24-10-2013

Bloemkoolcurry met rijst!


Ik kreeg pas de vraag van een lezer of ik ook een recept had met bloemkool. En ja, die heb ik zeker! In de eerste jaren van ons huwelijk maakte ik nooit bloemkool omdat Teus er echt niet van houdt. Maar ik vind het wel lekker, dus maakte ik een keer onderstaand recept. En tot mijn (en zijn) grote verbazing vond hij het heerlijk! Gewone gekookte bloemkool moet ik niet voor z'n neus zetten, maar hier smult hij van! Zo zie je maar, soms maakt de manier van bereiden heel veel uit of je iets lust of niet. Altijd blijven proberen is mijn motto, ook voor de kinderen ;-)

Oh ja, het is ook nog eens heel erg makkelijk om te maken, ook niet onbelangrijk. Ideaal als je haast hebt! Je kunt de bloemkool bijv. al van te voren in roosjes snijden en de kip in blokjes. Evt. gemarineerd in de currypasta met wat olie. Daarna is het een kwestie van met elkaar aanbakken, kokosmelk erbij en nog even stoven! Binnen een half uur gepiept!

Bloemkoolcurry met rijst

Ingrediënten:
1 bloemkool, 2 stuks (biologische) kipfilet, 1 ui, 400 ml kokosmelk (toko, natuurwinkel of Go Tan), 2 eetlepels milde currypasta (Patak's), kokosolie

Snijd de bloemkool in roosjes, de kipfilet in blokjes en de ui in stukjes.
Smelt wat kokosolie in de pan. Voeg de ui toe en fruit deze even aan. Voeg de kipblokjes toe en de currypasta. Bak de kip even om en om aan en voeg de bloemkoolroosjes toe. Voeg de kokosmelk toe en breng het aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 20-25 minuten stoven tot de bloemkool de gewenste gaarheid heeft. Breng op smaak met zout en peper en serveer met rijst.

Tips:
*Je kunt de curry evt. bestrooien met wat geschaafde amandelen of wat koriander.
*Dit recept is ook lekker met bijv. boontjes of broccoli!

Eet smakelijck!

Liefs, Williene

 

Deel via social media

 
Print recept

40 Reacties

  • Anonymous
    Anonymous maandag 17 feb 2014 om 17:20
    Maakt het dan nog uit welke olie je er op doet?
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 17 feb 2014 om 18:28
      Nee hoor, kan gewoon een laagje olijfolie zijn.
  • Petra van den Hooven
    Petra van den Hooven dinsdag 19 nov 2013 om 17:41
    Wat smullen zeg! Heerlijk!!! Die komt ook bij de favorieten
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 19 nov 2013 om 20:53
      Leuk zeg! Goed bezig ;-)
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 14 nov 2013 om 09:50
    Zit er verschil in currypasta en currysaus van Patak's?
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 14 nov 2013 om 16:23
      Ja, je moet echt de milde currypasta hebben!
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 12 nov 2013 om 16:23
    Maar als je nu maar 2 eetlepels van die curry gebruikt, wat doe je dan met de rest van het potje? Bijft dat nog lang in de koelkast houdbaar? Je schrijft dat het door de pompoensoep doet, hoeveel gebruik je daar dan van? Beetje jammer als je de rest van het potje kunt weggooien.
    Groetjes.
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 02 dec 2013 om 22:08
      Ja, dat kan heel goed. Ik zou dan niet teveel gebruiken, omdat het dan vrij pittig is. Maar je kunt hier ook de kip in smoren met wat kokosmelk. Ook erg lekker. Je kunt deze curry ook hel goed maken met boontjes of broccoli. En als je currypasta koopt in een natuurwinkel dan hebben ze vaak kleine potjes. Die gaan sneller op!

      Succes!
    • Anonymous
      Anonymous maandag 02 dec 2013 om 20:26
      Ik zit met dezelfde vraag als anoniem. is het misschien ook een idee om een keer kip te marineren met de curry pasta? ...en dat gewoon apart als vlees te serveren bij de groente?
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 13 nov 2013 om 10:29
      Bedankt voor je reactie! Currypasta is vrij lang houdbaar als je er steeds een laagje olie op doet. Ik gebruik het inderdaad voor de bloemkool en voor de pompoensoep en hij blijft zeker een half jaar goed in de koelkast, maar dan wel met dat laag je olie!

      Succes!
  • Annemieke V.
    Annemieke V. dinsdag 29 okt 2013 om 05:47
    Ik heb 'm ook gemaakt, vorige week. Had net toevallig een bloemkool in huis en toen kwam dit recept. De curry heb ik uit de supermarkt, maar niet van Patak's. Maar van het merk: Koh Thai. Ook helemaal zonder E-nummers. Viel me mee, had niet gedacht het daar te kunnen vinden. En we vonden het beide erg lekker. Mijn man is niet zo van de bloemkool, maar dit was oké! ;-)
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 29 okt 2013 om 10:34
      Wat leuk, Annemieke! Dat merk ken ik niet, zal eens opletten de volgende keer! Fijn dat jullie het lekker vonden!
  • Nelleke
    Nelleke maandag 28 okt 2013 om 13:36
    typefoutje ik bedoel E621
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 28 okt 2013 om 19:14
      Ha Nelleke,

      Bedankt voor je reactie. Het valt niet onder E621 in ieder geval, en ik ben absoluut geen voorstander van gemodificeerde producten maar ik eet dit gelukkig niet dagelijks ;-) Je kunt ook zelf een currypasta maken, maar ten eerste is dat best veel werk en soms wil ik gewoon lekker snel. En dan is deze currypasta's één van de weinige die verder geen gekke ingrediënten bevat.

      Groetjes, Williene
  • Nelleke
    Nelleke maandag 28 okt 2013 om 13:35
    Hoi Williene,

    ik wilde de milde curry kopen, maar toen zag ik op de ingrediënten staan: gemodificeerd maïszetmeel. Dit is toch ook niet goed? Ik dacht dat dit onder E612 valt, maar nu ik in het boekje van Couget kijk, zie ik het er toch niet tussen staan. Nu weet ik het even niet meer...
    Hoor graag van je.
    Groetjes, Nelleke
  • Cindy
    Cindy zaterdag 26 okt 2013 om 17:25
    Ik heb hem gemaakt vanavond met broccoli! Erg lekker! En voor de kinderen er idd nog een beetje gewone broccoli naast gekookt. Maar ze vonden de curry ook erg lekker!
    Ik heb het met quinoa gemaakt ipv rijst en nog wat amandelen eroverheen gedaan! Deze gaat er zeker vaker komen!
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 26 okt 2013 om 20:15
      Wat leuk zeg! Fijn dat het heeft gesmaakt en dat de kinderen dat ook vonden! Goed idee, van de quinoa! Lekker!
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 25 okt 2013 om 09:09
    Hoi Williene,

    Klinkt lekker maar ik ben benieuwd of de milde currypasta helemaal niet pittig is. Mijn kinderen eten het niet als het zelfs een klein beetje pittig is. Dat is jammer want dit leek me een goed alternatief voor de gewone bloemkool

    groetjes, Deborah
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 25 okt 2013 om 13:41
      Nee, deze valt erg mee met de pittigheid. Je kunt er ook eerst 1 lepel in doen en dan proeven. Zelf kook ik er ook nog wel eens gewoon wat bloemkool naast voor de kinderen, Willen ze toch van de rest dan kun je het altijd weer mengen.

      Succes!
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 24 okt 2013 om 13:29
    Waar kun je milde currypasta (Patak's) kopen?
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 24 okt 2013 om 13:40
      Milde Indiase currypasta van Patak's kun je in vrijwel elke supermarkt vinden. Ik gebruik het bijv. ook in de pompoensoep of andere curry's. Erg lekker!

      Succes!
  • Willemijn
    Willemijn donderdag 18 sep 2014 om 21:16
    Hoi! Kan dit ook met andere / gewone melk gemaakt worden. Mijn man is niet zo van de kokosproducten.
    • Smakelijck vrijdag 19 sep 2014 om 15:42
      Hi, dan zou ik haverroom gebruiken, geen gewone melk, dat dikt namelijk niet in. Succes!
  • MC
    MC zaterdag 21 feb 2015 om 17:51
    Vaak fruit je eerst bijv. een ui in je recepten en voeg je daarna pas het vlees toe. Zelf bak ik altijd eerst het vlees, zodat ik zeker weet dat dat goed gaar is. Heb je een speciale reden waarom je het omgekeerd doet of ben je het gewoon zo gewend ;)?
    • Smakelijck maandag 23 feb 2015 om 09:46
      In recepten wordt de ui inderdaad vaak als eerste gefruit. Dit vlees wordt sowieso wel gaar door het stoven, dus daar ben ik niet zo bang voor. Maar anders om kan ook hoor, Succes!
  • mirjam
    mirjam maandag 09 nov 2015 om 14:24
    kan dit ook met kookroom ipv kokosmelk? eventueel aanlengen met water?
    • Smakelijck maandag 09 nov 2015 om 20:33
      Ja hoor, maar dat is niet E-vrij. Dan zou ik zelf liever kiezen voor haverroom of rijstroom. Succes!
  • Mariola
    Mariola woensdag 06 jan 2016 om 13:18
    Ik heb dit recept gemaakt met kokosmelk van go tan, maar de kokosmelk bleef waterig, hoort dat zo?
    • Smakelijck woensdag 06 jan 2016 om 15:16
      Als je het wat laat inkoken met deksel van de pan af, op 't laatst wordt het wel dikker. Succes!
  • Anita Willems
    Anita Willems woensdag 18 mei 2016 om 10:24
    Bedankt voor weer een makkelijk, maar smakelijk gerecht! Ik heb inmiddels al veel gerechten van jou op mijn repertoire staan. Deze week eten we de mooie bloemkool op die in de koelkast ligt te wachten :-) Nu alleen nog bio kipfilet halen. Het curry pasta merk Kumar's kan voor velen ook een goede keus zijn. Het bevat geen kunstmatige geur-kleur en- smaakstoffen. Verkrijgbaar bij oa AH. Voor degenen die nog niet zo vertrouwd zijn met biologische winkels of reformwinkels .. Aangebroken verpakking doe ik ook wel eens in de vriezer.
    • Smakelijck woensdag 18 mei 2016 om 19:49
      Ik werd nieuwsgierig naar de Kumar's, maar zag helaas suiker en rode E-nummers in degene die ik heb bekeken. Pataks kun je ook in de supermarkt kopen en is wel geheel E-vrij en suikervrij.
  • Geerke
    Geerke donderdag 19 mei 2016 om 16:20
    waar kan curry pasta kopen? In welke supermarkt?
    • Smakelijck donderdag 19 mei 2016 om 20:28
      Patak's hebben ze volgens mij in elke supermarkt, zeker bij AH en Plus. Je hebt ook diverse currypasta's bij de natuurwinkel.
  • alinda
    alinda vrijdag 27 okt 2017 om 17:05
    Klopt het dat je de bloemkool als rijst gebruikt. Of is het de bedoeling om er nog rijst naast te serveren? Titel geeft aan rijst. maar in de ingredientenlijst zie ik het niet terug. En ik ben benieuwd voor hoeveel personen dit recept is. Alvast bedankt!
    • Johanneke
      Johanneke vrijdag 27 okt 2017 om 20:15
      Hoi! In de ingrediëntenlijst staat het inderdaad niet, maar aan het einde van de beschrijving staat wel 'serveer met rijst'. Dus gewoon de rijst die je zelf wilt en de hoeveelheid die je zelf wilt... Dus inderdaad rijst ernaast, en geen bloemkoolrijst. :)
    • Smakelijck zaterdag 28 okt 2017 om 13:52
      De rijst serveer je er inderdaad gewoon apart bij en maak je klaar volgens de aanwijzing op de verpakking ;-) Het recept is, afhankelijk van de eters voor ongeveer 2-3 personen.
  • Geerke
    Geerke woensdag 02 mei 2018 om 18:41
    Hoi, Kan i.p.v kokosmelk ook Amandelmelk gebruiken? Ik mag namelijk geen kokosmelk, vandaar.
    • Smakelijck donderdag 03 mei 2018 om 12:50
      Dan zou ik liever haverroom nemen. Mag dat wel?
    • Jacoline
      Jacoline zaterdag 12 mrt 2022 om 07:14
      Kan ik in dit gerecht de kip ook vervangen? Ik wilde er graag een vega versie van maken. Heb jij tips? Liever geen vega vlees. Zou het bijv kunnen met champignons of Taugé?
      • Smakelijck maandag 14 mrt 2022 om 10:01
        Ja hoor, dat kan. Met Cashewnoten is dat erg lekker. Succes!
Laat een bericht achter!
261