24-07-2015

Appelroosjes!

Een leuk en feestelijk hapje om op tafel te zetten zijn deze appelroosjes. Heel simpel te maken en meestal heb je de ingrediënten hiervoor wel in huis. En het ziet er gelijk gezellig uit, zo'n bord vol met appelroosjes! 

Appelroosjes!

Ingrediënten voor 6 stuks:

3 plakjes (spelt)bladerdeeg (zelfgemaakt of natuurwinkel), 1 appel, rozijntjes, kaneelpoeder, eventueel wat eigeel om te bestrijken.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de appel in hele dunne schijfjes. Snijd het bladerdeeg in dikke repen van 2-3 centimeter.

Leg de appelschijfjes op het deeg. Verdeel er een paar rozijnen over en bestrooi met kaneel (Foto 1)

Vouw de onderste rand over de appel heen (Foto 2) 

Rol het bladerdeeg op tot roosjes (Foto 3)

Bestrijk eventueel met wat losgeklopt eigeel (Foto 4)

Zet de roosjes op een vel bakpapier en bak in 20-30 minuten bruin en gaar (Hoofdfoto).

Geniet ervan!

Fijn weekend,

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

16 Reacties

  • Geerke
    Geerke vrijdag 24 jul 2015 om 09:46
    Hoi Williene, Laat je de schil aan de appel zitten? Of haal je die eraf?
    • Smakelijck maandag 27 jul 2015 om 10:12
      Ik laat ´m zitten, maar dat is net wat je wilt!
  • Carolien
    Carolien vrijdag 24 jul 2015 om 10:33
    Wat een leuk idee!
  • Tolkje
    Tolkje vrijdag 24 jul 2015 om 10:40
    Leuk idee. Ga het gelijk uit proberen voor vanavond!
  • Marja
    Marja vrijdag 24 jul 2015 om 13:21
    Hoi Williene, echt heel leuk!! Gauw proberen. Op hoeveel graden moet de hete lucht oven?
    • Smakelijck maandag 27 jul 2015 om 10:15
      Gewoon 180, maar je moet even opletten dat de randjes van de appel niet te zwart worden. Dan kun je de oven wat lager zetten en/of de roosjes iets lager in de oven zetten. Succes!
  • sheilanda
    sheilanda woensdag 29 jul 2015 om 08:30
    Kan je die ook een dag van tevoren maken , ik heb morgen eigenlijk geen tijd. en geld die 180 graden ook voor een gasoven?
    • Smakelijck woensdag 29 jul 2015 om 12:28
      Wat doe je normaal als je je gasoven gebruikt? Dat zou ik gewoon aanhouden. Ik ben bang dat de appel gaat verkleuren en het bladerdeeg nattig gaat worden. Ik zou iets anders kiezen, bijvoorbeeld de dadeltaart ;-) Fijne dag!
  • ivonne
    ivonne donderdag 30 jul 2015 om 08:58
    Wat een leuk idee! Zou je deze ook in kunnen vriezen?
    • Smakelijck donderdag 30 jul 2015 om 17:33
      Dat denk ik niet. De appel gaat denk ik verkleuren en bladerdeeg wordt dan snel nat. Helaas!
  • Marielle
    Marielle maandag 24 aug 2015 om 16:07
    Erg leuk! Ze zitten nu in de oven. Straks kijken hoe het smaakt. Hoewel het bij mij eerder appelrechthoekjes dan -roosjes werden.. ;-)
    • Smakelijck maandag 24 aug 2015 om 16:15
      Lekker, geniet ervan!
  • Esther
    Esther maandag 28 sep 2015 om 11:42
    Heeft iemand nog een tip om het bladerdeeg binnenin gaarder te krijgen. Verder waren ze verukkelijk en goedgekeurd door mn dochter, dus van het weekend weten wij wat voor taartjes ze wil
    • Smakelijck maandag 28 sep 2015 om 12:49
      Wat leuk! Je zou ze iets langer in de oven moeten laten garen op een wat lagere temperatuur zodat ze niet te donker worden. Succes!
  • Roos
    Roos zaterdag 30 jan 2016 om 16:22
    hoe lang moet het bladerdeeg zijn om het op te kunnen rollen? Heb je dan aan de lengte van 1 plakje bladerdeeg genoeg? Bij mij pasten er maar 2 appelschijfjes in en het ziet er niet als een roosje uit als ik het dan oprol.
  • Smakelijck maandag 01 feb 2016 om 09:42
    Je kunt ook 2 plakjes aan elkaar plakken, dan heb je een langere strook, zie foto.
Laat een bericht achter!
255