10-01-2012

Bami!

In mijn rijsttafel recepten staat een recept van bami. Dit is de bami zoals je hem bij de Chinees krijgt, enkel dus met wat ham en prei. Deze bami 'moet' je eigenlijk wel met een bijgerecht eten, anders is het best saai.


Deze bami kun je echt als maaltijd voorschotelen. Dit is de bami zoals mijn moeder hem maakt, en hij is erg lekker. Het kruidenmengsel dat erdoor gaat is bij de natuurwinkel (of biologische markt) te koop en er zitten enkel gedroogde groenten en wat kruiden in, geen zout.


Bami voor 4 personen


Ingredienten:
250 gram rundergehakt, 1 bamigroentenpakket of zelf samengestelde groenten als witte kool, prei, tauge, ui, wortel, etc., kwart zakje bami mengsel van 'het Blauwe Huis' (natuurwinkel), schepje bouillonpoeder, zout, mie (per persoon 2 nestjes)


Bereiding:
Bak het rundergehakt rul met zout en peper. Als het gehakt mooi bruin is voeg dan de groenten toe en bak deze mee. Kook de mie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe het kruidenmengsel in een kommetje en giet er wat heet water op, laat dit even trekken en giet het dan bij het gehakt/groentenmengsel samen met wat bouillonpoeder van bijv. dr. Vogel.


Doe de mie bij het gehakt/groentenmengsel en roer alles door elkaar. Breng het geheel op smaak met (dr. Vogel) kruidenzout.


Serveer de bami met een gebakken ei.


Tip:
*Wil je een pittige bami, voeg dan een fijngesnipperde rode peper toe.

Deel via social media

 
Print recept

15 Reacties

  • Lydia
    Lydia dinsdag 31 dec 2013 om 07:55
    Bij de Bio winkel. (Biodrome, Goes) Er zijn ook andere mixen van zoals macaroni, lasagne ed.
    In de macaronimix zit in zakje 2 beetje suiker, maar geen maltodextrine. In de andere mixen dus wel in zakje 2. Zakje 1 geeft echter een lekker smaak door de combinatie van de kruiden dus gebruik ik die wel. Het is net even wat sneller ;-)
  • Lydia
    Lydia zondag 29 dec 2013 om 19:09
    In zakje 2 vd Beltane bamimix zit maltodextrine (E621) Zakje 1 gebruik ik wel!
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 30 dec 2013 om 11:18
      Waar koop je die, Lydia? Ik ken het niet.
  • Francien van den Dool
    Francien van den Dool dinsdag 10 sep 2013 om 18:29
    Hoi Willine,
    Ik ging op zoek naar de bamikruiden bij de Halm, maar helaas. Mij werden de bami-nasikruiden van Beltane geadviseerd. Ken je deze? Zo ja, zijn ze ook e-vrij? Het smaakte wel erg lekker.....
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 11 sep 2013 om 10:00
      Ah, hebben ze deze niet meer? Heb 't al een tijd niet meer gegeten, dus had ze niet gemist ;-) Als zij die van Beltane verkopen denk ik dat het wel goed is, zij let namelijk bij inkoop ook op de rode E-nummers ;-)Maar ik zal eens opletten de volgende keer!

      Fijn dat het lekker was!

      Groetjes, Williene
      • Sandra Roos-Kuiper
        Sandra Roos-Kuiper woensdag 30 jul 2014 om 19:08
        Het Blauwe Huis is niet overal te krijgen. Ik weet dat Ekoplaza ze niet in het assortiment mag hebben. Ik zelf werk in natuurvoedingswinkel De Nieuwe Weg in Groningen en wij hebben de nasi(bami) mengsel nog wel.
        • Smakelijck woensdag 30 jul 2014 om 19:41
          Bedankt voor je tip, Sandra!
  • Bettine
    Bettine woensdag 05 nov 2014 om 10:08
    Bij de Hoogvliet kan je zakjes kopen van het merk Inproba, hier zitten geen E-nummers of suiker in en zijn spotgoedkoop! Deze gebruik ik altijd en heb heerlijke bami. Ingrediënten: Groenten(gebakken ui(ui, palmolie, tarwebloem,zout),ui,prei,wortel), kruiden en specerijen (koriander,laos,kurkuma,knoflook,gember komijn,sereh)gistextract,lupine,zonnebloemolie
    • Smakelijck woensdag 05 nov 2014 om 10:34
      Hoi, bedankt voor je reactie! Helaas is gistextract E621 dus E-nummervrij is deze helaas niet.
    • Smakelijck woensdag 05 nov 2014 om 10:34
      Hoi, bedankt voor je reactie! Helaas is gistextract E621 dus E-nummervrij is deze helaas niet.
  • Evelien
    Evelien dinsdag 18 nov 2014 om 14:31
    Hoi.. Ik wil vanavond Bami maken zonder een zakje kruiden, ik woon op een dorp en daar is dus geen natuurwinkel, alleen een kleine supermarkt. Mijn vraag is nu, kan dit? Ik kan namelijk geen recept vinden zonder een zakje met kruiden. Groet Evelien
    • Smakelijck dinsdag 18 nov 2014 om 16:21
      Hoi Evelien, Ik zou het dan wat op smaak brengen met ketjap of tamari. Succes!
  • Judy
    Judy woensdag 23 sep 2015 om 14:19
    Hoi Williene Morgen wil ik graag bami maken zonder enummers voor de eerste keer. Mag ik ook kipfilet ipv gehakt gebruiken? En mag je een rundvleesbouillionbkokje ipv bouillionpoeder gebruiken? En met welke kruiden kan ik de bami het beste op smaak brengen? Mag/kan dit ook met kruiden zoals rozemarijn bascilicum etc? Hoop vragen he, ikben een starter dus nog erg zoekende.. Ben benieuwd naar je reactie! Groetjes Judy
    • Smakelijck woensdag 23 sep 2015 om 18:08
      Hoi Judy, Ja hoor, dat kan allemaal zonder problemen. Je zou de bami verder op smaak kunnen brengen met ketjap of wat tamari of soya, net wat je in huis hebt. Basilicum en rozemarijn zou ik niet doen, dat is wat te Italiaans ;-) Succes!
    • Gerrie
      Gerrie woensdag 10 jun 2020 om 22:06
      ik koop altijd droge bamikruiden online van jakob hooijt geen e nummers o,i,d. in ik doe voor 8 personen 2 eetlepels. wij vinden het heerlijk
Laat een bericht achter!
261