21-03-2012

Aardappel en worteltjes friet!

Dit is niet echt een recept maar meer een idee om je groenten eens anders te eten :-) Vooral kinderen vinden dit reuze interessant
 
Borstel aardappels met schil schoon. Snijd de aardappels in dikke plakken van 1 cm en vervolgens in repen zodat je 'frieten' krijgt. Maak winterwortels schoon en snijd deze ook als frieten. Meng de aardappels en de wortels door elkaar en doe ze in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie of kokosolie en wat zeezout en evt. wat kruiden zoals rozemarijn. Schud voorzichtig door elkaar.
 
Zet dit voor ongeveer een uur in de oven op 200 graden en u heeft heerlijke 'frietjes'. Serveer met tomatenketchup (Heinz) en zelfgemaakte mayonaise. Zelf vind ik het lekker om er een stukje zalm bij te eten, maar je kunt er ook vlees naar keuze bij serveren.
 
Eet smakelijck!

Deel via social media

 
Print recept

6 Reacties

  • Anonymous
    Anonymous woensdag 03 jul 2013 om 07:24
    kan dat niet in de frietuurpan?
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 03 jul 2013 om 09:36
      Dan moet je het recept volgen voor patat. Dan moet je het wel een keer voorbakken, uit laten lekken en opnieuw bakken.
      Bovendien is het veel vetter/hogere verhitting dan de ovenmethode.
  • Laura
    Laura woensdag 21 mrt 2012 om 10:53
    I.p.v. gewone aardappel zou je eens zoete aardappel kunnen proberen, ook enorm lekker!
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 21 mrt 2012 om 12:09
      Bedankt voor de tip, Laura!
  • Melissa Pleiter
    Melissa Pleiter dinsdag 28 okt 2014 om 19:57
    Hallo, wat een geweldige site. ik heb al veel van je heerlijke gerechten geprobeerd. Echt super en leuk om zonder pakjes toch lekker te kunnen koken! ik heb geprobeerd om zelfgemaakte friet uit de oven te maken. Precies zoals je hierboven hebt beschreven. helaas werden de frietjes taai in plaats van knapperig. weet jij hoe dit kan? Hartelijke groeten Melissa Pleiter
    • Smakelijck woensdag 29 okt 2014 om 15:46
      Hoi Melissa, Bedankt voor je reactie en je complimenten! Wij noemen dit hier frietjes omdat we het zo lekker vinden, maar zo knapperig als friet, dat worden ze niet hoor, in de oven!
Laat een bericht achter!
261