09-03-2012

Appelbollen!

Je kent ze vast wel. De appelbollen van La Place. Heerlijk vind ik ze. Zo af en toe dan. Ik was altijd al van plan om het een keer zelf te maken, maar dat bedenk ik me zo vaak als ik dingen zie, dat ik bezig blijf :-) Nu zag ik ze weer in het boek Appeltaart en nu moest ik er echt aan geloven. Het is zo makkelijk, en het resultaat zo ontzettend lekker! Het is in mum van tijd gemaakt, dus je kunt zo aan de slag:


Appelbollen:


Ingredienten per stuk:
1 plakje bladerdeeg, 1 kleine appel, 1 el abrikozenjam, 1 el rozijnen, 1 tl citroensap, snuf kaneelpoeder, 1 el kokosbloesemsuiker, 1 el melk


Schil de appel en boor het klokhuis eruit. Meng de abrikozenjam met de rozijnen, citroensap en wat kaneelpoeder. Leg de appel op een plakje bladerdeeg en vul de holte met het mengsel. Vouw het bladerdeeg helemaal om de appel heen, en zorg dat de randen goed dicht zijn. Draai de appel om en zet ze op bakpapier op een bakplaat. Bestrijk de appel met melk en bestrooi hem rondom met kokosbloesemsuiker.

Zet de appelbollen in een voorverwarmde oven op 200 graden en bak hem in 25 minuten mooi bruin.

Eet smakelijck!

Deel via social media

 
Print recept

8 Reacties

  • Anonymous
    Anonymous zondag 23 mrt 2014 om 12:09
    Hoi, die bladerdeeg .. .maak je die zelf? O heb jij e-vrije bladerdeeg ontdekt? Ben benieuwd!
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 24 mrt 2014 om 14:32
      Koopmans Roomboterbladerdeeg is zonder rode E-nummers, maar natuurwinkel heeft ook bladerdeeg. Tante Fanny is ook een E-vrij merk.
  • Anonymous
    Anonymous maandag 12 mrt 2012 om 17:26
    Ze zijn goed gelukt! En heerlijk zijn ze. Bedankt voor dit recept! Ik had geen jam in huis dus heb ik een beetje honing gebruikt, was ook erg lekker!

    Groet,
    Esther
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 12 mrt 2012 om 18:30
      Goed idee van je! Leuk dat het lekker was :-)

      Groetjes, Williene
  • mari
    mari vrijdag 09 mrt 2012 om 14:05
    oh heerlijk hoor! Ik was laatst bij de Hema met mijn oudste zoon en kocht toen ook een appelbol, even goed bestudeerd en het moet inderdaad een makkie zijn om het zelf te maken!
    Sinds kort volg je blog, en ik vind het heerlijk om alle recepten te lezen. Ik maakte altijd al heel veel zelf, maar jouw recepten zijn weer inspirerend! Gisteren zelf een overheerlijke foccacia gemaakt, maar wij hebben een dag-nachtstroom meter dus moet ik helaas uitkijken om door de weeks veel te bakken. Helaas verschuift het dus vaak naar de zaterdag...

    Groet Mari
    • mari
      mari vrijdag 09 mrt 2012 om 22:07
      Hoi stina.
      Nadat het in het nieuws kwam van dag-nachtstroom heb ik gelijk actie ondernomen. Essent is onze leverancier en aan de hand van ons verbruiksgegevens bleek dat het voor ons nog heel goed uit kan! Wij verbruiken 60 procent goedkoop en 40 procent duur stroom. En de gegevens die in het nieuws zijn geweest waren niet juist...

      Gr Mari
    • Stina
      Stina vrijdag 09 mrt 2012 om 21:52
      men zegt dat het tegenwoordig niet veel meer uitmaakt met de dag en nacht stroom,wil er zelf nog achteraan bellen of het idd zo is, want zelf bak ik ook altijd veel in het weekend.

      groet Stina
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 09 mrt 2012 om 19:14
      Hallo Mari,

      Bedankt voor je enthousiaste reactie! Ze zijn erg lekker, en het is erg simpel. Wat leuk dat je ook zoveel zelf maakt!
      Foccacia is ook heerlijk, maak ik ook weleens, mmm!

      Groetjes en veel bakplezier!

      Williene
Laat een bericht achter!
255