naar de 'gezondere' versie met volkorenpasta e.d.
      Worst gehakt wordt vaak al gekruid, e.d. waardoor het lekker van smaak is. Gehakt moet je zelf nog op smaak brengen. Wil je worstjes gebruiken moet je dus wel opletten of er geen E-nummers inzitten!

      Het nieuwe recept hiervoor kun je vinden in de index!

      Succes!
  • mathilde
    mathilde dinsdag 24 nov 2015 om 14:50
    Hallo Williene, ik heb al een aantal recepten van je uitgeprobeerd. Leuk en lekker! Nu wilde ik de aardappels uit de oven, (ook een recept van je) gaan maken en ik dacht eraan om broccoli en gehakt erbij te doen. Het bovenstaande recept zou dat lekker zijn met aardappels uit de oven ipv met pasta? Groetjes
    • Smakelijck woensdag 25 nov 2015 om 08:40
      Leuk! Dankjewel voor je berichtje. Ik zou de pasta dan weglaten en de aardappels er los bij serveren. Lekker! Succes!
    • Mirjam
      Mirjam woensdag 14 jun 2023 om 20:31
      Dit smaakte echt heel lekker! Is een blijvertje hier hoor! Wel een lepeltje creme fraiche toegevoegd voor de smeuiigheid.
      • Smakelijck donderdag 15 jun 2023 om 10:52
        Leuk om te lezen! Wij eten dit ook zeer regelmatig :-)
Laat een bericht achter!
261