17-12-2012

Amandel chocolade biscotti's!

 

 

 
 
Deze overheerlijke biscotti's zijn suikervrij en glutenvrij! Een prima idee dus om te serveren bij een kop koffie na het kerstdiner, of bij een kopje thee in de middag.
 
Amandel chocolade biscotti's
 
Ingredienten:
175 gram amandelmeel, 1,5 el cacaopoeder, snufje zout, 2 tl maizena of tapiocameel, halve tl bakpoeder, 5 el honing, 3 el amandelen, 3 el (ong. 6-8 stuks) dadels
 
Verwarm de oven op 180 graden. Meng in een keukenmachine het meel, cacao, zout, maizena en bakpoeder met elkaar. Voeg de honing toe en draai tot het een deegbal vormt. Haal het deeg uit de keukenmachine en leg het op bakpapier. Hak de amandelen en de dadels grof en meng deze goed met je handen door het deeg.
 
Vorm op het bakpapier een vierkante plak van het deeg van zo'n 12 bij 12 cm. Het deeg is nu zo'n 1,5 cm dik. Schuif dit in de voorverwarmde oven en bak het in 30 minuten.
 
Haal de koek uit de oven en laat het minimaal 30 minuten afkoelen. Verlaag de oven naar 150 graden. Snijd na een half uur de plak koek in reepjes van zo'n 1 a 2 cm met een kartelmes (bijv. een broodmes). Plaats de repen terug in de oven en bak nog zo'n 10 tot 12 minuten.
 
Laat de repen afkoelen en serveer.
 

Tip:

*Vervang de dadels door gedroogde abrikozen of vijgen.
 


Deel via social media

 
Print recept

22 Reacties

  • Selma Beauchez
    Selma Beauchez vrijdag 14 mrt 2014 om 20:39
    wow wat een prachtige blog en een heerlijke recepten, deze ga ik morgen proberen! Als ik de familie wil ontmoedigen...zou het ook in de vriezer kunnen denk je?? Groetjes Selma
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 15 mrt 2014 om 19:01
      Dankje! Succes met het recept! Ik denk niet dat het lekker word in de vriezer, maar je kunt het natuurlijk proberen! Fijne avond!
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 02 jul 2013 om 16:23
    Ik heb het geprobeerd met speltmeel. De smaak was heeeerlijk, maar het was een keiharde koek. Zou dit komen doordat ik speltmeel heb gebruikt? Groetjes Emma.
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 03 jul 2013 om 09:34
      Het klopt op zich wel dat biscotti's hard zijn. Het zijn een soort cantuccini koekjes. Maar ik weet niet of het met speltmeel nog harder wordt, lijkt me dat het hetzelfde blijft. Wel handig om te weten dat het dus ook zo kan!

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 11 jun 2013 om 11:25
    Bak jij het met bakpapier op een rooster of op een bakplaat? Ik had het op de bakplaat en, zoals veel vaker met onze oven, na 15 de onderkant totaal verbrand.
    Groet, Willemijn
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 11 jun 2013 om 19:31
      Hoi Willemijn,

      Ik bak altijd met bakpapier op een rooster. Nooit op een plaat, tenzij het pizza is of brood. Ik bak altijd met boven en onderwarmte. Jammer dat het verbrand was, misschien toch eens op het rooster proberen!

      Succes!

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 22 mrt 2013 om 16:49
    Hallo, in tegenstelling tot alle enthousiaste verhalen op de site... moet ik helaas zeggen dat die van mij is mislukt! Ik heb de oven lager gezet dan je zei (moet altijd met mijn oven) en na 20 minuten waren ze compleet verbrand! Ik vond het zooo jammer.. Want amandelmeel is niet echt een koopje!
    Zou dat kunnen komen omdat het enige vocht wat erin zit honing is?
    H.groet!
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 22 mrt 2013 om 22:04
      Wat ontzettend jammer zeg! Ik denk dat de oven toch te heet is geweest. Niet toevallig een verkeerde stand gebruikt? (dat gebeurd mij namelijk nog wel eens ;-))
      En inderdaad, amandelmeel is prijzig en als het dan mislukt, dan baal ik ook enorm.
      Ik denk niet dat het aan het recept ligt, omdat het hier altijd goed gaat, en bij anderen ook. Ik denk echt dat de oven toch nog te heet was.
      Hopelijk lukt het een volgende keer wel, tenminste, als je het nog wil proberen ;-)

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous zaterdag 22 dec 2012 om 15:13
    Vanmorgen gebakken, mmmh lekker, hopelijk hebben we het morgen nog bij de koffie, afblijven dus.
    Ik ben eigenlijk benieuwd of ik de dadels weg kan laten? ik had ze nu in hele kleine stukjes gesneden, zodat je niet een groot stuk in je mond heb, ben niet zo dadelfan.

    en waar koop jij verse gist? (voor ander recept)
    Groetjes Marjan.
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 24 dec 2012 om 12:27
      Hoi Marjan,

      De dadels kun je vervangen door bijv. vijgen of abrikoos, maar je kunt ze ook prima weglaten. Misschien wat meer amandel erdoor heen? Ik moet zeggen dat ik erg weinig dadel terugproefde, maar als je er niet van houdt proef je het misschien wel?

      Verse gist kun je vaak wel bij de bakker krijgen en hier kan ik het ook bestellen bij de natuurwinkel. Soms verkopen ze het in een toko o.i.d.

      Succes ermee! Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 18 dec 2012 om 21:00
    Dat ziet er heerlijk uit! Waar koop je amandelmeel? Gewoon in de supermarkt? Ben niet zo 'bakkerig' dus weinig ervaring, en ik heb eerlijk gezegd nog nooit van amandelmeel gehoord... Of is dat hetzelfde als gemalen amandelen?
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 18 dec 2012 om 21:22
      Amandelmeel koop ik in de natuurwinkel. In de supermarkt zul je dit niet vinden. Maar het zijn gewoon gemalen amandelen, dus je kunt het heel gemakkelijk zelf maken. Vaak scheelt dit ook in de prijs, alleen bij ons in de natuurwinkel maakt het qua verhouding niet uit.

      Succes ermee!
  • Anonymous
    Anonymous maandag 17 dec 2012 om 13:53
    Dat ziet er lekker uit! Ik ben van plan om het van het weekend te maken. Maar kan ik ook speltmeel gebruiken i.p.v. amandelmeel?

    Groetjes, Lydia
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 20 dec 2012 om 16:24
      Leuk!
      Heb je vloeibare honing gebruikt of vaste? Ik gebruik vloeibare en met 5 eetlepels had ik een mooi stevig deeg. Iets water toevoegen kan ook helpen als het nog te kruimelig is, of wat extra honing.

      Succes voor de volgende keer ;-)

      Groetjes, Williene
    • Anonymous
      Anonymous donderdag 20 dec 2012 om 13:45
      Ik heb ze zojuist gemaakt, met amandelmeel. Ga het later nog eens proberen met speltmeel. Ik heb er nog wel wat boter bij gedaan, anders bleef het meel erg kruimelig. Ze waren wel erg lekker!
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 17 dec 2012 om 14:23
      Pfoe, volgens mij krijg je dan een heel ander deeg. Ik durf het echt niet te zeggen.

      Je kunt ook amandelen fijnmalen in de keukenmachine, dan heb je ook amandelmeel.

      Als je het probeert, wil je me dan laten weten of het lukt?

      Groetjes, Williene
  • blog-mam
    blog-mam maandag 17 dec 2012 om 11:20
    Lijkt me lekker!
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 17 dec 2012 om 14:21
      Mmm! Ze waren hier zo op ;-)
  • Annemarie
    Annemarie maandag 17 dec 2012 om 09:53
    Hoi Williene,

    Dit ziet er echt heel lekker uit. Wat voor bakpoeder gebruik jij? En kun je de hoeveelheid voor dadels ook in gewicht aangeven? Ik ga zo snel mogelijk aan de slag, want het ziet er veelbelovend uit.

    Bedankt voor het recept,
    Annemarie
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 17 dec 2012 om 14:21
      Hoi Annemarie,

      Ik gebruik altijd wijnsteenzuurbakpoeder. Ik heb even aangegeven bij de dadels hoeveel het er zijn, want ik zag dat ik een tikfout had gemaakt. 3 el dadels zijn ongeveer 6-8 dadels.

      Succes ermee!
    • Marieke
      Marieke donderdag 07 okt 2021 om 16:45
      Ook deze vanmiddag gemaakt!, Heerlijk!! Je verdient een lintje! Je maakt heel veel mensen blij!!
      • Smakelijck vrijdag 08 okt 2021 om 10:23
        Superfijn om te lezen, dankjewel en geniet ervan!
Laat een bericht achter!
268