21-07-2015

#Kinderrecept: Kipnuggets!

Veel kinderen vinden koken leuk. Daarom het idee om zo af en toe een recept te plaatsen, speciaal voor kinderen vanaf een jaar of 8. Vind jouw kind het leuk om te koken? Laat hem of haar dan eens aan de slag gaan met dit recept! Natuurlijk hou je zelf wel een oogje in het zeil of help je een handje mee! Je kunt het recept natuurlijk ook prima zelf maken, want ze zijn érg lekker ;-) 

Kipnuggets!

Vind je het leuk om in de keuken te staan en een beetje te kokkerellen? Dan heb ik goed nieuws, want dit recept is speciaal voor jou!

Wat heb je nodig?

  • 2 kipfilets
  • 50 gram speltbloem of boekweitmeel als de nuggets glutenvrij moeten zijn
  • 1 ei
  • 3 eetlepels yoghurt
  • snufje zout
  • eventueel 1 theelepel kruiden zoals paprikapoeder of kerriepoeder
  • ongeveer 75 gram (zelfgemaakt) paneermeel

Wat moet je doen?

1. Weeg het meel af.

2. Schep de yoghurt, het ei, wat zout en peper en lekkere kruiden bij het meel. Klop dit goed door elkaar. Is het mengsel iets te dik, voeg er dan een eetlepel water bij. Klop tot een lekker beslag wat eruit ziet als pannenkoekenbeslag.

3. Snijd de kipfilet nu in mooie blokjes. Ze moeten ongeveer even dik zijn, dan zijn ze tegelijk gaar. Uit 1 kipfilet kun je ongeveer 8 stukjes snijden. Let goed op je vingers tijdens het snijden!

4. Zet het beslag voor je neer, en doe het paneermeel op een bord. Prik een stukje kip aan een vork, doop deze helemaal in het beslag en laat het stukje even uitdruppelen. Doe het stukje kip nu in het paneermeel en zorg dat het stukje kip aan alle kanten bedekt wordt met paneermeel.

5. Leg je kipnugget op een schoon bord. Doe hetzelfde bij alle stukjes kip die je hebt gesneden. Klaar? Dan kun je de kipnuggets gaan bakken.

6. Dit kan in de koekenpan: Smelt hiervoor wat olie of boter in de pan en doe de helft van de nuggets in de pan. Bak aan allebei de kanten 2-3 minuutjes tot ze mooi bruin en gaar zijn.

In de oven: Verwarm de oven van tevoren op 180 graden. Zijn al je kipnuggets klaar? Leg ze op een velletje bakpapier en schuif ze in de oven. Let op dat je je vingers niet verbrand! De kipnuggets zijn in ongeveer 20 minuten gaar. Draai de nuggets wel even om als ze 10 minuutjes in de oven hebben gezeten.

In de frituurpan: Verwarm de frituurpan voor en vraag of je vader of moeder je hierbij helpt. Frituur de helft van de nuggets in een paar minuten bruin en gaar. Doe hetzelfde met de andere helft.

Een echte kok maakt natuurlijk zijn eigen paneermeel. Zo maak je je eigen paneermeel:

Doe hiervoor 3 sneetjes brood in de oven op 200 graden. De broodjes hebben ongeveer 5-10 minuutjes nodig om uit te drogen. Voelen de broodjes een beetje hard aan? Dan zijn ze goed. Breek de broodjes in stukje in de keukenmachine en maal helemaal fijn tot je broodkruimels hebt. Dit is je paneermeel!

Veel plezier met dit recept! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

4 Reacties

  • mia
    mia dinsdag 21 jul 2015 om 22:44
    zou je ook paneermeel kunnen maken als je de sneetjes brood in de broodrooster doet? leuk recept !
    • Smakelijck donderdag 23 jul 2015 om 10:58
      Vast wel, die heb ik niet ;-)
    • Annelie
      Annelie zaterdag 20 feb 2021 om 10:41
      Leuk, ik ga eens kijken wat m'n zoon er van bakt ;)
      • Smakelijck maandag 22 feb 2021 om 11:02
        Succes!
Laat een bericht achter!
271