06-06-2014

Bosbes-Kokosmuffins!

 

Vandaag een lekker, gemakkelijk recept voor het komende, lange weekend! Het is zó gemaakt, glutenvrij, eventueel zuivelvrij en suikervrij, dus iedereen kan er van mee genieten! 

Kokosmeel bevat ontzettend veel vezels (het hoogste percentage van alle meelsoorten) en zorgt daarom voor een vlotte stoelgang, verder bevat het veel mineralen, gezonde vetten en eiwitten. Kokosmeel is dus een hele goede vervanger van gewoon meel en het is ook nog eens glutenvrij! Je kunt het echter niet zomaar 1 op 1 vervangen want het neemt veel vocht op. Het is dus altijd een beetje uitproberen. 

 

Bosbes-kokosmuffins! Glutenvrij - zuivelvrij - suikervrij

Ingredienten voor ongeveer 10 stuks:

60 gram kokosmeel, 60 gram kokosrasp, 1 theelepel wijnsteenzuurbakpoeder, 6 eieren, 90 gram biologische honing, snufje zout, 80 gram gesmolten kokosolie of roomboter, vanillemerg van een half vanillestokje, 200 gram blauwe bessen.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de eieren met de honing luchtig. Voeg het kokosmeel, kokosrasp, zout, bakpoeder en vanillemerg toe. Smelt de boter of olie op laag vuur en voeg voorzichtig toe aan het beslag. Meng met de blauwe bessen en schep het beslag in cupcakevormpjes in een muffinpan. Bak de muffins gaar in 25-30 minuten. Prik even met een saté-prikker om te testen of de cake-jes gaar zijn!

Eet smakelijck en fijne Pinksterdagen!

Liefs, Williene

 


 
 

Deel via social media

 
Print recept

20 Reacties

  • Annemieke
    Annemieke zaterdag 07 jun 2014 om 07:11
    Ik heb de ingrediënten allemaal... Dus wat let mij over een poosje dit niet eens te proberen? ;-)....
    • Smakelijck zaterdag 07 jun 2014 om 16:14
      Succes ;-)
  • Je naam...
    Je naam... zaterdag 07 jun 2014 om 07:57
    Ha Williene, Ze staan bij mij nu in de oven....
    • Smakelijck zaterdag 07 jun 2014 om 16:14
      Ben benieuwd! Eet smakelijck!
  • Lin
    Lin zaterdag 07 jun 2014 om 16:03
    Vanmorgen gemaakt en ze zijn heerlijk! Zelf mijn zoontje van 2 heeft hem helemaal opgegeten, dat wil wat zeggen;-)
    • Smakelijck zaterdag 07 jun 2014 om 16:15
      Wat leuk! Fijn dat ze in de smaak vallen!
  • Kate
    Kate dinsdag 10 jun 2014 om 16:27
    Heb wel kokos rasp in huis ,geen kokos meel . Is dat te vervangen voor ander meel? Bedankt Williene ,en succes met je nieuwe site. Moet er nog wel aan wennen ,kan bv de taarten en gebakjes ,cake enz niet vinden in de recepten filter -;)
    • Smakelijck dinsdag 10 jun 2014 om 19:27
      Ha, Bedankt voor je reactie! Je kunt het volgens mij ook met enkel kokosmeel maken. Zou dan het recept even halveren, dan kun je 't een keer uitproberen. Als je in de receptenfilter klikt op bijv. suikervrij, bakken en zoet dan krijg je alle taarten, cake en gebak! Je kunt ook nog filteren op chocolade of gebak of koekjes! Succes!
  • Nelleke
    Nelleke zaterdag 14 jun 2014 om 15:59
    He Williene, Mooie site is het geworden. Ik was net wat reacties aan het kijken, maar het leek net of het een beetje door elkaar stond, kan dat kloppen? Maar een vraagje over dit recept: ik heb geen bosbessen in huis, maar neem aan dat je ze ook kunt vervangen door frambozen? Nog een vraagje: klopt het dat je als je op je vorige blog altijd een mail kreeg, dat je dat dan nu weer opnieuw moet aangeven? Groetjes, Nelleke
    • Smakelijck maandag 16 jun 2014 om 09:26
      Ha, Dankjewel voor je compliment! Bij mij staan ze gewoon onder elkaar, net als op m'n blog. Kun je aan de tijd zien dat ze door elkaar staan? En ja hoor, met frambozen lijken deze me ook heerlijk! Als je mail wilt ontvangen moet je dat inderdaad opnieuw invoeren! Fijne dag!
  • Joke
    Joke dinsdag 02 sep 2014 om 22:41
    Vanmiddag deze gemaakt. Ik had geen kokosmeel in huis, maar heb het met amandelmeel gemaakt. Ook echt een aanrader!
    • Smakelijck woensdag 03 sep 2014 om 09:09
      Leuk zeg! Bedankt voor je tip!
  • Esther
    Esther zaterdag 07 mrt 2015 om 09:45
    Een vraagje over het bewaren. Moeten ze in de koelkast? Ik vraag me dat ook af bij de chocolade frambozen brownie? Groeten Esther
    • Smakelijck zaterdag 07 mrt 2015 om 12:56
      Nee, ik bewaar dit op kamertemperatuur in een afgesloten trommel o.i.d. Succes!
  • Rita
    Rita dinsdag 23 jun 2015 om 22:57
    Hallo, kan ik de honing ook vervangen door agaven dicksaft
    • Smakelijck woensdag 24 jun 2015 om 10:26
      Dat kan, maar ik ben zelf geen fan van agave omdat er verschillende berichten over rondgaan. Zolang hier geen duidelijkheid over is gebruik ik het niet. Maar het kan dus wel.
    • Rosalien Hovestadt
      Rosalien Hovestadt woensdag 29 sep 2021 om 11:14
      Ha, ik heb twee vraagjes: is wijnsteenbakpoeder ook goed? En hoe lang bedoel je luchtig kloppen? Echt 10 minuten of korter?
      • Smakelijck woensdag 29 sep 2021 om 20:08
        Wijnsteenbakpoeder wordt er ook bedoelt in het recept :-) Mixen tot het mooi luchtig en romig is, dat is afhankelijk van je keukenmachine hoeveel tijd het kost.
    • Lia
      Lia donderdag 29 sep 2022 om 21:16
      Ons zoontje heeft ze pas getrakteerd aan de juffen en meesters voor zijn verjaardag. Nu staan ze weer in de oven voor een fair op school. Maar wel gelijk een dubbele hoeveelheid, lekker nog wat voor thuis dit weekend????Verrukkelijk! Zo ontzettend veel plezier met jou recepten Williene, hartelijk bedankt! Groetjes van Lia van der Ham
      • Smakelijck vrijdag 30 sep 2022 om 09:57
        Wat leuk om te lezen, dankjewel! Heb ze al heel erg lang niet meer gemaakt, maar ga ze toch maar gauw weer eens maken :-)
Laat een bericht achter!
255